13 May 2010

tulikin hame

Anteeksi, etten ole ehtinyt kommentoimaan teidän tekstejänne tai vastaamaan kommentteihin. En ole edes laittanut tietokonetta päälle pariin päivään, paitsi että eilen tarkistin postit. On ollut sellainen viikko.

Maanantaina kävin opiskeluasioissa kaupungissa, viimeistä kertaa tänä keväänä ja viimeistä kertaa seminaariryhmässämme. Ryhmä jatkaa syksyllä, mutta minulle ohjaaja ehdotti yksilöohjausta sähköpostitse, työni on edistynyt talven aikana enemmän kuin muilla, ja on nyt ihan hyvissä kantimissa. Olen ihan tyytyväinen ettei tarvitse enää mennä, tuntikausien junassa istuminen tai autolla ajaminen parin tunnin tapaamisen vuoksi on ollut aika kuluttavaa. Mutta kampus on kyllä maailman kaunein, sinne voisin jäädä vaikka asumaan.

Sillä välin lapsen flunssa paheni. Seuraava yö valvottiin, muutaman tunnin lapsi nukkui kun sai olla äidin vieressä, leiriydyimme olohuoneen lattialla että uuden työn aloittanut mies saisi nukkua. Mutta sitten jo vähän helpotti, vaikka varsansorkkia on nenänalus täynnä ollut koko viikon. Unissaan lapsi kuorsaa, hengittäminen taitaa olla vähän vaikeaa. Eilen oli minun vuoroni sairastua.


Sain valmiiksi liivin, jota aloin kutoa lapselle joskus kevättalvella, siitä tulikin hame. Se oli tosi helppo tehdä, malli on yksinkertainen (ehkä koska se on omani), lankana on jotain vanhaa valkoista puuvillalankaa äitini varastoista sekä Novitan vanhaa Bambua oranssina, valkoista meni kerä ja bambua noin puoli kerää.

Lapsi on nykyään kova peilailemaan, harjaamaan hiuksia ja pitämään pinnejä, ja näköjään myös tietää että hameen kanssa tarvitaan korkokengät. 

Kuunnellaan, se rauhoittaa.

6 comments:

Hanna (14a4) said...

Ovatko nuo ylimmät kuvat kampukseltasi? Jos, niin hienolta tosiaan näyttää. Kotoisalta jopa.

Pikaista paranemista kevätflunssaa poteville.

Merruli said...

Hameesta tuli hieno! Ja upeaa toimintaa lopputyön kanssa.

Jos lapsella hengittäminen on vielä yöllä vaikeaa kannattaa kokeilla sipulinyyttiä tyynyn viereen -toimii takuulla, vaikka haju on kamala (mikäli ei siis ole sipuliallerginen). Yksi sipuli palasiksi ja sekaan mahdollisesti valkosipulinkynsi, nuijit vähän, että mehut irtoaa kunnolla ja koko komeus vaikka sideharsonyyttiin. Meillä tämä keino on pelastanut monet yöunet.

Celia said...

Toivottavasti teillä flunssa jo helpottaa. Meillä on ollut ihan sama juttu. Aluksi en pystynyt nukkumaan lainkaan, kun piti koko ajan kuunnella, että hengittäähän lapsi. Tuli ihan vauva- ajat mieleen.

Kaunis kampus.
Saako udella, missä kaupungissa on noin kiva paikka opiskella?

Olina said...

Toivottavasti flunssa jo talttuu!

Hame on mukavan näköinen, minäkin tykkään tehdä noin, omalla ohjeella ja katsotaan mitä tulee:)

himalainen said...

Mietinkin, että miten on niin tutut kuvat, mutten saanut päähäni ja kun luin tekstisi hihitin täällä, että taidan olla jo melkoinen dementikko, kun en omaa opiskelupaikkaa tunnista :)
Samaa mieltä, tosi kaunis paikka. Olen vielä jälkeenkin päin käynyt siellä tunnelmoimassa.

Meilläkin sairastettu koko viikko flunssaa, eilen lapsia ei kyllä enää millään saanut pidettyä aisoissa, kun oli niin lämmin. Saa nähdä tänään, onko flunssa pahentunut.

Mimmi said...

Hanna: Kyllä vain, sieltä ne ovat.

Merruli: Kyllä nyt jo helpottaa, mutta pistetään vinkkisi muistiin, tuskinpa tämä viimeinen flunssa on vaikka ensimmäinen olikin.

Celia: Kyllä mullakin oli ensimmäisen yönä uni aika tiukassa, ja piti nukkua samassa huoneessa lapsen kanssa. Ja saa udella: merenrantakampus on Vaasassa.

Olina: Samoin, olen tässäkin suhteessa erittäin huono ohjeiden noudattaja.

Himalainen: Ai sinäkin olet opiskellut siellä! Harvoin sitä kampusta on varmaan tullut yläkanttiin katseltua, olisit varmaan tunnistanut maantasakuvista heti :) Meilläkin on kyllä jo oltu pihalla, ei näillä keleillä paljon sisällä viihdy.