19 May 2010

siesta

Avaan kaikki ikkunat levälleen, toivon tuulenvireitä, kaadan lasiin kylmää, etsin jäätee-ohjeitani reseptivihkoista mutten löydä.

Ymmärrän hyvin miksi eteläisissä maissa vietetään siestaa, meilläkin vietetään, katsellaan kesää vaan kuvista ja ikkunoista, ajatellaan eilisillan sateenraikasta ilmaa ja myöhään laskeutunutta sakeaa sumua, kaunista auringonlaskua joka tekee jokaisena päivänä keittiöstämme saunan, uppoudutaan ihan muihin kuin helteeseen.

Kaikista mieluiten istuisin tuulisella kalliolla keskellä merta.

5 comments:

Anonymous said...

Luen juuri samaa kirjaa. Mitä pidät?

Mimmi said...

Piilomaja, olen vasta aika alussa, kieli ja kerronta on minusta aivan tyypillistä Fagerholmia, olen aina pitänyt hänen tyylistään. Tarina ei ole vielä oikein imaissut mukaansa, vaikka jonkinlainen salaisuuksien tuntu tuli esille heti alkumetreillä. Mitä sinä tykkäät?

Anonymous said...

Kauniit kuvat. Siestaa kannatan minäkin! Ja Fagerholmiin voisin myös tarttua...

Solen said...

Taas uusi kirjavinkki, en ole Fagerholmiin vielä tutustunutkaan.
Voisipa täälläkin viettää siestaa. Koulussa vain ei oikein tykättäisi jos vetäisi vain hatun silmille ja ottaisi pienet nokoset :)
Jos löydät sen jäätee ohjeen niin kerro minullekin.

Mimmi said...

Hanna: Siestan voisi kyllä ottaa Suomessakin kesäaikaan käyttöön!

Solen: Ehkä meidän pitää tehdä joku lakiehdotus-adressi, että yli 20 asteen lämmössä Suomessakin vietetään virallinen siesta kouluissa ja työpaikoilla. :)