2 October 2010

things i keep in my closet

What October Saturdays are made of:
misty weather, things forgotten and found at home (three pairs of boots for autumn, a felt hat to save a bad hair day, soft grey yarn, a black short-sleeved sweater, an old and scruffy but very handy and large handbag), a stroll in the park, the child saying 'papu' (bean) when she means 'mato' (worm), shopping for lingonberries and apples and plums, spotting a stylish girl with a great woolly hat, lentil and vegetable soup with cheese, flea market finds, a stack of beautiful books from the library, taking measurements (she is 81 cm tall, my hat size is 58 cm), the smell of lingonberry pie and home-made bread in the kitchen, taking a bath in the evening, Nightswimming.

***

Touhukas lauantai, mutta vain mukavia touhuja. Löytöjä kotoa ja kaupungilta (ja kaupungista). Kirppikseltä tuommoiset lasikulhot millaisia meillä oli kotona kun olin lapsi, ne taitaa olla jo ajan kadottamat, ja lapselle auto, sen piti mennä joulukalenterijemmaan mutta hän löysi sen laukunpohjalta minne olin sen unohtanut ja innostui niin etten raskinut ottaa pois, sillä ajeltiin sitten loppuilta olohuoneen lattialla. Hän osaa jo sanoa hienosti oman nimensä jossa on vokaaliyhdistelmiä, mutta kun kysytään mikä sinun nimi on, hän vastaa aina olevansa 'piwi', mikä on hänen sanansa sekä kivelle että pilvelle.

Tein täällä vähän muutoksia, ei taso riitä, ei oma eikä kameran, isoihin kuviin kun valo vähenee, ja pikkukuvat näyttävät tyhmältä leveän tekstin yläpuolella. En tiedä lukeeko tätä edes kukaan ei-suomenkielinen, mutta tuntuu että tarvitsee kirjoittaa englanniksi ettei peruspuhekieli ihan unohtuisi, nytkin oli sanat ihan hakusassa, kun olen ollut niin kauan pois töistä (kohta kaksi vuotta!) eikä enää edes katsota englanninkielisiä sarjoja kun ei ole telkkaria. Blogger tuntuu heittelevän nyt kuvat miten sattuu, enkä ole päässyt katsomaan tilastoja pariin päivään, harmittaa, on kiva kurkistaa niitä välillä ja katsoa mistä ihmiset tulee. Onko jollakin muulla ollut sama ongelma?

Nyt katsomaan vielä jotain miehen ostamaa kiinalaista elokuvaa, ja sitten yöpuulle. Olkoon sunnuntai sellainen lempeä lokakuinen lepopäivä kaikille!

10 comments:

Merruli said...

Mitä kuvaihanuuksia sinulla täällä taas onkaan. Etenkin nuo astiat ja Aleksanterin kirkkosumu allekkain kutsuu katsomaan useaan kertaan.

Pitääkseni yllä englannin kieltä minäkin aikoinani kirjoitin postaukset pääosin englanniksi. Nyt on menossa sellainen vaihe, etten oikein jaksa miettiä tekstejä toiseen kieleen, kun koko päivän töissä operoin kolmannella kielellä.

Kiersitkö lankakaupat kaukaa vai hyllyjen väleistä?

Täälläkin tuoksuu tänään leipä.

Ilse said...

On tökkinyt. Todellakin. Huoh. Välillä oikeasti mietin, että joko vaihdan firmaa, mutta en tiedä, jaksaisinkö opetella uutta taas.

Säikähdin, että et kai kirjoita vain englanniksi. Onneksi et. :)

Auto! Meidän pitäisi hankkia nukke.

tsikapii said...

haluan kertoa lukevani. ihanaa, kun kirjoitat usein! kauniita kuvia, oi miten ovatkin <3

Liivia said...

Suloinen tuo eka kuva.

Tilaistoista en tiedä mitään, en käytä sellaisia, en ole niistä tietoinenkaan. Mutta kuvalataus on mennyt taas uusiksi ja huonompaan, saan kuvat kyllä sinne minne tahdon mutta muu mättää kyllä, joka rasittaa latausta ja vie aikaa triplasti enemmän. Ärsyttää jatkuvat muutokset!

