17 December 2009

valinnatAutosta luopuminen muutama viikko sitten on aiheuttanut jo tällä viikolla ongelmia miehelle. Tiistaina hän joutui lainaamaan veljensä autoa ja ajamaan sillä kaupunkiin luennoille, että ehtisi ajoissa takaisin hääharjoituksiin tänne maalle.

Tänä aamuna hän puolestaan käveli juna-asemalle -- käveli, koska ei tarjennut pyöräillä. Sitten hän käveli juna-asemalta takaisin kotiin, soitti VR:n puhelinpalveluun ja perui eilisiltana ostamansa lipun. Juna oli puolitoista tuntia myöhässä, eikä hän enää olisi ehtinyt sillä tärkeään seminaariinsa.

On vaikeaa perustella viideltä aamulla heränneelle, liki kolmenkymmenen asteen pakkasessa asemalle turhaan kävelleelle ja seminaarinsa missanneelle, että autottomuus on ympäristöystävällinen valinta. Ei kai me näin vähällä luovuteta? -- ja tiedän jo tämän ääneen sanoessani miehen olevan oikeassa siinä, ettei ole kysymys aivan vähästä mikäli näin käy vielä useita kertoja.

Tässä tilanteessa meillä on kolme mahdollisuutta: muuttaa kaupunkiin (mitä emme kumpikaan halua), ostaa joku halpa auto (mitä minä en halua) tai todeta, että näillä mennään. Jotenkin jälkimmäinen tuntuu hiukan ilmaisen huippukoulutuksen aliarvostamiselta.

2 comments:

Villilintu said...

Voih, voimia autottomuuteen! Kunnioitan suuresti teidän yritystä, ja toivon että mieskin jaksaisi. Ymmärrän kyllä senkin, että jossain raja tulee vastaan. Hitsi, tällaiset asiat eivät koskaan ole helppoja.

Mimmi said...

Villilintu: Eivät tosiaan ole. Kyseisenä päivänä mies kyllä päätti antaa VR:lle vielä uuden tilaisuuden, mutta lakkoilu joulun alla ja jatkuvat myöhästelyt pakkasten takia eivät lupaa hyvää. Autoa ei kuitenkaan olla vielä ostettu...