21 October 2009

five things i love in october

Hänen lisäkseen utuisia, siniharmaita lokakuun päiviäni ovat sulostuttaneet ja minua kovasti ihastuttaneet:

1. Pauligin Parisien -kahvi. Se ei ole luomua eikä reilua, mutta se on niin ihanan tummaa. Maistuu ja tuoksuu kahvilalle, tuo aamuihin erilaista luksusta.


2. Vessan valaistus. Lampun palaminen aiheutti dramaattisen muutoksen, ja utuinen, himmeä valaistus saa huoneen näyttämään jotenkin kutsuvammalta ja orientimmalta. Tämän halvempaa sisustuskikkaa saa hakea.

3. Uudet ihonhoitotökötit. Varsinkin Avonin Planet Spa African Shea Butter & Brown Sugar vartalonkuorinta, joka tuoksuu herkulliselle, tuntuu ihanalta iholla ja on tuonut kylppäriini homespa-tunnelmaa.

Ihonhoitoni oli vuoden ajan ihan retuperällä -- raskaana ollessa keskityin lähinnä arpien torjumiseen (joka onnistui tiettyyn pisteeseen hienosti Bodyshopin mango-vartalovoilla, mutta miehen muutettua tänne maalle voiteen saanti lopahti ja arvetkin ilmestyivät), enkä lapsen synnyttyäkään jaksanut asiaan oikein panostaa.

Laiminlyönti alkoi näkyä kesän lopulla, jolloin ryhdyin kokeilemaan erilaisia tököttejä toivoen löytäväni herkälle iholleni sopivia tuotteita, joihin pääsisi käsiksi täällä maallakin. Ja onhan niitä löytynytkin. Ihoni on alkanut taas näyttää kohtuulliselta ilman meikkiä, ja silloin kun sitä laitan, Cliniquen Supermoisture Makeup -meikkivoide tekee sen, minkä lupaakin: kosteuttaa niin, että sen päälle voin laittaa mössöä kuin mössöä, eikä pintakuiva sekaihoni ala päivän aikana oireilla.

Kestosuosikista en kuitenkaan luovu: Bodyshopin Vitamin E Nourishing Night Cream on saatava yöksi naamaan tai uni ei tule ollenkaan.

4. Nanson punavalkoinen pitkä yöpaita. Kirppislöytö, josta on tullut iltaunivormuni, merkki siitä, että päivän työt ovat nyt osaltani päätyneet. Malliltaan, väriltään ja kuosiltaan yöpaita ei ole mitenkään imarteleva, mutta päällä se on ah-niin-mukava.

Kylminä iltoina päälle puetaan äitini kutoma massiivinen sininen palmikkoneule, jota teini-iässä inhosin mutta nyt rakastan (ilmeisesti neuleessa on jotain teinejä hirvittävää, sillä myös entiset oppilaani kauhistelivat ja naureskelivat sitä), sekä mummon kutomat sukat tai säärystimet. Sitten hautaudutaan teekupin kanssa sohvalle ja ollaan vaan.

5. Pehmeät vuodevaatteet
. Kuuman kesän jälkeen talossamme tarkenee taas hyvin, tai oikeastaan välillä vähän huonosti. Kesäviltit on nostettu kaapin perälle, ja talvipeitot otettu taas esiin. Upeaa on, kun saa päivän päätteeksi kietoutua rakkaansa viereen lämpimiin ja pehmoisiin untuvapeitteisiin, ja kuunnella kuinka unipussissa nukkuva pikkuinen tuhisee tyytyväisenä omassa sängyssään.

P.S. Olisipa mielenkiintoista tietää, mitä teidän muiden tämän kuun top 5:ssä on. Haastan siis kaikki lukijani kasaamaan oman listansa!

2 comments:

ElsaIlona said...

Lokakuun top 5, pistänpä harkintaan.

Kivoja asioita sinun listallasi!

Mimmi said...

Suosittelen lämpimästi listan kasaamista, ainakin minua piristi ihmeesti ajatella mukavia asioita, joita elämääni lopulta kuuluu niinäkin päivinä, jolloin kaikki tuntuu liian raskaalta!