Ilona said...

Uusi kuvalataus ärsyttää minuakin.

Kuvat saa kuitenkin mieluisaan järjestykseen klikkaamalla ensin kaikista pois sen sinisen kehyksen ja sitten klikkaamalla kuvia uudestaan haluamassaan järjestyksessä ja sen jälkeen painamalla sitä "lisää kuvat"- tai mikä nyt ikinä olikaan -nappia.

Tulikohan tuosta selityksestä nyt tajuttavaa, olen huono näissä...

Pauliina said...

Meilläkin oli tuollaiset lasikulhot kotikotona! Niistä syötiin jätsiä. Minä tykkään uudesta kuvanlatauksesta, kun saa kuvat haluamaani järjestykseen.

Kirjailijatar said...

Täälläkin tökkii. Kuvat latautuu ikuisesti ja hyppivät sitten ihan minne sattuu. Mikä kärsivällisyysharjoitus tällaiselle ihmiselle kuin minä, huhuh! Aina käy niin, että ensin oppii jonkun tekniikan ja sitten se muutetaan ja mikään ei toimi...

Sinun kuvasi toimivat kyllä näinkin :)

Mirva said...

Merruli, kävin kyllä monissa lankakaupoissa, mutta tuli suuruudenpula, en osannut päättää. Ja kotoakin tulee tehtyä noita löytöjä, joten jätin sen työn mihin lankoja etsin vielä hautumaan... Kiitos vain lankakauppavinkeistä, mahtavia paikkoja!

Ilse, meidän tyttö leikkisi vain autoilla, ei tarvitsisi muuta. Kannattaa ostaa nukke ja vaunutkin sille, puistossa pienet pojat innostuvat aina aivan älyttömästi jos jollain tytöllä on nukenvaunut mukana ja he pääsevät niitä työntämään!

Tsikapii, kiva kun kerroit, on hauska tietää keitä täällä käy!

Liivia, tuo kuvien lataus kyllä tosissaan ottaa nyt aivoon, kestää ihan tosi kauan joinakin hetkinä, toisina tulee ihan hujauksessa mutta menee miten sattuu kun siirtää tekstinkirjoituskenttään. Eikä pysty enää edes leikkaamaan ja liimaamaan siinä!

Ilona, kiitos vinkistä, kokeilin ja se toimii! Ongelma onkin siten enää se, että usein päätän sen oikean järjestyksen vasta nähtyäni kuvat esikatselu-ruudulla. Täytyy siis alkaa tsiigaamaan tarkemmin jo ennen siirtoa.

Pauliina, ja minä kun taas en meinaa saada niitä kuvia millään järjestykseen! Mutta kai se on vain opettelukysymys. Meidänkin kotona noista kulhoista syötiin jätskiä, vasta nyt tajusin miten pienet ne ovat, juuri sopivat lapsen jäätelöannokselle. :)

Kirjailijatar, sepä se, ärsyttää kun just oppii jonkun melkein kunnolla, ja sitten taas muutetaan. Mulla hommaa teettää vielä sekin, että myös kone on uusi.

anskumari said...

Moikka! Olin taas katselemassa. Blogger on kyllä tökkinyt pahemman kerran, olen monta kertaa vääntänyt ja hermot menettänyt. Tuohon Ilonan kommenttiin viitaten, mulla kävi yhdesti myös niin että kaikki ladatut kuvat hävis, kun en niitä kaikkia kerralla laittanut. Yleensähän ne siis jää sinne Lisää kuva-kohtaan muistiin ja voi liittää myöhemminkin. Olikohan nyt sekavasti selitetty....

Mutta toimipa kuvat tai ei, niin ihanan näköisiä ne silti on!

Mirva said...

Anskumari, tajuan mitä tarkoitat, mulle niin käy nykyään joka kerta. Eli kaikki kuvat pitää lisätä kerralla tai sitten ladata jokainen yksitellen. Ärsyttää se ajan määrä, mikä siihen menee!