18 January 2011Inspiroitunut mieli tänään. Pian on kaivettava ompelukone esille. Olisipa sille pieni pöytä keittiön nurkassa tai jossain.
Naisten saunassa kuulin miten luonnonsilkkiä kudottiin vuosikymmeniä sitten, tehtiin hienoille rouville alusvaatteita täällä Tampereella. Lienevät tehtaat nykyään muissa maissa. Näistä pitäisi kirjoittaa kirjoja, tämän talon työläisrouvien elämästä.
Toinenkin kirjajuttu on, semmoinen että toivoo, että olisipa joku yhtä hullu jonka kanssa semmoista suunnittelisi, ekohenkistä lifestyle-juttua, sisustusta, vaatteita, ruokaa, sen semmoista. Semmoista kirjaa, jonka itsekin haluaisin selata uudestaan ja uudestaan.
Kukat tuntuvat nyt tärkeiltä. Pitäisi käydä ostamassa kimppu.

7 comments:

Niina said...

Minäkin haluiaisin ompelukoneelle oman pöydän,että se olisi aina esillä..tulisi varmasti ommeltua paljon enemmän ja useammin kuin nyt,kun sen joutuu kaivamaan tuolta kaapin pohjalta ja raivaamaan pöydälle tilaa. Mutta ommella tekisi minunkin,pitkästä aikaa. Saa nähdä jos joku päivä jaksaisin..:)

Ja kukkakimpusta olen haaveillut jo koko alkuvuoden! En ole vain raaskinut ostaa..omatunto kolkuttaa,että parempi olisi ostaa pitkäikäinen viherkasvi..vaan kun kukkakimput on kauniimpia! (yleensä:))

Anna said...

Minulla on kankaat jo leikattuna, mutta multakin puuttuu se pöytä. Sekin on kyllä suunnitelmissa. Ja kukkiakin ostin viikonloppuna. Esikot ovat ihania tähän aikaan vuodesta.
Ja kirja kuulostaa hyvältä idealta!

Merja said...

Tuo ekokirja on hyvä idea! Tulen mukaan :)

Mirva said...

Niina, niin minäkin ajattelin, että saisi aikaiseksi ommella useammin kun se olisi esillä ja sille olisi oma tila. Penninpyörittelyistä se kukkien osto on täälläkin jäänyt kiinni -- ehkä sitten "tilipäivänä"! :)

Anna, mulla on kankaat karmeassa läjässä tungettuna koriin, rutussa, piilossa, suurin osa. Eli edellä olet siinäkin, onhan sekin jo jotain kun ne on leikattuna!

Merja, just kuvaajaa kaipasinkin, hyvä juttu! Enää puuttuu kustantaja, ja ei muuta ku töihin! :)

ryppymekko said...

Heti innostuin lifestyletyyppisestä kirjaideastasi,laita kirjoittaen niin menen marssien kauppaan :)
Mukavaa viikonjatkoa,anna inspiraation virtailla!

Solen said...

Olin niin iloinen, kun sain vihdoin ja viimein ompelukoneelleni pöydän! Nyt on oikeastikin tullut ommeltua paljon enemmän.

Kirjaideasi kuulostaa ihan superilta! Siis tuo ekohenkinen lifestyle juttu. Minä voisin olla yhtä hullu kuin sinäkin :) Ostaisin jos sellainen olisi.

Minäkin olen paneutunut kunnolla viherkasveihin. Ne ovat olleen aika huonossa hapessa, mutta näyttävät jo nyt hieman paremmilta. Leikkokukkia ostaisin vaikka aina, jos eivät olisi niin kauhean kalliita.
Toivottavasti sinä saat omasi :)

Mirva said...

Ryppymekko, hmm. Selvästikin olisi syytä ryhtyä hommiin, niin moni innostui. Olikohan se nyt fiksua jakaa ajatus täällä netissä?! :)

Solen, mulla ei sitten ole viherpeukaloa ollenkaan. Pitäisi hommata semmoinen, niin kai sen saisi, asiaan paneutumalla. Luin hymyhuulilla sinun kukkakylvystäsi, en ikinä muistaisi semmoista tehdä vaikka pitäis!