30 December 2009

arkiSaimme viettää pitkän ja rauhallisen joulun ajan pääasiassa kotona: elokuvia katsellen, jouluruokia syöden, kirjoja lukien, musiikkia kuunnellen, leikkien, laulaen, riemuiten. Ulkona ei juuri päästy käymään, oli niin kylmää, mutta siitä ei parane valittaa. Oli ihanaa saada kunnon valkea joulu -- harvassa olivat tällä vuosikymmenellä.

Eilen teimme viimeisen joulunajan vierailun, ajoimme serkkuni vanhalla kylmällä autolla mummolaani sakeassa lumipyryssä. Pyrytti niin monta päivää, että menin jo laskuissa sekaisin. Tänään se lopulta lakkasi, lunta on tullut ainakin puoli metriä.

Paluu arkeen tarkoittaa paljon pikku puuhia. Mies keittää kinkkukeiton jäljelle jääneistä rippeistä ja lapioi talon kivijalan lumen peittoon, se on kuulemma ekologinen lämpöeriste. Minä pesen pyykkiä, miten sitä on päässytkin kertymään niin paljon, että jos pesisi viikon ajan kolme koneellista päivässä eikä tekisi yhtään lisää voisi ehkä saada pyykkikorit tyhjiksi. Pyykkiä on enemmän kuin mahtuu kuivumaan, se on ihan hyvä syy olla pesemättä enempää kuin viitsii.

Tänään kokeillaan vihdoinkin lapsen uutta lainapulkkaa kunnon toimessa, viis arkipuuhista kun on pulkkailukelit. Ja yksi juhla vielä, kai sitä saa nämä välipäivät lekottella.

3 comments:

ElsaIlona said...

Kaunis lyhtykuva, hyvin kaunis.

Satu said...

Ja kauniin kuuloinen jouluaika teillä vietetty! Pyykkivuori kuulostaa niin tutulta. Kyllä se siitä pienenee, kun tarvis! Onnellista vuodenvaihdetta!

Mimmi said...

ElsaIlona, kiitos sanoistasi.

Satu, varsinkin pyhien aikaan tuota pyykkiä näyttää kertyvän, mutta eipä niillä kiire ole. Jospa ne saisi ennen kesää pestyä! :) Rauhaisaa ja iloista vuodenvaihdetta myös teille!