15 June 2010

nyt

 

Otan itseäni niskasta kiinni, ja teen jotain. Otan, ja pesen ne myymäni maljakot. Lajittelen kaapeista tavaraa joka joutaa kirppikselle. Tulen tänne, ja kirjoitan jotain. Nyt, aivan oikeasti, nyt minä teen jotain. 

Tämän hiljaisen viikon aikana...

... koettua / nähtyä / tehtyä:
- korjattu ensimmäiset 50 sivua gradusta
- luonnosteltu seuraava luku, mietitty sitä seuraavaa
- sammutettu yksi palava roskis
- todistettu kaksi pihapuun kaatoa (naapuri + tuuli)
- nähty puussa kissa, jota harakat kiusaavat
- käyty hätistämässä harakat pois
- ostettu hyttysmyrkkyä ensimmäisen kerran vuosiin
- pyykätty, laitettu ruokaa, silitetty, mutta ei siivottu
- katsottu Myyrää kerta toisensa jälkeen
- myyty maljakkoja ja kynttiläjuttuja
- ostettu kankaita ja koruja
- unohdettu hoitaa tärkeitä asioita
- herkuteltu hedelmillä
- siivottu kuisti juuri ennen tuulen yltymistä
- otettu hyvin vähän kuvia
- nautittu auringosta, tuulesta ja sateesta
- koettu hyviä ja huonoja päiviä

(Tänään on huono, niitä tulee heti kun en saa tarpeeksi unta. On naurettu, kikatettu, pusuteltu, haliteltu, möksötetty, itketty, kiukuteltu. Eikä mies vielä edes ole kotona.)

... gradukirjojen lisäksi luettua:
- kotimaisia ja ruotsalaisia sisustuslehtiä
- Villieläimiä
- Iloisia eläimiä
- Nalle ja maatilan eläimet
- Evitaa
- Fagerholmin Säihkenäyttämö
- Woolfin Oma huone (taas)
- Kyllikki Villan runoja
- Margaret Atwoodin runoja
- Shieldsin Unless (taas, vielä kesken)

... toivottua:
- siivooja
- uni
- asunto
- aikaa työlle
- työhuone
- lapsenvahti
- uusi sohva
- raha
- paljon hyviä päiviä
- kykyä olla onnellinen 

5 comments:

Ilse said...

Atwoodin runoja! Miksen ole koskaan lukent Atwoodin runoja! Tämä oli päällimmäinen ajatus.

Toinen: Mitä sanot Säihkenäyttämöstä vai mykistyitkö kokonaan? Niinkin voi käydä. Sen kanssa.

Kolmas: Siivoaminen on yliarvostettua. Sitä paitsi kuvissa näyttää ihan siistiltä. Ja hyvinhän Se on edennyt, ja ajatuksen taso on tärkeä. Kyllä se siitä, vaikka muistan kyllä nuo vaihtelevat fiilikset...

Satu said...

Paljon aikaansaatuakin, hei! Minäkin voisin allekirjoittaa tuon toivelistasi. Äiti-ihmiset ovat tarpeellisia niin moneen suuntaan, eikä aina välttämättä muista huomata kuin paljon kuitenkin koko ajan tapahtuu, vaikkei ne ihan ikiomat asiat juuri silloin edistyisikään. Tiedän niin sen tunteen. Yömyöhällä on monta kertaa saatettu asioita loppuun, silloin on rauha, vaikka sitten se kallis uni kärsiikin. Toivon sulle voimia, ja hetkiä rauhaisia, jotta tärkeä työsi etenee. Iloiset eläimet voi olla hyvinkin tärkeä kirja jonakin päivän hetkenä! ;) Minä koitan täällä kammeta itseäni keskeneräisten käsitöiden viidakossa edes hiukan eteenpäin. Voi hyvin!

Mimmi said...

Ilse: Suosittelen kyllä lämpimästi Atwoodin runoja! En tiedä onko niitä suomennettu, mutta luulisi että on, ja englanniksihan niitä löytyy pilvin pimein, minä olen lueskellut paremman puutteessa kokoelmaa joka löytyy hyllystäni.

Säihkenäyttämöstä en tykännyt yhtä paljon kuin Amerikkalaisesta tytöstä. Jotenkin en saanut henkilöistä yhtä paljon irti, eikä tyylikään ollut yhtä vihjailevan ilmavaa. Hyvä kirja se oli silti.

Alakuva ei valitettavasti ole meiltä. Meillä ei ole yhtään tasoa, jossa ei olisi jotain ylimääräisiäkin tavaroita. Mutta samaa mieltä olen, siivous on yliarvostettua.

Satu: Aivan totta, olen minä saanut paljon aikaankin, kun vain muistaisi arvostaa itseään siitä. Mutta haluaisin ehtiä tekemään graduani enemmän, nyt kun siihen olisi inspiraatiota. Kiitos sanoistasi, aikaa ja voimia myös sinulle!

Solen said...

Mietin, itse melkein jokapäivä, että pitäisi siivota, mutta sitten päätän tehdä jotain muuta kivempaa ja mietin, siivoan sitten kerralla kaikki nurkat :)

Kenen kissa? Raukkaparka, pääsikö se puusta alas?

Mimmi said...

Solen: Minä olen alkanut sopia itseni kanssa tietyt siivouspäivät, sillä muuten meillä ei tulisi siivottua ikinä! Kissa oli naapurin, ja tuli sulavasti alas puusta kun harakat hätistettiin pois.