4 February 2010

neljäs

Sain Satulta hauskan haasteen, tehtävänä paljastaa neljännen kansion neljäs kuva. Tehtävä oli minun tapauksessani myös vähän haasteellinen, sillä kuvien arkistointijärjestelmäni on kuin maatuskakokoelma: on kolme pääkansiota, joiden sisällä on kansioita, joiden sisällä on pieniä... No, tajuatte kyllä. Valitsin tähän pääkansioista sen, josta en ole koskaan laittanut tänne kuvia. Otin riskin, sillä siinä kansiossa on kuvia tapahtumista, juhlista, reissuilta... semmoisiakin kuvia, joiden kohteet eivät varmaankaan olisi halunneet naamaansa nettiin.


Onneksi sattui tämä. Tämä on siis erään pääkansion neljännen kansion neljäs kuva. Kuvassa on bussin rengas. Renkaassa oleva reikä ei näy tässä kuvassa yhtä hyvin kuin joissakin toisissa, kovin läheltä sitä ei tosin päässyt kuvaamaankaan sillä alue, jossa rengas on, oli rajattu montuilla, ja meillä oli ehdoton kielto mennä sisäpuolelle.

Kuva on otettu Jyväskylässä elokuussa 2008. Meitä oli bussissa noin 60 ysiluokkalaista ja neljä aikuista, mukaanlukien bussikuski, pitkäpinnainen ja huumorimiehiä. Olimme matkalla Helsinkiin katsomaan vähän pääkaupunkia, ampiaisia kuhisevaa Suomenlinnaa ja sateista Linnanmäkeä. Matkasta oli myöhemmin koululehdessä hauska juttu otsikolla "Ysin skidit stadis".

Melkein myöhästyimme tuon rengasrikon vuoksi Heurekan päivän viimeisestä elokuvanäytöksestä, lopulta juoksimme paikalle. Toisaalta monilla pojilla oli kyllä varmasti hauskempaa tuolla Scanian varikolla kuin avaruuselokuvanäytöksessä. Ja omien teidensä kulkijoilla myös, kun saivat ylimääräisen tilaisuuden käydä läheisessä kaupassa (= nurkan takana tupakalla).

Varikon sedät osasivat hommansa, rengas säilyi ehjänä loppureissun. Muutenkin suuremmilta kommelluksilta vältyttiin, ja minä pääsin lapsi mahassani kiertämään jalan kaikki (ainakin siltä tuntui) Helsingin keskustan hipeimmät levydivarit erään persoonallisen nuoren miehen kanssa, joka kunnioittavasti puhutteli minua nimellä arvoisa luokanvalvoja ja oli kiitollinen, sillä olin ainoa joka suostui levydivariseuraksi eikä yksin saanut kulkea. Mukava reissu, voisin tehdä uudestaankin.

Tässä haaste kokonaisuudessaan:
1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse neljäs kuva kansiostasi ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Haastan mukaan Niinan, Jonnan, 14a4:n Hannan sekä Solenin. Toki puolestani haasteeseen saavat tarttua kaikki halukkaat, minä unohduin katselemaan kansioitani tunneiksi ja niiden ihania matkakuvia, kesäisiä kuvia festareilta ja juhlista, kaikkia. Ehkä laitan tänne joitakin vanhojakin, värikkäitä ja aurinkoisia, kesästä muistuttamaan nyt kun tämä talvi vielä humisee pimeyttään ja valkoisuuttaan.


***


Kuukauden neljäs osoittautui pyykkipäiväksi kun alkuviikon taloutta hoitanut mies (olen oikeasti yrittänyt opiskella) paljasti, että oli lähtenyt pakkasella kalsareitta kauppareissulle siksi, ettei puhtaita kalsareita ollut. Toisinaan tuntuu siltä, että tässä taloudessa asuu kaksi lasta ja yksi huono äiti. 

