23 March 2010

valoa!Lapsi sai tänään kirppikseltä t-paidan, ohuet kesähousut, vakosamettivekkihameen ja kevätkengät, joilla nyt harjoitellaan kävelemään, kopsutellaan pitkin keittiön lattiaa. Tänään pääsi tepsuttelemaan myös omassa huoneessaan ilman rihman kiertämää, sinne paistaa koko päivän aurinko niin lämpimästi että tarkenee jo.

Hyvin selvittiin kylmä talvi pienemmillä lämmöillä, laskuissa säästettiin kuukausitasolla kylmimpinä kuukausina vähän yli sata euroa kuussa viime vuoteen verrattuna, välillä vähän kylmä kolotti luissa ja ytimissä mutta siitä selvittiin villasukilla ja takkapuilla. Nyt alkaa olla jo talossakin niin lämmintä, että lapselle voi pukea mekon päälle eikä itsekään välttämättä tarvi villasukkia vaikka viluinen ihminen onkin.

Kukkakaupasta kannettiin kotiin narsisseja, niistäkin tulee keväinen olo, semmoinen että sopii alkaa odotella niitä kelejä jolloin lapselle riittää ulos päähän tuo vanha huivi joka minulla noissa kuvissa on. Sen verran kirkkaasti kilosti jo tänään että aurinkolasit olisi tarvinnut kävellessä, hangesta heijastui semmoinen valo että olisi voinut luulla heinäkuuksi. Huivi kaivettiin jo esille.

*** 

Pieni vinkki arjen ympäristöteoista kiinnostuneille: Teemalta alkoi eilen Ilmastodieetit-sarja, jossa neljä perhettä pyrkii asiantuntijoiden opastuksella muuttamaan elämäänsä (kotia, ruokaa, matkustamista, kierrättämistä, kulutusta...) ilmastoystävällisemmäksi. Sarja tulee uusintana tänään ja perjantaina, jos missasit, ja voi sen Areenaltakin katsoa. Minä tykkäsin, ja opin uutta.

5 comments:

virva said...

Uu mitä vaatteita,mitkä rattaat,mikä tunnelma,
mikä menneen ajan henki!
Tuo valo tekee todella iloiseksi.
Suunnittelen viikonloppuna sen tasoista siivousta,että oksat pois.Vaikkei tuosta pölystä kokonaan eroon pääse,ei tällä lisääntyvällä valolla,vaan ei se mitään.
Oikein iloista viikon jatkoa sinne!

Lotta said...

Täytyypä vilkaista tuota ohjelmaa, kiits vinkistä.
Mahtavat valokuvat. Mulla oli pienenä samanlaiset punaiset kangaskengät kun siskollas, ne oli ihanat.

Kirjailijatar said...

Kiitos vinkistä! Täytyy yrittää katsoa tuota, on kiinnostavan tuntuinen ohjelma. Ja nuo vanhat kuvat ovat kerta kaikkiaan mahtavia, värisävyt ja kaikki.

Minttumaari said...

Miten en olekaan koskaan löytänyt tänne aiemmin!? Ihana paikka - jään ilolla kuulolle!

Mimmi said...

Virva: Noissa kuvissa kyllä näkyy seitkytluku oikein isosti! :) Meillä on samat siivouspuuhat, mistähän tuota pölyä onkin noin ilmestynyt...

Lotta: Eipä kestä :) Tykkään hirmuisesti noista vanhoista valokuvista, vaatteista ja esineistä ja sen semmoisista. Hienot on kengät, serkullani tosin. :)

Kirjailijatar: Ohjelma vaikutti tosiaan kiinnostavalta. Nuo värit noissa vanhoissa kuvissa ovat juuri se niiden juttu minullekin.

Minttumaari: Tervetuloa, kiva että löysit! :)