28 November 2010

projektiLuminen lauantai. Kirjahylly siivottu, villahousun lahje noin puolessa välissä, kirppispöytä tyhjennetty ja puolet jäljelle jääneistä lähetetty kirppiksen lahjasäkeissä lastenkotiin, sitten joulukalenterin kimppuun. Lainaompelukone suoraan seitkytluvulta sylttää, syö kangasta, katkoo langat, minä sadattelen, kiroan, hermostun. Kolmen tunnin koitoksen saldona kymmenen viime vuonna leikatun, luukuksi tarkoitetun kangaslipareen reunojen huolittelu siksakilla, ja suurinpiirtein saman verran lipareita roskakorin pohjalla. Pakkaan koneen pois ja kaivan jämälangat esille; niitähän riittää.

Aurinkoinen adventtisunnuntaiaamu. Varhainen herätys, kahvia, pyykkiä, korkeita torneja, mandariineja, myytävien maatilojen bongailua lehdestä. Hyvien mutta hintavien lampaanlihapullien seurauksena O innostuu taas ajatuksesta kasvattaa ja teurastaa ruuaksi omat lampaat. Kaksikko suuntaa katsomaan sorsia joelle, minä haahuilen yöpaidassa puolille päivin ja neulon luukkuja, muut askartelut ja kutimet saavat nyt odottaa. Jäljellä vielä neljä, sitten odotellaan luovuuden leimahdusta numeroiden osalta, alkuperäinen ajatukseni liimata huovasta leikattuja kankaaseen ei taida toimia villaneuleiden kanssa. Onneksi köyhyys ruokkii luovuutta, kertovat. Kyllä tämä tästä.

9 comments:

Merruli said...

Sinähän olet ollut ahkerana.
Itse olen katsellut valon vaellusta keittiössä ja neulonut rauhassa -lapset ovat olleet yökylässä mummulassa. Pian äänet, ilo ja vauhti palaavat kotiin.

Mitä jos kirjoisit numerot villalangalla luukkuihin joko silmukoita jäljitellen tai vaikka ihan vain yksinkertaisilla tikkipistoilla?

Mirva said...

Merruli, ideasi kävi mielessä minullakin, siinä on vain yksi mutta: en osaa! Täytyy ehkä googlettaa netistä tai katsoa osaako Debbie Stoller auttaa...

Mirva said...

Ai niin, ja sehän piti myös sanoa, että päiväsi kuulostaa ihanan rauhalliselta! Mukavia puuhiahan nämä minunkin ovat, kun vain en aina jättäisi viime tinkaan...

piilomaja said...

Tekstiilitussi, ei paha idea sekäân!

Niina said...

Upeat kynttilänjalat ja tuo nojatuolinne! Olen ihan ihastunut tuollaisiin kynttilänjalkoihin ja yrittänyt metsästää niitä kirppareilta mutta ei ole näkynyt..olisi kiva vaan joskus polttaa tuollaisia korkeitakin kynttilöitä.

Ja voi,kivoja ja touhukkaita päiviä teillä! Ja hyvä idea kutoa ne taskut! Tulee varmasti hieno! Numeroihin minäkin ehdottaisin jotain kirjomistekniikkaa,vaikka olen itsekin aivan huono sellaisissa.. Minä en ole nyt kahteen päivään ehtinyt koskemaan kalenteriin ja kahden päivän päästä sen pitäisi olla jo valmis. Apua! :)

Merruli said...

Tuossa olisi pari hyvää peruspistoa
http://www.kaspaikka.fi/savonlinna/sirja/pistokirjonta/erilaisiapistoja.htm

Linnunsilmäpistot etenkin toimii hyvin neulepinnalla.

Mirva said...

Piilomaja, muuten hyvä idea (kuten oli Riikan aiemmin mainitsemat numeroleimasimetkin), mutta just nyt mulla ei ole rahaa ostaa mitään lisätarvikkeita.

Niina, kirppikseltä ovat peräisin meidänkin kynttilänjalkamme, paitsi nuo aivan takimmaiset mutkajalkaiset, ne ovat aivan nykytuotantoa yhdeltä entiseltä työpaikaltani.

Merruli, kiitos linkistä! Kirjon jos ehdin, se ei-niin-esteettinen hätäratkaisu on jo onneksi keksitty... :)

violet said...

Ymmärrän - sitä paitsi ne on usein törkeen hintaisia.

Mirva said...

En yhtään tiedä niiden hinnasta, mutta oikeasti tänään oli viimeisetkin lantit käytössä kaupassa. Huomenna onneksi tippuu muutama roponen tilille, kangasliimaa on ainakin haettava joten kenties tussikin sitten...