26 May 2010

kotimatkalla... kieltäydyin miettimästä muuton huonoja puolia, ajattelin vain hyviä.

- ruokakaupoissa on paremmat valikoimat kuin täällä maalla
- erikoisliikkeet, erityisesti kaipaan punnitsemaan ja säästämään
- sisarukseni asuvat Tampereella tai lähistöllä
- kahvilat, kahvilat, kahvilat (ja kauppojen lehtivalikoimat)
- lapselle paremmat harrastusmahdollisuudet
- mahdolliset leikkikaverit jopa samassa talossa
- miehen opiskelut etenevät taas varmaan normaalitahdissa
- inventaario muuton yhteydessä (toivottavasti) vähentää roinan määrää
- lähelle ei olla rakentamassa ydinvoimalaa 
- pääsen sisustamaan uutta asuntoa joka on tyhjä taulu
- säästämme sähkölaskuissa (ja saamme lämmintä vettä)
- pääosin toimiva julkinen liikenne
- ja ennen kaikkea: pääsemme näkemään uusia paikkoja ja tutustumaan uusiin ihmisiin

(Olemme siis muuttamassa elokuussa Tampereelle tai Tampereen seudulle, asuntoa ei vielä ole, eikä sitä kauhean tarkkaan ole katseltukaan. Ongelmana on se, ettemme oikein tunne seutua lapsiperheen näkökulmasta, emmekä oikein osaa ajatella mille alueille kaupungissa, tai mihin paikkakunnille lähialueilla, kannattaisi harkita muuttavansa. Vinkkejä otetaan vastaan! 

Mutta henkisesti valmistaudun jo silti, olen valmistautunut jo kauan, sillä tämä talo... tämä talo on koti.)

29 comments:

Ilona said...

+ Pipertelijöihin osallistuminen mahdollista! ;)

Celia said...

Oi kuinka kauniit kuvat!!

Mulle on jäänyt Tampereesta tosi kiva kuva. Tuntuu, että siellä tapahtuu aina jotain mielenkiintoista. On leffafestareita, hyviä luentosarjoja, konsertteja, näyttelyitä sun muuta.

Apua, rakennetaanko teidän lähelle ydinvoimalaa?

Anonymous said...

Mulla on mennyt kyllä nyt kokonaan ohitse tämä teidän tuleva muutto.Miksi muutatte,saanen udella? On varmasti kaiho olo,kun tuntee olevansa jo Kodissa.Plussakohdat olivat kyllä hyviä! Niihin kannattaakin keskittää ajatukset jos muutto on joka tapauksessa tulossa.Itse tykkäsin kovasti asua aikanaan Tampereella.Asuin kuitenkin niin vähän aikaa etten oikein osaa vinkkejä sen suhteen antaa.Toivon että tulette viihtymään siellä. Ihanaa viikon jatkoa Mimmi!
Alakuva ihana!

Riikka said...

Hyviä pointteja! Noin kannattaakin ajatella, jos muuto on vääjäämättä edessä. Voisin sanoa tuntevani alueen (ainakin Tampereen) aika hyvin, joten neuvon mielelläni jos haluat tarkemmin kysellä joistakin alueista. Tosin itse olen niin itä-tamperelainen etten voisi kuvitella asuvani lännessä;) Mutta mitään yleispätevää selotusta en osaa antaa.

Mimmi said...

Ilona: Tuo unohtui listasta, se ilman muuta kuuluu siihen!

Celia: Noin 40 kilometrin päässä on paikka, jonne toinen niistä yrityksistä, jolle ydinvoimalalupaa ollaan myöntämässä, suunnittelee rakentavansa. Ajettiin eilen ohi kotimatkalla, tuomet kukki ja joutsenia näkyi pelloilla. Mietin ympäristövaikutuksia koko kotimatkan.

Virva: Me muutetaan miehen opiskelujen takia, hänen varsinainen opiskelupaikkansa on Tampere, mutta tämän vuoden hän on ollut "vaihdossa" meidän lähimmässä yliopistossa. Kyllä me varmasti tullaan viihtymään Tampereella, vaikka haikealta tuntuukin.

