23 July 2010

muistutus


 Itselle, mutta miksei muillekin:
Älä ala lukea Zadie Smithiä, jos olisi muutakin tekemistä.

(Anteeksi kun en näy enkä kuulu täällä tärkeässä toisessa maailmassa. En minä ehdi ompelemaankaan, vaikka lainassa on nyt kone. Ihanaa, valoisaa viikonloppua teille kaikille ihanille!)

8 comments:

Ilse said...

Äläkä Panu Rajalan Aila Meriluoto -kirjaa. :)

Riikka said...

Mulla olisi kirjailijan On Beauty hyllyssä odottamassa...en ole häneltä mitään vielä lukenut mutta hyvältä kuulostaa. Olen nyt muuten ihan koukussa siihen Ekovuosi Manhattanilla -kirjaan, ehdin viimein aloittaa sen! Kiva että näin kesällä on paljon kaikkea muutakin kuin blogit:) Sama juttu täällä (sultakin nyt 14 postausta lukematta, taitaa olla ennätys)

Mimmi said...

Ilse: Onko se hyvä? Luin ei-niin-mairittelevan arvostelun, mutta se saattoi kohdistua enemmän kirjoittajaan kuin kirjaan.

Riikka: On Beauty on ehdottomasti yksi lempikirjoistani, siihen kannattaa tarttua! Tosin en tiedä, olisinko pitänyt siitä niin paljon, jos olisin ensin lukenut White Teethin, voi olla että odotukset olisivat olleet liian kovat. Tuo Ekovuosi oli kyllä myös mahtava, ja ajatuksia herättävä. Ja kesällä tosiaan on paljon muutakin kuin blogit ja lukeminen -- tuntuu, että meillä on joka viikolle jotkin juhlat tai vastaavat, joihin pitäisi mennä.

Ilse said...

Meriluodon elämä on niin kiinnostava ja kummallinen, että jo siksi. Ja kyllä sen Rajalankin siinä sivussa kestää. ;)

Liivia said...

Tuota Smithiä en ole lukenut, mutta katsoin sitä juuri siskon kirjahyllyssä, joka on tällä hetkellä paras kirjastoni. Sisko sanoi siitä On Beautystä, että no joo. Joten en sitten ottanut.

Oletteko jo päässeet uuteen kotiin?

Kirjailijatar said...

Ei millään ehdi kaikkea. Minäkään en ole kahteen viikkoon seurannut blogeja ja täälläkin oli monta kaunista Vaasa-postausta.

Ja näissäkin kuvissa kaunis tunnelma. Minä pidin eniten siitä Zadie Smithin Kauneudesta. En tiedä, miksei tuo niin napannut. Oli varmaan väärä hetki.

Solen said...

Hih, hyvä muistutus :) Minä olen joskus aloittanut sitä Zadie Smithin kirjaa, mistä on tehty myös elokuva. En jotenkin tykkännyt siitä, ehkä siksi, että se oli liian visuaalisena mielessäni, katsottuani elokuvan ensin. Ehkä pitäisi lukea Zadien toinen kirja.

Kesällä ei tarvitse pyydellä anteeksi, saat lukea tai tehdä ihan mitä haluat :)

Mimmi said...

Ilse: Täytyypä etsiä se kirjastosta käsiin!

Liivia: Minä tykkäsin sekä On Beautysta että tästä White Teethistä, mutta makuasioitahan ne on. Ei olla vielä muutettu, päätettiin lykätä muuttoa syyskuun puolelle tai elokuun loppuun. Tuo paketti vietiin tuttavaperheen uuteen kotiin.

Kirjailijatar: Minä olen kyllä tykännyt kaikista Smithin kirjoista, jotka olen lukenut, mutta tästä kyllä ehkä eniten. En osaa sanoa miksi, mutta voi olla että keskittyminen jälkikolonialistiseen kirjallisuusteoriaan omissa opinnoissa vaikuttaa asiaan.

Solen: En edes tiennyt, että jostain Smithin kirjasta on tehty elokuva! Mistähän se oli? Totta, ei varmaan tarvitsekaan pyydellä, mutta jotenkin tuntuu siltä kuin laiminlöisi ystäviään kun ei käy täällä vähään aikaan. Hassua, teistä ihmisistä joita en ole nähnyt koskaan on tullut jotenkin mielessä ystäviä.