(Vaikka kyllä mies paljon kotona tekee. Jotenkin vain tuntuu, että sen tekemisen määrä vähentyy vähentymistään mitä kauemmin olen kotona. Toisaalta, vertailukohteenani on isä, joka remonttihommien ja lumenkolausten lisäksi leipoo ihania sämpylöitä, kokkaa mielellään, pesee pyykkiä ja silittää omat paitansa. Ehkä odotukseni ovat epärealistisia.)

10 comments:

niina said...

Voi elämä noita miehiä:D! Miten ne osaavatkin välillä oikein yllättää? Hehee:)

Ja kiitos paljon haasteestasi! Sain sen itse asiassa juuri toisestakin paikasta,mutta eihän se mitään haittaa..:)
Sinun kuvallasi oli kyllä hieno tarina,tykkäsin kovasti! Ehkä pitää aloittaa uusi haaste,vaikka viimeisen kansion viimeinen kuva kun nämä ovat niin hauskoja!

himalainen said...

:) Kuva on upea!

Meillä on täällä kotona kolme miestä...

Tänään aamulla oli uimahousut ja uimalakki hukassa, vaikka kaikki ne olivat siellä, missä ne ovat aina ja tulevat olemaan. Niin kun siis minä olin kipeänä sängyssä, nousin sitten ylös ;-)

Satu said...

Kiitos Mimmi, hieno kuva! :)

Se on välillä niin vaikeaa...:D

Mimmi said...

Niina: Onneksi yllättävät välillä toisellakin tavalla, omani toi tänään kaupungista tullessaan yhden haaveilemani sisustuslehden tuliaisiksi ihan muuten vaan. Tuli ihan paha mieli, että oli hetki sitten kirjoittanut tänne tämmöisiä... :) Haasteet on kyllä kivoja, niissä saa yleensä tietää vähän muutakin kuin mitä blogissa yleensä on. Taidan alkaa kaivella arkistojani muuten vaan, löytyi niin kivoja kuvia tarinoineen!

himalainen: Aamunne kuulostaa tutulta, meilläkin tavarat ovat aina muka hukassa vaikka ovatkin siellä, missä ne aina ovat. Tekisi melkein mieli tuhahtaa, että miehet...

Satu: Kiitos haasteesta, sitä oli mukava tehdä ja jäin arkistojen aarteiden sekaan elämään vähäksi aikaa sen ansiosta! Välillä on, mutta onneksi enimmäkseen ei, vaikeaa siis. :)

Anjuska said...

Hieno kuva ja kuule, kovin tutunoloinen tarina - tuollaisia reissuja (tosin ilman rengasrikkoja) on takana kanssa. Minä myös lähden aina hippikauppa-kirpputoriseuraksi :)

Kirjailijatar said...

Voi että nautin lukiessani teidän luokkaretkestä. Hilpeän hyväntuulinen juttu! Olet varmaan oikeassa siinä, että moni poika oli vallan mielellään tuolla varikolla...ja olisi jäänyt sinne vaikka pidemmäksikin aikaa. Me tehtiin kuudennella luokkaretki Helsinkiin, käytiin Linnanmäellä, ajeltiin metrolla ja kokeiltiin hattuja Stockmannilla.

Mimmi said...

Anjuska: Ai sinäkin olet ope! :) Kyllä silloin tulee nähtyä kaikkia vähän erikoisempia paikkoja kun noille reissuille lähtee mukaan, mukavaa oli tuolloinkin, vaikka jalat vähän turposivatkin...

Kirjailijatar: Kiva että viihdyit! Osa pojista tosiaan oli varikolla aivan innoissaan, mahtoi olla yksi retken parhaista hetkistä :)

Lotta said...

Jätin sulle haasteen blogiini. Käy kurkkaamassa kun ehdit.

Merruli said...

Oletan, että kirjoittelet näppäimistö tai kynä sauhuten opiskelujuttujasi. Toivottavasti koko perhe on terveenä ja ehdit jossain vaiheessa palailla blogimaisemiin!

Mimmi said...

Lotta: Kiitos haasteesta! Jään miettimään seitsemää, koetan vastata pian!

Merruli: Ihan oikein oletat. :) Terveenä ollaan, ja koetan taas saada välillä kirjoitetuksi tännekin.