23 May 2010

jotain sentään

Tuntuu että viikko on hujahtanut ohi ilman että siitä on minkäänlaista muistoa tai muistikuvaa jäljellä. Nopea viikko, laiska ja levollinen nainen. Mutta jotain sentään: sain viimeinkin postiin Minttumaarin ja Marikin arpajaispalkinnot. Minttumaarille lähti Rachel Ashwellin kirja, Marikille nyssykkä joka on itse asiassa laventelituoksupussi.

Alun perin sen piti olla neulepäällysteinen, mutta etsiessäni taustakangasta neulomukselleni törmäsin kangasvarastoissani tuohon kuvien kukkakankaaseen, enkä malttanut olla käyttämättä sitä. Tuloksena syntyi kierrätyskäsitöitä: päällimmäinen pussi on vanhasta paidasta jota en vain koskaan saanut käytettyä, ja siihen kiinnitetty virkattu kukka on irronnut aikoinaan jostakin omistamastani tavarasta, säästetty, ja ommeltu nyt tuohon.

Olin aikonut tehdä sisäpussin pellavatilkuista, mutta löydettyäni tuon pienen organza-pussukan, joka on vanha korupussi, päätin käyttää sitä jotta sisällön vaihtaminen olisi helpompaa. Laventelin (ja täytteenä käytetyn vanun, joka sekin on tavallaan kierrätystavaraa koska lapsi oli repinyt vanut ulos pussistaan ja levitellyt pitkin lattioita...) tilallehan voi vaihtaa vaikka ruusun terälehtiä, kuivattuja koivunlehtiä tai mitä vaan minkä tuoksusta tykkää. Toivottavasti palkinnot ilahduttavat saajiaan, ja saapuvat epämääräisestä paketoinnista huolimatta ehjinä perille.

Antoisaa alkavaa viikkoa kaikille!

5 comments:

Celia said...

Ihana pussukka!
Täällä on sadepäivä. Tuoksuu kesä.

Lempeää viikkoa sinulle!!

Marikki said...

Kiitos! Palkinto toisaan ilahdutti saajaansa! En ollenkaan muistanut tätä juttua kävellessäni sateessa postilaatikolle epämääräisesti toivoen, että siellä olisi jokin fantasiamaailmasta tuleva yllätys, jollaisia postilaatikkoon osuu niin tosi harvoin... Ja sitten siellä oli tämä kauniiseen kirjekuoreen käärittynä. Ja tiedätkö; tuoksupussi sopii erinoimaisesti yläkerran vessassa olevaan naulaan, johon en ollut vielä keksinyt mitään sopivaa ripustettavaa. Värit ja tunnelma ovat juuri oikeat. Iloitsemme tästä pitkään!

Kirjailijatar said...

Kaunis pussukka. Minullakin oli joskus laventelipussukka, mutta mihin lie kadonnut. Pidän ensimmäisestä kuvasta, siinä on jotenkin sadunomainen tunnelma.

Mukavaa viikkoa sinullekin!

Merruli said...

Hienoa kierrätystä ja uudelleen käyttöä. Niin, ja ihan selvästihän sinäkin osaat ommella!!

Mimmi said...

Celia: Täälläkin sataa, se on ihanaa.

Marikki: Kiva kuulla, että pussukalle löytyi heti sopiva paikka -- ja että posti toi iloa! :)

Kirjailijatar: Siinä kuvassa on Minttumaarille lähtenyt paketti :)

Merruli: Osaan tuommoisia pieniä ja itsekeksittyjä, joiden kanssa ei ole niin tarkkaa miten tekee ja saa ratkaista ongelmat omalla tavallaan, mutta annas olla kun pitäisi ommella joku vaatekappale kaavain kanssa!