1 January 2010

lupaan ja vannon


... usein vuodenvaihteessa monenlaista. Tänä vuonna olen kuitenkin erikoisen päättäväinen ja tosissani: vuonna 2010 en osta uusia vaatteita, kenkiä tai laukkuja.

Jo etukäteen päätös tuntui epätodellisen hankalalta, mutta myös erittäin hyvältä ja vapauttavalta. Lisää asiasta myöhemmin tämän uuden vuoden aikana (ja melko varmasti aika monta kertaa).

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

11 comments:

Satu said...

Voi, kiitos samoin sinulle, ihania asioita tälle vuodelle! Suloinen kuva! :)

Ja onnea päätöksestä! Minun ajatukseni kangas- ja lankaostolakosta vielä häilyy päässä, mutten varmaksi ole päättänyt...Onnea taipaleelle ja raportteja odotellen!

Merruli said...

Inspiroivaa ja onnekasta vuotta 2010!

Upea tavoite tai lupaus.Tsemppiä ja onnistumista! Tulen seuraamaan mielenkiinnolla raporttejasi aiheesta. Itselläkin tuo ajatus houkuttaisi, mutta taitaisi olla minulta liikaa luvattu. Jollain amerikkalaisella sivulla sai antaa aiheesta oikein valan, ja raportoida onnistumisestaan ja vanhojen vaatteidensa tuunauksesta ryhmäblogihengessä, (laitan linkin sinulle kommentteihin, jos vielä löydän kyseisen paikan).

ElsaIlona said...

Hui, miten suuri lupaus naisihmiselle! Mutta hieno lupaus, kerrassaan upea. :)

En muista, oletko kirppisihminen, mutta jos olet, koskeeko lupaus myös kirppisvaatteita, -kenkiä ja -laukkuja?

himalainen said...

Nyt kyllä aloin ajatella, että jos jättäisin villatakin ostot ja selviäisin myös koko vuoden näillä mitä olisi jo, varmasti selviäisin, mutta olenko tarpeeksi rohkea... Mietin vielä, mutta varmasti seuraan sinun vuottasi ja käyn lukemassa ajatuksiasi. Olen kai jossain puolivälissä, voisin olla ostamatta, mutta jos jotain juuri oikeaa löytyy, silloin sen hankin, koska se voi kestää seuraavat parikymmentä vuotta, kuten monet tähänastisetkin.

Oikein hyvää ja inspiroivaa vuotta sinulle!

Mimmi said...

Satu: Minäkin mietin kyllä päätöstäni pitkään, ja melko haasteelliselta tosiaan tuntuu jo nyt. Varmasti tuota omaa ostolakkoasikin kannattaa harkita pitkään, ja miettiä, mitä siitä seuraisi.

Merruli: Minäkin mietin, tuliko luvattua liikaa, mutta toisaalta tämä on pitkälti omantunnon kysymys minulle. Jos löydät saitin, laita linkki, vertaistuesta voisi olla hyötyä... :)

ElsaIlona: Tuota kirppiskysymystä mietin pitkään itsekin. Ostan yleensä paljon myös kirppiksiltä (ylipäätään ostan vaatteita ja kenkiä ihan liikaa, täysin yli omien tarpeideni), mutta lopulta vedin mielessäni rajan niin, että en osta noita tuotteita tänä vuonna ollenkaan, mistään.

himalainen: Minulla on ollut vähän sama juttu, kaapit ovat täyttyneet (laadukkaista) perusvaatteista jo pitkään ja harvoin tulee ostettua mitään ns. trendikästä. Siksi aloinkin miettiä, että oikeastaan varmaan pärjäisin näillä mitä on, ainakin vuoden ellei pidempäänkin.

Kiitos kaikille tsemppauksesta, sitä kyllä tarvitaan!

Jonna said...

Aloin miettiä pystyisinkö itse samaan... Ehkä, mutta nyt en lupaa vastaavaa, koska paljon en ostele muutenkaan. Ja oikeasti odotan ihan kamalasti, että saan jonkun ihanan uuden vaatteen, kun vauva on syntynyt ja takapuoli kaventuu :)

Mutta tosiaan hattua nostan lupauksellesi!

Anjuska said...

Hei, eksyin sattumalta tänne - olipa hyvä harharetki! Pakko oli kommentoida, ostin nimittäin vähän liian kalliin kameran ja samalla sitten tein miehelle lupauksen, etten osta yhtään uutta vaatetta koko vuonna 2010. Omassa lupauksessani oli kuitenkin tuo kirppisporsaanreikä, sieltä saa jotain hankkia. Onnea uudelle vuodelle ja päätöksellesi. Käyn kurkkimassa matkaasi!

Annika - Vaahteramäen lapset said...

Hyvää, onnellista uutta vuotta sinulle!
Minäkin koetan olla tämän vuoden ostamatta vaatteita, kenkiä tai laukkuja. Otan kyllä niitä lahjoina vastaan ;). Äitini ostaa minulle joskus vaatteita, ihan mieleisiä ja sopivia. Kirppisporsaanreikää en taida käyttää minäkään. Niin ja karkkilakko on ollut päällä jo mooooonta päivää!

Mimmi said...

Jonna: Minä olen tässä mietiskellyt, että varmasti aika moni pystyisi samaan, varsinkin sellaiset, jotka eivät muutenkaan osta paljon. Heillä/teillä tosin tilanne ei silloin ole edes niin paha, että se vaatisi tällaista "radikaalia" ratkaisua -- oma shoppailuni on jo muutaman vuoden ollut lähes hallitsematonta. Ja tuossa sinun tilanteessasihan uusien vaatteiden ostamista aivan odottaa innolla, sen muistan kyllä elävästi minäkin!

Anjuska: Tervetuloa, hauskaa että löysit tänne! Mukava kuulla muista saman päätöksen tehneistä, onnea ja tsemppiä matkaan sinullekin!

Annika: Onnittelut karkkilakon kestämisestä, siihen en varmaan pystyisi! Hassua, että olemme tehneet tismalleen samanlaisen lupauksen, ja on tosiaan hienoa kuulla, etten ole tämän kanssa yksin -- siksikin, että päätös on ekologiselta kannalta hirveän tärkeä. Tsemppiä!

Annika - Vaahteramäen lapset said...

Mimmi, sinun aiemmasta kirjoituksestasi sain yllykkeen tuohon päätökseen :) Kiitos siitä!

Mimmi said...

Vau, nyt suorastaan hämmennyin! Hieno juttu, jos olen tuollaiseen päätökseen ollut sysäämässä! :)