6 December 2009

Hyvää itsenäisyyspäivää!Maassa lunta, vihdoinkin. En tänäänkään saanut katsottua Tuntematonta alusta loppuun, vaikka taas yritin. Miehen kotona se on tapahtuma, joka katsotaan jokaisena itsenäisyyspäivänä ja joka kokoaa perheen yhteen. Monien ystävieni perheessä on sama juttu.

Meillä sitä ei katsottu koskaan (ylipäätään tv:n ääreen kokoonnuttiin yhdessä hyvin harvoin). Siksiköhän mies on paljon isänmaallisempi kuin minä?

Talo kuitenkin tuli siivottua juhlan kunniaksi jo eilen, ja ne ensimmäiset joulutortut leivotuksi tänään kuten minulla ja siskollani on tapana ollut. Kun en Tuntematonta onnistunut, koetan saada seurattua edes Linnanjuhlat. Rauhallista ja juhlavaa itsenäisyyspäivää kaikille!

3 comments:

Satu said...

En minäkään ole nähnyt sitä koskaan kokonaan...Mutta Linnan juhlat kyllä, paljon mielenkiintoisempaa :) Sibelius-pullo korkataan ja kilistellään, siinä juhlaa riittämiin! Voi, ihanat kuvat ja LUNTA!! Meillä satoi kaksi sekunttia räntää ja sitten oli taas hyvin märkää ja rumaa...

Levollista illan jatkoa!

Annika - Vaahteramäen lapset said...

Minä harmittelen, että elokuva tuli päiväaikaan. Ruoanlaiton kiireessä sitä ei ehtinyt katsomaan kuin vilaukselta. Toisaalta se ei ole kokonaan lapsille sopivaa katsottavaa, joten senkin takia joudun sensuroimaan katsomista.

Mimmi said...

Satu: Minulla on aika huono kestävyys noiden Linnanjuhlienkin suhteen, tänäkin vuonna yritin, mutta kesken jäi. Lumen suhteen olen optimistisen toiveikas, vaikka nollakelit palasivat tänään kuvioihin. Toivotaan pakkasta!

Annika: Totta, Tuntematon on yllättävän realistinen ja raaka valmistumisajankohtaansa nähden, eikä varmastikaan ihan pienille sopivaa katsottavaa. Teini-ikäisille se kylläkin voisi olla ihan hyvää shokkihoitoa väkivallan realiteeteista...