31 May 2010

positiiviset
Oli tarkoitus tehdä eilen viikon positiivisuuslista Ilonan esimerkkiä seuraten, mutta ilta venyi niin pitkäksi. Ja kun aloin miettiä viime viikon positiivisia, niitä oli niin hirveän paljon, oli pyöräretkeä lapsuudenystävän kanssa lapsuuden leikkipaikoille, Maja, lapsen mummolan pihasta löytämät uudet ystävät, kummitytön syntymäpäivä ja ilahduttanut lahjani, niin paljon että listasta tulisi loputon. Tämän päivän listassa onkin nyt sitten eilisen ja tämän aamupäivän positiiviset, niitäkin riittää.

+ Kyläreissu kummieni luo lapsen kanssa. Heidän kotinsa on aivan hurmaava, uniikkikeramiikkaa, kirpputorilta löytyneitä upeita huonekaluja, vanhoja valokuvia, paljon kukkia... Mieli lepää siellä, lupaan laittaa siitä joskus tänne kuvia sillä menemme varmasti kesän aikana uudelleen, lapsi kun ei olisi millään halunnut lähteä kotiin.

+ Miehen äidiltä saadut raparperit, olen niin odottanut että saan raparperipiirakkaa ja raparperilohta jota teimme viime kesänä usein Liivian herkullisella reseptillä.

+ Aamulla leivottu raparperipiirakka (kiitos Niina eilisiltana postaamastasi reseptistä, piirakka oli huisin nopea tehdä ja siitä tuli tosi hyvää!) ja aamukahville sopivasti sattunut ystävä.

+ Miehen mummon aikoinaan istuttama omenapuu kukkii pihassamme ensimmäistä kertaa ikinä.

+ Upea aurinkoinen sää, kesäisen vihreä piha.

+ Anna Puun Sahara löytyi spotifysta, hyvältä kuulostaa!

+ Tämä pieni rauhallinen hetki, kun lapsi tuhisee sängyssään päiväunilla, ja saan tehdä omia asioita, ei kotitöitä vaan niitä äidin omia. Taidankin keittää vihreää teetä ja mennä lukemaan tai kutomaan, valoisaa ja positiivista maanantaita kaikille!

7 comments:

Ilona said...

Hieno lista sinulla! Tosi hauskaa, että minun listoistani lähti tällainen kiertävä juttu. :)

Kummiesi koti kuulostaa mahdottoman kiehtovalta.

Ilse said...

Mukava lista tosiaan! Voi kun saisi raparpereja jostain...! Ihanat kupitkin pöydässä.


Minulla on menossa sama hiljainen onnen hetki, kun tuo yksi pikkukukkuja viimein nukahti.

Yhtä valoisaa huomistakin!

PS. Arvasin, että olen maailman viimeinen cd-levyjä ostava ihminen. :)

niina said...

Hyvä että piirakka onnistui ja maistui! Tykkään siitä juuri siksi,että se on niin nopea ja helppo ja aina tosi hyvää:) Minulla on vielä iltateen seuraksi pari palaa jäljellä..:)

Mimmi said...

Ilona: Tämmöisiä listoja pitäisikin haastaa ihmiset tekemään, siinä huomaa miten paljon on hyvää. Kiitos esimerkistäsi ja inspiraatiosta!

Ilse: Minä laitoin juuri miehen ja lapsen hakemaan lisää raparperia mummolasta, meidän omat on vielä ihan säälittävän pieniä. Mutta suunnittelen tekeväni kesän mittaan raparperista hilloa, mehua, piirakkaa ja sen semmoista, se on ehdottomasti lempi... ööö... onko se hedelmä? kasvis? :) Ja kyllä minäkin ostan vielä levyjä, esikuuntelen ne vain ensin netissä jos suinkin mahdollista, ettei mene rahat hukkaan :)

Niina: Noin nopeaa leipomusta en tosiaan ole ennen tehnytkään, tuollaisen pikkutaikinan teki alle viidessä minuutissa, joten kiitos tosiaankin reseptistä! Meidän piirakkaa on jäljellä yksi pala, mutta lisää raparperia on jo siis tilattu :)

Kirjailijatar said...

Kauniita arjen iloja. Joskus kun touhottaa tuolla töissä päivät pitkät, oikein kaipaa hitaita päiviä. Että ehtisi nähdä ja haistaa ja maistaa. Mutta olen minä niistä kotipäivistäkin aikoinani saanut nauttia ihan riittävästi.

Minulla on vieläkin se raparperipiirakka tekemättä, ehkä ehdin vielä.

Solen said...

Juuri tuollaisia ihania asioita olla iloinen. Minunkin listani voisi olla tuollainen. Ja olet onnekas kun saat nauttia kukkivasta omenapuusta.

Täälläkin on raparperia nautittu oikein urakalla :)

Mimmi said...

Kirjailijatar: Kyllä sitä touhua meilläkin riittää, ei nyt ehkä ihan samassa tahdissa kuin töissä, mutta toisinaan meno on aika hurjaa :)

Solen: Minä sain tänään sitä vielä lisää, raparperia siis. Huominen taitaakin mennä keittiössä. :)