Riikka: Kuulisin vinkkejä mielelläni -- erityisesti oikeastaan siitä, miltä alueilta kannattaisi hakea, kun ottaa huomioon että miehen koulu on Hervannassa. Ts. että mitkä alueet siinä lähistöllä on lapsiystävällisiä ja turvallisia.

eve said...

Tuiskahdin blogiisi jostain.... blogilistat on hieno juttu! :)

Tamperelaisena lapsellisena voisin antaa muutamia vinkkejä Hervannan lähilähiöistä...

Hervanta: ISO kaupunginosa, josta löytyvät terveyskeskus, apteekki, kauppoja, videovuokraamoita.... vaikka mitä. Koulut, päikyt, ihan kaikki. Alueen reunamilla on hyviä ja rauhallisia paikkoja asua ja elää ja ulkoilumaastot ovat lähellä. Paljon opiskelijoita ja maahanmuuttaneita. Ei ehkä kaikkein rauhallisin paikka.

Lukonmäki: Ihan Hervannan "juurella" enemmänkin nukkumalähiö, suurin osa rakennettu ~80. Paljon omistusasuntoja, lähinnä rivareita. Pikkukauppa ja paikalliskippola, päikky. Rauhallista.

Annala: Rakennetaan paljon, laajenee koko ajan kohti Kangasalaa. Uusia rivareita, omakotitaloja, pikkukauppaa, koulu, neuvola, päikky... paljon lapsiperheitä. Pyöräilymatka Hervantaan ja mm. tuonne > http://www.marjamaenpajutila.fi/.

Hallila: Hervannan kupeessa, kanjonin toisella puolella. kauppa, kippola, koulu, päikky, neuvola... suurimmalta osalta ~90-00 rakennettua nukkumalähiötä. Rivareita, omakotitaloja, paljon lapsiperheitä, suuri osa jo leikki-iän ohittaneita.

Jos ei halua muuttaa Tampereelle, on lähellä mm. Lempäälä ja Pirkkala, joista kyllä on sutjakat autoiluyhteydet Hervantaan.

Liivia said...

Voih, meidän naapurista myytiin just talo 100 000:lla.

HYviä syitä kaikki nuo. Itse en noin maalla asukaan ja huomaan sopetuvani tänne yhä paremmin.

Tervetuloa vain seudulle!

Riikka said...

Mimmi minä en haluaisi Hervantaan, tosin sielläkin on "parempia" alueita, mutta tietääkseni ne on sitten vähän kalliimpia. Mutta kyllä se mun mielestäni aika levotonta aluetta on enkä tykkäisi siellä pienen lapsen kanssa asua. Hervantaanhan kyllä aika hyvin tietääkseni kulkee bussit, se hyvä puoli siinä alueessa on;) Vähän riippuu myös minkälaista asuntoa haette, kerrostalo-, rivitalo- vai mitä asuntoa. Jos kerrostalo käy niin mielestäni myös Kaleva on ihan kivaa aluetta, kävelymatkan päässä keskustasta, kaikki palvelut ssatavilla ja hyvät kulkuyhteydet. Sielläkin asuu lapsiperheitä, tosin paljon myös opiskelijoita ja eläkeläisiä. Sitten tietty Kaukajärvi on aika lähellä Hervantaa mutta jonkin verran sielläkin on maahanmuuttajia (kamala sanoa, mutta kyllä se leimaa alueen tietynlaiseksi). Laspiperheitä myös paljon. Mutta kamalan vaikea suositella mitään kun ei tiedä tarkkaan mitä haluatte ja ehkä omat vaatimukset on liian korkeat....kun mietimme mistä ostamme oman asunnon, kelpuutin vaan muutaman kaupunginosan:/ Me ollaan viihdytty oikein Kangasalla hyvin, mutta auto on melkeinpä välttämättömyys kun yhteydet ei oo niin hyvät.

Liivia said...

Luin tuon Even kommentin ja tuli mieleen; Hallilassa on nykyään Tampereen steiner-koulu, jos sellaisesta tykkää.
Kävin keskustasta joskus töissä Lukonmäessä ja Annalassa, ja bussimatka sinne tuntui ikuisuudelta...kesti paljon kauemmin kuin bussimatka tänne, missä asumme.

Minäkin annan mielelläni vinkkejä s-postitse. Tunnen Tampereen, Kangasalan ja Ylöjärven aikas hyvin.

eve said...

Liivia: Hehe, nuo bussimatkat... musta tuntuu, et kaikkiin lähiöihin bussimatka kestää 30 minuuttia, oli lähiö lähellä tai kaukana. :D

Steiner on kai enemmänkin Muotialaa (?) ja sinnekin muuten rakennetaan nyt hurjasti. Mä en oikein tunne tota Steiner-koulua, mut pihapiiri ja talot näyttävät ainakin tosi viihtyisiltä!

Kaukajärven Haiharan alue on muuten ollut yksi mun suosikkipaikkoja, vaikka siellä ei oikein olekaan mitään, paitsi miljoona kilometriä pitkiä kerrostaloja. Järvi, isot ruohoalueet ja Haiharan kartanon alue ovat jotenkin ... hmm... rauhoittavia.

niina said...

Paljon hyviä asioita listassa,muutto tekee varmasti hyvää. Mutta..tuo tunne,että nykyinen koti on jo KOTI. Se on paha paikka..meillä on nimittäin vähän samanlainen tilanne. Tämä talo tuntuu Kodilta,rakastan tätä aluetta,pihaa,melkein kaikkea. Mutta emme vain sovi tällaiseen pieneen "kylään",vieriviereen,naapureiden juoruilujen kohteeksi. Luulin,että omakotitalossa olisi oma rauha ja yksityisyyttä enemmän kuin kerrostalossa,mutta olin väärässä. Olo on kovin ristiriitainen ja surullinen koko ajan,tekee pahaa ajatella että emme asukaan täällä loppuelämäämme,että kaikki tekemämme remontit ovat "turhaa",jotain muuta varten. Mutta emme me voi tähänkään jäädä..emmekä voi kuitenkaan muuttaakaan pitkään aikaan,ei ole rahaa.
Ja mitä kauemmin tässä asumme,sitä enemmän vain kiinnyn ja totun tähän taloon,niin kuin varmaan lapsikin. Voi voi. Tulipas nyt rutistua taas:)

Solen said...

Voi, muutto on joskus kivaa, mutta kun pitää lähteä KODISTA, niin se muuttuu kurjaksi. Olen kokenut sen. Onneksi olet niin positiivisella mielellä. Lista on hyvä :)
Kauniita kuvia.

Mimmi said...

Eve: Tervetuloa, ja suurkiitokset vinkeistä! Ainakin Hallila ja Annala lisätään nyt meidän listalle mahdollisista alueista. Myös Lempäälä, Kangasala ja Pirkkala ovat olleet mielessä, mutta etsimme toistaiseksi ainakin vuokra-asuntoa, ja niistä niitä tuntuu olevan vaikea löytää, ainakin näin ulkopaikkakuntalaisena ja netin kautta.

Liivia: Jahka onnistumme löytämään vuokra-asuntoja Lempäälästä tai Kangasalta, palaan varmasti asiaan sähköpostitse. Ja tietysti jos niiden löytämiseen on vinkkejä, niitäkin olisi kiva kuulla! Omaa emme toistaiseksi osta, koska voi olla, että asumme seudulla vain muutaman vuoden, eli niin kauan että mies valmistuu. Jos sitten työpaikka löytyy myös sieltä päin, aletaan katselemaan omistusasuntoja.

Riikka: Meillä Hervanta on ollut semmoinen vaihtoehto, että jos ei tähän hätään muualta löydy, niin voidaan sieltä ottaa joku asunto josta käsin sitten katsellaan parempaa muualta. Tykkään Hervannasta, mutta en minä sinne lapsen kanssa haluaisi muuttaa. Kalevaa en ollut ajatellutkaan, joten kiitos vinkistä! Me tosiaan etsitään vuokra-asuntoa toistaiseksi, joten se tietysti rajaa vaihtoehtoja. Osaatko vinkata sellaisista Kangasalla (sitä olemme vakavissamme harkinneet, vaikka auto pitäisikin olla).

Niina: Voi että minua alkoi harmittaa teidän puolesta! Toivottavasti tilanteenne ratkeaa jotenkin ja pian. Meillä on tavallaan vähän samanlainen tilanne täällä, varsinkin oli silloin kun olin vielä töissä -- opettajanduunissa pikkukaupungissa on melkoisen tarkkailun ja juoruilun kohteena. Raskaudestakin jo juoruiltiin silloin odotusaikana ennen kuin olimme edes kertoneet lähipiirille asiasta mitään -- miehen äiti kuuli asiasta kaupassa tutulta!

Solen: Yritän olla positiivisella mielellä, koska muutettava on. Ja onhan siinä muutossa ne hyvätkin puolensa. :)

Liivia said...

Kangasalan kouluissa olen ollut töissä, tietoni on sitä kautta, vaatisivat varmaan päivitystä. Lempäälästä en tiedä mitään, meiltä katsottuna yhtä vaikeapääsyinen paikka kuin vaikkapa Salo:)

Mimmi said...

Liivia: pitikin sanoa Ylöjärvi, mutta tuli ajatusvirhe! :) Myös sieltä olemme katselleet, Ylöjärveltä siis.

Malla said...

Huikean kauniit kuvat!!

Tampereesta en tiedä mitään, joten siinä asiassa en voi auttaa. Mutta hyvä huomata positiivisuutesi, vaikka tilanne on varmasti ristiriitainen. Toivottavasti uudestakin kaupungista löytyy se oikea Koti.

Merruli said...

Hervantaan pääsee Lempäälästä käsin bussilla suoraan ainakin Sääksjärven alueelta. Tampereen keskustaan Lempäälästä pääsee alueesta riippuen noin puolessa tunnissa 20 minuutin välein, Sääksjärveltä jopa useammin. Lempäälään, kuten Kangasallekin on lähivuosina tullut tulvimalla lapsiperheitä, joten koulut pullistelee, mutta päivähoito on yleensä onnistunut lähialueelle -toisin kuin Tampereella.
Kaleva, Kissanmaa ja Takahuhti ovat Tampereelta niitä alueita joita uskallan suositella. Etenkin Takahuhdista pääsee kätevästi myös Hervantaan. Vaikka Takahuhdissa on paljon uusia (öky)taloja, on siellä myös vanhaa rakennuskantaa ja kerrostaloja peltojen ja puutarhojen ympäröiminä.
Alin kuva on lumoava!

Liivia said...

Kalevasta tykkään kovasti ja olen asunutkin ja moni ystävä asuu siellä (lapsiperheitä). Sanovat kyllä että levotonta on (ne lukuisat räkälät), ja nyt siellä se ikävä koulukiista, ekaluokkalaiset eivät päässeet lähikouluunsa.
Voisin silti muuttaa Kalevaan, sieltä katselimmekin kotia, mutta hinnat nousivat meille liian korkeiksi.

Liivia said...

Olisikin kiva, jos tulisitte Ylöjärvelle:) Tämäkin on niin laaja kunta, että monenmoista. Jos asuu lähellä vanhaa keskustaa, kuten me, niin autolla on yksi hujaus Tampereelle, nopeammin kuin Kangasalalta.
Bussimaksut vaan kaikista lähikunnista on kovia (seutulippu n. 80 e/kk), joka harmittaa kun matkaa on vähemmän kuin monesta Tampereen lähiöstä.

Mimmi said...

Malla: Kyllä varmasti ennen pitkää löytyy, mutta jotenkin ajatus kerrostaloasunnosta ei tämän nykyisen jälkeen viehätä, ja sellaiseen varmaan ensin muutamme jos ei kohtuuhintaista rivaria löydy.

Merruli: Lempäälä kuulostaa kivalta, harmi että vapaita vuokra-asuntoja tuntuu olevan markkinoilla vähän (kaupungin omista vuokra-asunnoista en tiedä, ne ovat ainakin täällä meillä välistä vähän levottomia). Takahuhdista en ollut kuullutkaan, lisätään listaan! :)

Liivia: Mullakin on vähän kakspiippuinen käsitys tuosta Kalevasta, monet kaverit ovat siellä asuneet. Ylöjärven suhteen ongelma on se sama kuin Lempäälän ja Kangasalankin, vuokra-asuntoja ei oikein ole markkinoilla ainakaan tällä hetkellä. Nuo bussimaksutkin kuulostavat melko kovilta, ainakin meidän tuloilla... :)

Katja said...

Tervetuloa Hervantaan. :) Meillä täällä asumisvuosia nyt 12. Asumme alueen reunalla metsän vieressä ja sitä ennen hiukan vastaavassa paikassa aika lähellä nykyistä kotia. Täällä on luonto, järvet ja 4H:n vuokrapelto lähellä, lapsille aina kavereita, kirjasto mahtava, palvelut ja julkinen liikenne toimivat, lapselle & vanhemmalle MLL:n ja srk:n kerhoja, harrastemahdollisuuksia, oma uimahalli jne. Elävä ja virkeä kaupunginosa.

Minähän aikoinani päätin, että tänne en ainakaan muuta (koska täällä ovat rakennukset niin rumia ja kaikki nostalgia puuttuu). Asuimme miehen kanssa yhdessä Kalevassa, josta tykkäsin tosi paljon. Mutta sieltä ei löytynyt ison perheen asuntoa ja liikennettä oli minun makuuni liikaa. Sikäläisen pienen asunnon hinnalla saimme sitten täältä saunallisen ison kodin metsänäkymillä. Mieheni työ on täällä, siksikin luontevaa näin.

Hervanta yllätti positiivisesti. Heterogeenista porukkaa täällä on, ulkomaisista opiskelijoista ja IT-työntekijöistä peritamperelaisiin vanhuksiin ja kaikkea siltä väliltä. Yli 70 eri kansallisuutta, mm.naapureina ja koulukavereina meidänkin perheessä. Minusta hienoa, että on ihmisiä laidasta laitaan. Siihen porukkaan on omine omituisuuksineen sitten helppo piiloutua. :D

Tammelassa asuin opiskeluvuodet. Ihana paikka. Tori ja puistoja ja bussiyhteydet joka suuntaan hyvät, rautatieasema vieressä ja yliopisto ja Sorsapuisto ja Tampere-talo, keskikaupungin kyljessä.

Nekalassa ja Viinikassa on kauniita puutaloja ja vanhaa idylliä ja kaupunki likellä.

Rauhattomista alueista en osaa sanoa. Joka paikassa tapahtuu. En ole koskaan pelännyt täällä sen enempää kuin muuallakaan.

Mimmi said...

Katja: Mukava kuulla positiivista palautetta Hervannastakin! Minäkin olen tykännyt siitä, ja mies on asunut siellä, mutta lapsen kanssa en jotenkin ole osannut ajatella. Osaatko sanoa yhtään siitä yliopiston Hermian "takana" tai vieressä olevasta alueesta (kun tullaan Duosta päin, mutta jatketaan vielä Hermian ohi, siellä jossain tien vasemmalla puolella), en nyt muista tiennimiä tai mitään, mutta sieltä meillä oli yksi asunto mietinnässä. Viinikkaa olemme kanssa miettineet, Nekalaa emme, siskoni asuu siellä eikä kuulemma muuttaisi sinne lapsen kanssa... :)

Liivia said...

Viinikka on ihana ja onnenpekka se, joka sieltä asunnon saa! Meillä oli haussa nelisen vuotta, mutta kaikki saatavilla olevat olivat joko yksiöitä tai pikkiriikkisiä kaksioita (iso kaksio olisi meille riittänyt) tai liian kalliita taloja/paritaloja.
Nekalassa tosiaan sattuu ja tapahtuu muita alueita ehkä enemmän, mutta asuu sielläkin tuttuja lapsiperheitä oikein tyytyväisinä.

Hervantaan on moni rakastunut, joka siellä on asunut. Olisi vaikea kuvitella että itse viihtyisin, mutta miehen sisko on asunut siellä jo 30 vuotta eikä pois halua! Samoin oma veljeni tykkäsi kovasti.
Toivottavasti saatte sen, joka täkynä on, ja toivottavasti se on teille passeli:)

Katja said...

Mimmi, juu, tiedän nuo opiskelija-asunnut ja alueen, mitä tarkoitat. Siinä on tuttu asunut lapsen kanssa. Ihan ok varmasti ja uudehkoja taloja. Metsä ei siinä ole ihan ikkunan alla, mutta äkkiä te paikat löydätte.

Talot täällä ovat kamalan rumia (rujoja) ja persoonattomia kaikki, siitä ei pääse mihinkään (toki voi mennä muihin kaupunginosiin ihailemaan, kuten minä teen). En tajua, miksei uusi voisi olla kaunista. Tai tajuan. Helpompi (edullisempi) tehdä simppeleitä laatikoita.

Pidän peukkua, että saatte mieluisan kodin!

Ilona said...

Minäkin komppaan Katjaa. Hervannassa ei ole muuta vikaa, kuin että rakennukset ovat rumia ja historiallinen tuntu puuttuu. Kaikki muu täällä on mielestäni hyvin, tarvittavat palvelut lähellä (mahtava kirjasto!), metsän keskelle pääsee viidessä minuutissa.

Ehdoton plussa on joka suuntaan kulkevat ulkoilureitit, pääsee kävellen, pyörällä, suksilla ja lastenvaunujenkin kanssa syvälle metsän siimekseen, kun kaipaa rauhaa ja kauneutta.

Minun mielestäni Hervannassa ei ole mitenkään levotonta, se maine on aikansa elänyt. Ehdottomasti olen sitä mieltä, että kyllä täällä turvallista on, eikä mahdoton ajatus lapsenkaan kanssa asua.

Riikka said...

Mimmi, se "vasen puoli" Duon ja Hermian jälkeen, Näyttelijänkadun seutu, on ymmärtääkseni Hervannassa juuri sitä rauhallisempaa aluetta. Siellä on paljon lapsiperheitä.

Kangasalan vuokra-asunnoista en valitettavasti tiedä, varmaankin vaan yksityisillä markkinoilla sellaisia löytyy.

Mimmi said...

Liivia: Niin toivon minäkin. Ja jos ei heti sopivaa löydy, niin Tampereelta käsinhän on sitten paljon helpompi etsiä kuin täältä monen sadan kilometrin päästä. Ylöjärvi, Kangasala, Pirkkala ja Lempäälä meille olisi niitä toivevaihtoehtoja, mutta ainakin täältä käsin niistä on vaikea katsella.

Katja: Kiva kuulla tuosta alueesta, olemme tässä pari päivää harkinneet laittavamme sinne hakemuksen, ne talotkin ovat paljon kauniimpia kuin Hervannan peruskivimöhkäleet. Ne ovat kyllä hirveitä, mutta tulevat äkkiä -- seurasin yhden talven miehen parvekkeelta kun sellaisen väsäsivät.

Ilona: En minäkään ole kokenut Hervantaa levottomaksi, mutta eihän se tosiaan mitenkään idyllinen paikka ole ulkonäkönsä puolesta. Jotenkin vain ehkä olen mieltänyt sen enemmän semmoiseksi opiskelijalähiöksi, ja ainakaan teekkarit eivät tunnetusti niitä hiljaisimpia naapureita välttämättä ole. Tosin oman katon allakin asuu poikkeus. :)

Riikka: Kiitos kommentista, näytin miehelle ja eiköhän me sinne nyt se hakemus laiteta. Mies on meillä ollut se, joka eniten Hervantaa vierastaa lapsiperheen asuinpaikkana, tosin itse on asunut siellä teekkareita täynnä olevassa kerrostalokompleksissa... :) Kangasalta ja muista lähikunnista aletaan katselemaan varmaan sitten sieltä käsin, se hyvä puoli noissa opiskelija-asunnoissa on, että niistä pääsee nopeasti eroon. :)

Annika said...

Hervantaa on moni kehunut, ja varmasti kaupunginosa on mainettaan parempi! Itse olen kokenut Tampereen-kävijä, mutta en ole koskaan asunut. Meiltä päin ajaa Tampereelle 35-40min riippuen ruuhkista, joten kyllä maallakin voi asua ja käydä "suur"kaupungissa töissä. Onnea kodinetsintään!

Mimmi said...

Annika: Nyt vasta huomasin kommenttisi! Täältä käsin tuo maaseutuasuntojen etsiminen on vähän vaikeaa, mutta luulen että kun pääsemme perille -- Tampereelle siis -- alamme sitten pikku hiljaa katsella jotain muuta kuin kerrostaloasuntoa. Hervanta ei ole meidän ykköstoive, mutta yksi mahdollinen kumminkin.