5 June 2010

pikkumustani

Kuinka monta kertaa sitä onkaan kuullut naisystävien suusta miten helppoa miehillä on. Puku vain päälle, ei tarvitse miettiä. Ja sitten ajatellut, miten kliseistä on sanoa tai kirjoittaa naistenlehdissä, että pikkumusta on naisten puku, että sen voi laittaa päälleen mihin vaan, tuosta noin vaan vetää niskaansa ja lähteä.

En uskonut, uskomattomalta se tuntuu vieläkin, mutta raskausaikana ostin lopulta pikkumustan, sellaisen jossa on kaunis yläosa ja mahanvaraa alapuolella, kun tiesin että olisi ainakin yksi teatteriensi-ilta ja yhdet häät, ja maha vain kasvoi ja kasvoi. Ostin pikkumustan, vähän oman normaalihintaluokkani yläpuolella olevan, ja mikä onni oli että ostin, koska sitten oli yhdet hautajaisetkin, ja koulun joulujuhlissa en olisi mihinkään muuhun enää mahtunutkaan.

Mutta on sillä käyty sen jälkeenkin, parit häät, yhdet ristiäiset, muitakin juhlia. Tänään vuorossa lakkiaiset, päälle vedän jonkun vaalean kesäisen neuletakin, kaulaan pienen turkoosin korun, mummoni vanhan, ja taas mennään. Sitä ennen pikkumusta täytyy harjata, senhän nyt tekee samalla kun harjaa miehen puvun.

Oma juhlapukeutumiseni on minimaalista, mutta lapselle on ihana pukea jotain tyttömäistä ja valita juhlavaatteita. Tänään hän saa päälleen siskoni vanhan essumekon, vaaleanpunaisen ja henkäyksen ohuen. Mutta sitten kun lapsi on iso, viimeistään teini-iässä, on ostettava hyvälaatuinen pikkumusta hänellekin, en ymmärrä miten olen pärjännyt ilman omaani.

6 comments:

Anonymous said...

Ihastelen tuota vihreää tapettia.

Pikkumusta olisi hyvä olemassa. Nyt se asia oikein kirkastui mielessäni, kun siitä kirjoitit. Onko pikkumustasi Vuokon, vai hahmotinko niskalapun kirjaimet väärin?

Solen said...

Sellainen olisi kyllä hyvä. Ei ole vain vielä kohdalle sattunut, enkä onneksi ole vielä niin kipeästi tarvinnutkaan. Mutta kätevää, ja niin, montakohan kertaa tosiaan olen sitäkin päivitellyt, että miehillä on niin helppoa, puku päälle vain ja menoksi :)

Minustakin vihre tapetti on ihastuttava.

Ilse said...

Edelliset ihailivat tapettia, minä katsoin noita komeronovia, kauniit!

En omista pikkumustaa, mutta sait tuntumaan siltä, että ehdottomasti pitäisi. Vitsi kun mulla vaan koko vaihtelee vuosittain... pitäisi heti hankkia muutama. :D

Sitten se muu naistenlehtien peruspuvusto: hyvin istuva housupuku, kauluspaitoja jne. Ei ole niitäkään. Ja aina sama ongelma, kun jonnekin pitäisi lähteä.

Kirjailijatar said...

Pikkumusta on itse asiassa tosi kätevä. Minäkin omistan pari ja olen niiden kanssa aika monet juhlat viettänyt. Liian harvoin vaan on juhlia, joihin voi oikein hienosti pukeutua. Juuri laskin, että olen ollut häissä viimeksi yhdeksän vuotta sitten. Voi miten haluaisinkaan mukaan kesähäihin. Niitä odotellessa...

himalainen said...

On kans ollut jo pitkään mielessä, että pitäisi olla tuollainen hyvin tehty kaunis pikkumusta. Haluaisi sellaisen varmuuden, että varmasti kaapista löytyy aina jotain, jotenkin sellaisen selkeän vaivattoman olon.
Mun kaapeissa on niin paljon kaikkea epämääräistä, haluaisin muutenkin sen ihan selkeäksi, vain ne mitä tarvin... mutta sitten tulee se, etten raaski luopua, jos vaikka vielä joskus käyttäisin.

Mimmi said...

Hanna: Olisikin Vuokon, pelkkä ajatus siitä että kaapista löytyisi kovasti fanittamani Vuokon vaatteita on ihastuttava! Ei, se on Voglian.

Solen: Minäkin olin ajatellut, etten tarvitsisi, ja että se tekisi juhlapukeutumisesta tylsää, jos aina olisi pikkumusta. Mutta voi miten kätevää, eikä kertaakaan ole tarvinnut enää sanoa, että kun ei ole taaskaan mitään päällepantavaa juhliin...

Ilse: Ei mullakaan ole jakkupukuja, enkä varmaan osaisi käyttääkään, onneksi on semmoinen työ ettei tarvi. Itse tarkistutin pikkumustani ennen ostamista ompelutaitoisella äidilläni, että onhan se mahdollista kaventaa jahka laihdun -- suurentaa pikkumustaa ei kyllä varmaan voi. :)

Kirjailijatar: Voi olisi ihana päästä kesähäihin! Viimeisen parin vuoden aikana olen käynyt syys- ja talvihäissä, mutta viimeisimmistä kesähäistä on jo kyllä aikaa. Niissä on aivan oma tunnelmansa!

himalainen: Pikkumusta on oikeasti hirveän käytännöllinen, jos antaa itselleen luvan suostua sellaiseen vaatetylsyyteen. :) Tosin siihenhän voi aina yhdistellä tilaisuuteen ja vuodenaikaan sopivia yläosia ja asusteita. Munkin kaapit on vielä aivan täynnä, muttei enää kauan, kirppispöytä on varattu heinäkuulle ja nyt kyllä vien kaiken mitä en tarvitse juuri tällä hetkellä, en säästele mitään.