12 April 2010

erikoisen hyvä päivä
* Heräsin kuudelta, aivan kuin olisin arvannut että aurinko alkaa pian paistaa. Ehdin juoda aamukahvin ja selata lehteä ennen kuin lapsi heräsi. Löysin itselleni kesän tyyli-inspiraatiosivun. Vaikka en kyllä ole mikään reissaaja enkä suurkaupunki-ihminen, tuon sivun tyyli on ihan pistämätön.

* Myöhemmin aamulla kävin kevätajelulla. Pyörä kulki rahisten mutta lujaa asfaltilla. Lastenistuinta ei vielä, joten yksin poljin. Vaikka oman pihatien lätäköt olivat vähän jäässä, isompia jäätiköitä en nähnyt.

* Yli viikon kadoksissa olleet lapsen kurakintaat -- joita oli epätoivoisesti etsitty mm. saunasta, lehtikorista, harmonin alta ja kaappiin laitettujen talvivaatteiden seasta, ja joiden kadoksissa ollessa pesin lukemattoman määrän tavallisia pihalla sotkeentuneita lapasia, ja joiden tilalle ostin uudet kurakintaat lauantaina -- löytyivät yhtäkkiä, miehen ulkoilutakin taskusta. (Jotenkin en ollut kauhean yllättynyt.)

* Lapsen kummitäti kävi iltakylässä, nukutti lapsen yöunille, oli onnellinen kun sai vielä hoitaa vauvaa, kun omat ovat jo kouluikäisiä. Mukanaan toi meille lastenistuimen pyörään, joten ehkäpä sitten huomenna jos on kaunis ilma päästään ajalemaan lapsen kanssa.

* Mies kävi naapurissa avaamassa grillikauden ja toi mukanaan iltapalaa. Nyt kuulemma grillataankin sitten joka toinen ilta syyskuuhun asti. Taivaalla näkyi valon ja pimeän välinen viiva, aivan kuin maailma olisi niin yksinkertainen.

No comments: