7 April 2010

kyselyikä

Voiko nuupahtamaan päin olevat narsissit jotenkin pelastaa?

 Miten harvaksi korianteri- ja basilikaistutukset harvennetaan
ja missä vaiheessa?

Eikö Yonan Pilvet liikkuu minä en -levyä todellakaan ole Spotifyssa?

Miksi pohkeet ja jalkapohjat ovat olleet kohta viikon kipeinä?

Miten ihmeessä en ole kuullut tästä kirjasta aiemmin?

 Voiko timjamia pakastaa? 

Miksi kirjoituspuuska iskee aina silloin kun lopputyölle ei olisi aikaa?

Mistä löytyisi lapselle sievä mutta kohtuuhintainen kesätakki?

Pitäisiköhän ryöstää pankki, että saisi tämmöisen?

Onkohan jossain ihmisiä, jotka osaavat korjata vanhoja Singereitä?

Tuleekohan taas tänään huuto, kun mennään kellariin kylpyyn, ja miksi ihmeessä siellä ei voi muka kylpeä, vaikka siellä muuten voi ihan mielissään tirpsutella ja mönkiä?

(Maailmassa on monta ihmeellistä ja sel[v]ittämätöntä asiaa.
Myös aikuisille.)

13 comments:

Ilona said...

Laita narsissit ulos, ne voivat vielä siellä piristyä. Jos ne ovat ulkona, en minäkään tiedä, mitä tehdä.

Merruli said...

En ole löytänyt Yonaa minäkään Spotifysta. Ostin levyn, kun oli Stockalla tarjouksessa ja olen kuunnellut kerta toisensa jälkeen ja tykännyt niin kovin. Ainakin jossain vaiheessa iso osa levyä oli myspacessa.

Jos harkitset tytölle uutta takkia,niin mukavia kuoseja parhaimpaan hintaan (yleensä noin 30e) on Name it:n mallistossa, toki eivät ole mitään vedenpitäviä.Kirpputoreilla tuntuvat kivat kevättakit olevan harvassa.

Basilikat olen yleensä harventanut sen jälkeen isompiin ja ravinteikkaampiin multiin ,kun ensimmäinen pari kunnon lehtiä on sirkkalehtien jälkeen ilmestynyt. Basilikat ovat aika tarkkoja juuristaan eli kouliminen on tehtävä niin todella hellästi.

toivottavasti näistä oli jotain apua kyselyikään ;o)

Riikka said...

Vaikeita kyselet, mutta sen voin sanoa että timjamia voi varmasti pakastaa kuten muitakin yrttejä (varsinkin tuollaisia ohut- ja hentolehtisiä). Ja että noita kevättakkiasioita täälläkin on pohdittu ja olen todennut että pankki tosiaan pitäisi ryöstää että saisi nättejä ja persoonallisia vaatteita lapsille. Voi kun osaisi itse ommella tuollaisia ihania takkeja! Voishan sitä mennä ompelukurssille mutta mistäs sitten aikaa ompelulle? (Täälläkin alkoi kyselykausi)
Ootko kävellyt jossain liukkaalla? Siitä usein tulee jalat noin kipeäksi. Tai saanut vetoa?

niina said...

Oi,aivan ihana teekuppi! Niin soma. Ja nuo lautasetkin! Kyllä vaan kirpparilöydöt ja sekalainen astiasto on hienompi kuin joku Arabian (uusi) sarja. Ei niissäkään nyt vikaa ole,meilläkin pari lautasta..mutta kuitenkin!

Ja voih,ihastelin noita takkeja Turussa,ne on niin hienoja! Kevätpipon raaskin tytölle ostaa,mutta se on säädettävä ja menee toivottavasti monta vuotta. Välillä kyllä tekisi mieli ostaa jotain kalliimpaa ja hienompaa tytölle,se kestäisi ja siitä voisi saada kirpparilla hyvin arvonsa takaisin tai antaa kaverille eteenpäin..mutta vielä en viitsi,jäävät niin nopeasti pieneksi,tuntuu tuhlaukselta. Ehkä kun tyttö on vähän isompi,raaskin ostaa tuon takin..tai jotain samanlaista. Hmmm..

Celia said...

Meillä on talossa yksi, jolla on just alkanut uusi kyselyikä. Lempi ja ainoa kysymys on: mikä tämä on? Sitä kysytään koko ajan.

Tuo takki on kyllä ihana. En löytänyt sen hintaa, mutta varmaan aika kallis. Voi, kun osais tehdä itse. Oppiskohan sitä, jos oikein hajoittelis.

Ihania lautasia.

Solen said...

Eikö Yonaa tosiaan ole spotifyssä? Vastaus on ei, tyly ei. Kysymys kuin suoraan minun suustani.
Säästä kuihtuneet narsissit ja istuta ne sitten maahan kun on sulaa. Ensi keväänä ne nousee kauniisti.
Ja kyllä, timjamia voi pakastaa :)

Mimmi said...

Ilona: kiitos vinkistä, vein eilen illalla pihalle ja kukat virkistyivät silmissä. Se, josta kukat on jo nypitty pois, ei kyllä osoittanut mitään reaktiota.

Merruli: Mielessä on ollut käydä katsomassa paikkakunnan ainoan vaatekaupan Name It -valikoimaa, mutta se on viimeinen vaihtoehto, ne kun tahtovat olla selkeästi tyttöjen tai poikien kuoseilla/väreillä, ja minä haluaisin unisex-takin. Käytettynä niitä ei tosiaan näy, kirppiksillä tai kierrätyksessä, varmaankaan niitä ei kovin moni osta tai jos ostaa, myy sitten kunnon hinnalla eteenpäin jollekin kaverille.

Kiitos basilikavinkeistä, yksi lisäkysymys vain: Onko sirkkalehdet noita pieniä, mitä tuossa kuvassa näkyy?

Riikka: Timjamit on pakastettu, kiitos tiedosta! Minäkin mielellään ompelisin itse jos olisi toimiva kone ja aikaa, erityisesti tuota jälkimmäistä sillä en ole erityisen kätevä ompelija. Siksi mietinkin tuota Singerin korjaajaa, meidän ei toimi eikä uutta ole vara ostaa. Jalat kipeytyivät viime viikolla, kun leivoin ja siivosin muutaman päivän putkeen, mutta jostain syystä (toisin kuin rasituskipu yleensä) tämä ei helpota.

Niina: Tuo on mun lempiteekuppi! Ja lautasmalleista kuvassa on vain murto-osa, sattuivat tiskikoneesta pöydälle odottamaan kaappiin siirtämistä juuri nuo. Minäkään en raski tässä vaiheessa ostaa kallista takkia, siksi niitä ei varmaan kauheasti kirppiksilläkään ole, kun kovin moni ei raaski niitä ostaa. Mutta nuo Punaisen Norsun kuosit on niin mahtavia, että!

Celia: Meillä kyselyikä on vasta tulevaa, mutta voin kyllä kuvitella miltä tuo kysely välillä tuntuu! Sen takin hinta oli 92 euroa, en meinannut minäkään ensin hintoja tuolta löytää. Kyllä ompelemaan oppii, jos on yhtään kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta täällä ne on kyllä aika kiven takana. :)

Solen: Kiitos narsissivinkistä! Mietinkin, että voisiko ne istuttaa ulos. Pitääkö kuihtuneet varret kuitenkin katkoa jossakin vaiheessa? (Oletan, että niin tehdään ennen istutusta. :))

Kirjailijatar said...

Arvaa, mikä oli pelottavinta. En osannut vastata yhteenkään kysymykseesi. Ja minulla olisi täällä sata kysymystä lisää. Tuntuu, että olenkin vain täynnä kysymyksiä, ei koskaan vastauksia.

Kauniita lautasia teillä, aivan ihania.

Merruli said...

Juu, nuo ensimmäiset lehdet on sirkkalehtiä ja seuraava pari on sitten jo kasvulehtiä.

Huomasin katsoa tuon takkilinkin vasta kommentoituani. Aivan lumoava takki ja varmasti tosiaan kallis, vaikka niinhän pienet erät tuppaavat olemaan. Nuorimmaiseni voisi vielä suostua pukeutumaan retrokuosiin, mutta vanhemmalle on turha yrittää mitään muuta kuin tyttövärejä ja kuoseja -päiväkoti on tehnyt tehtävänsä.

Olina said...

Kyselyikää pukkaa aina vähän väliä. Innolla ja kauhulla odotan jälkikasvun kyselytulvaa... kun ei omiinsakaan osaa aina vastata:)

P.s. Jos löydät jostain kivat kankaat, niin laita postissa minulle, niin teen tytöllesi takin, siinä ei tarvitse pankkia ryöstää:)

Mimmi said...

Kirjailijatar: Minulla on sama juttu. Miljoona kysymystä, ei yhtään vastausta. Onneksi on tämä blogi, löytyy ihmisiä jotka tietävät! :)

Merruli: Kiitos selvityksestä! Totta, pienet erät ovat kalliita; se mikä minua harmittaa on noiden ketjujen selkeä jaottelu tyttöjen ja poikien vaatteisiin ja sen mukaiset kuosit & väritys. Haluaisin niin käyttää kivoja retrokuoseja niin kauan kuin lapsi niihin suostuu! :)

Olina: Samoin, mietin jo nyt, että mitä ihmettä kyselyihin vastataan. Luin juuri jostakin lehdestä jutun kyselyikäisestä, joka kärtti saada tietää, miten se (uusi) vauva on oikein sinne äidin mahaan päässyt. Hui! Voi vitsi, hoviompelija olisikin mahtava juttu, täytyypä alkaa metsästää kankaita! :)

Jonna said...

Meidän Haitulalla on ollut Punaisen norsun takki ja se yksilö ainakin oli jokaisen sentin arvoinen. Tyttö kulki siinä melkein ympäri vuoden kaksi vuotta, oli aika lämmin sen tikkivuoren ansioista. Kylmimmillä säillä laitettiin villaa alle ja sitten keväällä vain ohutta trikoopaitaa. Voin suositella suolaisesta hinnasta huolimatta.

Name it-merkkinen takki oli Haitulallakin viime kesän. Sekin oli hyvä!

Mimmi said...

Jonna: En epäile hetkeäkään, etteikö Punaisen Norsun takki olisi hintansa arvoinen, mutta silti siihen ei ole tällä hetkellä varaa + lapsi kasvaa vielä suhteellisen nopeasti. Name It -vaatteet on kyllä olleet ihan hyvälaatuisia myös, mutta haluaisin retrokuosin...