31 January 2010

a january sunday lunch

Sunnuntai on ehdottomasti viikon paras päivä. Ei tarvitse mennä minnekään, olemme kaikki yhdessä kotona, lapsi leikkii ja saamme juoda rauhassa aamukahvit, suunnitella päivää jona ei tehdä mitään. Paitsi kiireetön lounas, pikku hiljaa kokaten ja hitaasti maistellen.

Kesäisellä menulla (kalapihvejä, kermaviilikastiketta, avokado-pinjansiemensalaattia) ja vihreällä kattauksella huijaamme itsemme kuvittelemaan ettei ole tammikuun viimeinen, ettei ulkona pyrytä kuin viimeistä päivää ja että valoa on vaikka muille jakaa. Illuusiolounas, kesän kuvitelma.

Iltaan piti kuulua elämäni ensimmäinen pilatestunti, kun jumppakaverini estyi lähtemästä jumppaan, mutta tuossa tuiskussa pelkästään kilometrien kävely tunnille ja takaisin olisi käynyt treenistä. Niinpä kaivoin esille edelleen joogasalilta tuoksuvan pinkin mattoni ja tein ensimmäisen joogaharjoituksen vuosiin. Keho oli unohtanut aurinkotervehdykset kokonaan, kurkku ei pystynyt hengitystekniikkaan, mutta voi mitä kaikkea tuo lyhyt harjoitus palautti mieleen ja ruumiiseen.

Lapsi on jo kylpenyt, sitten on meidän vuoro. Illaksi odotellaan vielä vieraitakin, siskoni pistäytyy pitkäksi aikaa yhdeksi yöksi matkallaan Raahesta Pirkanmaalle. Istutaan ja jutellaan, päivitetään kuulumiset -- se ihana puoli tässä kotona olemisessa on, että voi "kouluiltanakin" valvoa halutessaan myöhään ilman huolta siitä, miten seuraavana päivänä jaksaa sitätätätuota.

Ihan hyvä tammikuun viimeinen.

11 comments:

Kirjailijatar said...

Sinulla on aivan ihana kannu, tosi kaunis. Ja teidän ruokanne kuulostaa juuri niin hyvältä, että taidan tulla kuokkimaan :) Minä kävin joskus astangajoogakurssin, kurssin lopuksi ostin itselleni vihreän joogamaton. Sen jälkeen en sitten joogassa käynytkään.

Jonna said...

Tuo teidän ruoka sai kyllä veden herahtamaan kielelle! Ja kattaus on kaunis.

Pitäisikin laittaa keittiön pikkupöytäänkin liina.

Marikki said...

Salaatti näyttää aivan ihanalta! Täytyy ottaa vaikutteita, kunhan juuri ostamani kivikovat avocadot käyvät kypsymään...
Minäkin ihastelin kannua. Mistä se on peräisin?

Anjuska said...

Voi miten alkoi tehdä mieli kesäruokaa! Näyttää ihanalta. Ja joogaakin alkoi tehdä mieli, kävin aikoinani monta vuotta astangajoogassa. Täällä sivukulmilla sellaista ei ole eikä kotona joogaamisesta tule kyllä mitään.

Kivaa iltaa!

Mimmi said...

Kirjailijatar: Kannusta on kiittäminen tässä talossa ennen asuneita. Minullakin jooga jäi pitkäksi aikaa, aloitin astangan vuosia sitten mutta eihän täällä ole salia, ja kyllästyin käymään kaupungissa sen takia. Kotona oli kyllä ihan hyvä jatkaa, ihme etten ole aiemmin. Mutta jos matto on käyttämättömänä, niin myyntiin vaan, ottajia varmasti on!

Jonna: Liinoilla on kyllä iso merkitys, tuo meidän keltainen toi heti kevään kotiin!

Marikki: Salaatti oli hyvää! Kannu on peräisin meidän kellarista, asumme perikunnan omistamassa vanhassa talossa, jossa on ennen asunut miehen isovanhemmat. Heidän tavaroitaan on vielä kellari täynnä, pikku hiljaa on kannettu niitä sieltä käyttöön, tuo kannukin.

Anjuska: Kesäruoka talven keskellä on kyllä ihanaa! Kotijooga toimi minusta hyvin, sai tehdä omantahtisen ja omankuntoisen harjoituksen. Täälläkään ei ole salia, joku epämääräinen ja kallis joogaryhmä on mutten tiedä mitä joogaa, joten siksi astanga on vähän jäänyt. Taidan kyllä jatkaa kotona, niin kivaa oli.

Satu said...

Iskin silmäni kannuun, ihanuus! Ja voi, ihana sunnuntai! Kaikkea hyvää helmikuun valkeneviin päiviin!

Satu said...

Ps. Haastelen sinua blogissani!

Mimmi said...

Satu: Kiitos, ja Ihanaa helmikuuta sinullekin! Ja kiitos haasteestakin, se on tosi hauska, olisikohan neljäs päivä hyvä vastata, mietin... :)

14a4:n Hanna said...

Tein myös eilen ensimmäisen joogaharjoituksen vuosiin. Vaikka se tehtiin tunnustellen ja liikeratoja hakien tuntui kuin olisi tullut kotiin. Tänään olo onkin ollut kurjempi.

Ihanalta näyttää sunnuntaikattauksenne!

Solen said...

Ihana raikkaalta ja herkulliselta näyttää ja kuulostaa teidän lounaanne. Tuli aivan pääsiäinen mieleen väreistä. Tuollaisiin tunnelmiin on hyvä päättää vuoden ensimmäinen kuukausi.

Mimmi said...

Hanna: Minulla oli melko samanlainen fiilis joogasta, tuli hyvä ja kotoisa olo. Tuntui kyllä jälkeenpäin myös, mutta ei haittaa!

Solen: Oli tosiaan vähän pääsiäismeininkiä, mutta hyvä tunnelma! :)