29 September 2009

päivän sää




Eilen illalla kolme lähdettä (miehen äiti, ilmatieteenlaitos ja tv-uutiset) tiesi kertoa, että aamulla on pakkasta, sataa räntää ja tiet ovat lähestulkoon ajokelvottomat. Mies päätti, ettei lähde moisessa kelissä ajamaan autolla opiskelu-kaupunkiinsa taikka pyörällä juna-asemalle parin tunnin luennon takia, vaan pitää ylimääräisen vapaapäivän.

Aamu valkeni kirkkaana ja kuulaana, lämpömittari oli plussan puolella ja aurinkokin nousi, hitaasti (mutta varmasti!) kuten sillä tähän aikaan vuodesta on tapana.

Vapaapäivä keskellä viikkoa tuntui ajatuksena huikealta luksukselta, ja sellaisena se otettiinkin: käveltiin kaupungin ainoaan kahvilaan aamukahville, tehtiin löytöjä kaupoissa joissa emme yleensä juuri käy, laitettiin yhdessä lounasta, saatiin viimeinkin sisälle koukut tytön keinulle (keinuja kiljui riemusta vauhteja saadessaan), ja paljon muuta.

Iltapäivällä alkoi lopulta leppoisa syyssade, hyvä syy mennä päiväunille koko perheen voimin ja jättää vielä tekemättä olevat talven polttopuut edelleen tekemättä.

***
Sorruin jälleen ostamaan Trendin, jota en ole ennen tätä syksyä lukenut vuosikausiin. Nyt se on monipuolisten muotijuttujensa takia löytänyt tiensä käsilaukkuuni jo useita kertoja, ja tällä kertaa lehdestä löytyi jopa jättipotti, ihanat Pariisi-henkiset muotikuvat ja upea Lou Doillon.

Noinkohan vielä tällä iällä joudun tilaamaan lehden kotiin, ihan vähäksi aikaa vain...

No comments: