13 March 2010

kevät keikkuu

Ei sitä mittaria ja lumimäärää katsoessa uskoisi, mutta kyllä se tulollaan on. Sen huomaa siitä, että jokavuotinen kevättalven murjotus alkaa mennä ohi, ja yhtäkkiä sitä vain virkistyy.

Tänään pesin kolme koneellista pyykkiä, siivosin talon, hoidin tiskit, laitoin sienikastiketta ja pastaa, järjestelin olohuoneen ja makuuhuoneen kirjahyllyjä, kävin lapsen kanssa ulkoilemassa, pesin kahvinkeittimen, putsasin votiivinjämät irti tuikkukupeista, kudoin lapsen kesäliiviä ja hoidin kynsiä. Illalla kylvetetään ja kylvetään, silitetään juhlavaatteita huomiseksi ja kudotaan vähän lisää.

Touhukkuus. Varma kevään merkki. Paitamorkkiskin on tipotiessään (tajusin katselleeni sen tyylisiä kaupungista ostamastani muotilehdestä, ajatelleeni että kesällä pitää olla hippilook, että minulla ei ole tarpeeksi sen tyylisiä vaatteita -- se ei tosin ehkä pidä aivan paikkaansa, näin jälkikäteen ajatellen).

Laitan sen -- kauniin, keväisen, kukkakirjaillun -- huomenna juhliin liehuvan hameen kanssa.

6 comments:

niina said...

Touhukkuus on minullakin selvä kevään merkki! Jonkin aikaa olen aivan täynnä energiaa,siivoan,touhuan,menen ja tulen ja hössötän:) No,ei se kauaa kestä,joten tästä puhdista pitää nyt nauttia ja niin nautinkin!

Ja tosiaan,minäkin sorruin tänään ostelemaan vaikka mitä,kirpparilta tosin,mutta kuitenkin. Aluksi tuntui ikävältä tuhlata,mutta sitten annoin itselleni anteeksi. Ei sitä rahaa lopulta paljoa mennyt,saman määrän olen joskus tuhlannut tyhmempiinkiin asioihin..enkä ole edes pitkään aikaan ostanut mitään. Ja nyt voin hyvällä mielellä olla ostamatta mitään,ostohimot meni samalla:)

Ja oi,pitäkää hauskaa juhlissa! Liehuva hame kuulostaa aina hyvältä,oli juhlat tai ei:)

Solen said...

Olet ollut ahkerana. Minun päiväni on mennyt maleksiessa, ihan hyvä oikeastaan, kerään energiaa varastoon.
Hyviä rippijuhlia sinne ja äkkiä pääsi paitakin käyttöön. Ei siis ihan turha ostos, vai? :)

Anjuska said...

Minä en ole vielä päässyt touhukkuusvaiheeseen, mutta suunnitteluvaihe on menossa - ja sen myös tunnistan keväiseksi merkiksi.

Kivoja juhlia ja aurinkoisia päiviä!

Villilintu said...

Oletpa tosiaankin ollut touhukas. Jestas, kaikki tuo yhdelle päivälle! Ja minä vaan nukun ja käyn välillä netissä. Hyvä, että ostomorkkis helpottaa, eihän sille enää mitään voi ja olisit voinut paljon pahemminkin repsahtaa. Mukavia juhlia, nauti uudesta asusta hyvillä mielin :)

Merruli said...

Hui, mikä touhukkuuden määrä yhdessä päivässä. Mieli alkaa kyllä jo virkistyä, mutta toiminnaksi virkeys ei ole vielä minulla muuttunut. Jospa aloittaisi vaikka tekemällä listan...

Mimmi said...

Niina: Minulla sama juttu tuon touhukkuuden suhteen, ja virkeyden ylipäätään. Tänään pitäisi jotenkin onnistua rauhoittumaan opiskeluun, vaikka tekisi mieli vain puuhailla. Minunkin paitani oli yhdeltä kirpparilta, missä muutenkin olen shoppaillut paljon viime aikoina. Jotenkin käytetyn ostaminen ei tunnu niin pahalta, vaikka sitä ei oikeasti tarvitsisikaan. Juhlat olivat kivat, hame liehuva! :)

Solen: Hyvä se on välillä maleksiakin, ja kylllä minullakin niitäkin päiviä on. Nyt on vain jokin ihmeellinen energiapurkaus menossa. Paita tulee kyllä käyttöön muulloinkin varmasti, mutta en minä sitä noita juhlia varten ostanut, olisi ollut muutakin päällepantavaa, mutta laitoin sen nyt kun se kerran ostettu oli.

Anjuska: Totta, keväällä iskee myös tuo suunnitteluvaihe, ainakin sen suhteen, että mitä kesällä haluaisi puuhailla puutarhassa ja muutenkin.

Villilintu: Voi kuule, lepää nyt kun siihen on tilaisuus ja nautiskele elämästä! Niin ja nuku, nuku, nuku -- voi olla, että valvomista on luvassa! Tuo on kyllä totta, että pahempikin repsahdus olisi voinut tulla, mutta olisin niin toivonut, ettei niitä olisi tullut ollenkaan!

Merruli: Kyllä kevät on loputtomien listojen aikaa! Ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty... :)