25 January 2011

the things i learned today

Sain Katjalta, jonka arjen viisautta ihailen suuresti ja sanoja ahmin mieluusti, tämmöisen ihanan. Kiitos! Tulin hurjan hyvälle mielelle! Olen joskus ennenkin kertonut seitsemän asiaa minusta, joten ajattelin nyt kertoa seitsemän asiaa, jotka tein tänään ensimmäistä kertaa.

1. Lähetin postia graduohjaajalle ilman että oli pakko, ja pyysin apua. Jotenkin yhtäkkiä tajusin, ettei se ole hänelle vaivaksi, vaan hänen työtään. Tai ettei ole minun tehtäväni huolehtia siitä, onko hänellä aikaa kaikelle vai ei. Minun tehtäväni on tehdä gradu. Toivoisin sen olevan hyvä, ja tarvitsen siihen apua. Tulin hyvälle mielelle siitä, että ohjaajani vastasi ystävällisesti kahden tunnin sisällä, oli jo ollut puolestani yhteydessä kirjastoon ja lupasi auttaa muutenkin vaikka onkin kiireinen mies. Ymmärsin että näinhän tämä pitikin tehdä.

2. Otin askeleen kohti vaihtotaloutta välittämättä siitä, että rahallisesti en varmastikaan hyötynyt vaihdosta. Vaihdoin tarpeettoman kirjan tarpeellisiin lastentarvikkeisiin. Tulin hyvälle mielelle siitä, ettei tähän tarvittu rahaa tai kaupassa käyntiä. Tai no, postimerkit pitää kyllä ostaa.

3. Huijasin postia. Käytin käytettyä kirjekuorta, jonka merkkejä ei ollut leimattu. Tulin hyvälle mielelle tästäkin, sillä postilla on riistohinnat. Graduohjaajani tiesi kertoa, että heidät on haastettu hintapolitiikasta oikeuteen.

4. En aloittanut opiskelupäivääni kirjoittamalla miehelle pitkää listaa siitä, mitä kotitöitä päivän aikana pitäisi hoitaa. Tulin hyvälle mielelle siitä, että tästä huolimatta minulla ei ole huomenna aamulla vastassa kaaosta, sillä mies imuroi, pyykkäsi, laittoi ruokaa ja tiskasi aivan oma-aloitteisesti lapsenhoidon ohella.

5. Kävin kävelyllä ystävän kanssa Pyynikillä. Tämä oli ensimmäinen kerta Tampereella, kun käyn ulkoilemassa ihan ulkoilun vuoksi ilman lasta. Tulin hyvälle mielelle kun ajattelin kaloreita jotka poltin, sillä olen todellakin kaloreitten polttamisen tarpeessa, sanokoon mies mitä sanoo.

6. Opettelin virkkaamaan ketjusilmukoita, piilosilmukoita ja niitä yksiä kolmansiakin vielä samaisen ystävän kärsivällisessä ohjauksessa lempikahvilassani. Tulin hyvälle mielelle siitä, että hän opetti minua, ja siitä että opin.

7. Virkkasin kukan. Tulin hyvälle mielelle siitä, etten antanut epätäydellisyyden häiritä. Kun opettajani tulee seuraavan kerran käymään, meillä onkin jo vaaleanpunainen puutarha.

Mitä sinä opit tänään?

11 comments:

Merruli said...

Olipa sinulla hyvä, oppivainen päivä. Oikeasti tärkeitä asioita.

Minulla päivän oppisaldo oli palmikonkierron tekeminen neuleeseen ilman apupuikkoa.

Mirva said...

Vau, hienon asian olet Merruli oppinut! Jonakin päivänä, en ehkä näin opin täytteisenä, minäkin opettelen neulomaan palmikoita.

piilomaja said...

Suomen postista olen samaa mieltä. On aivan uskomatonta että kun sieltä postittaa jotakin tänne niin otetaan paljon enemmän kuin jos täältä postitetaan sinne.

Tuikkis said...

Minä en yhtään tiedä, kun virkkaan, että mitä silmukoita ne ovat nimeltään. Mutta kun ei koskaan ohjeista tee, niin ehkä niitä ei tarvitsekaan tietää.

Eilen opin että Krishna munkeista pääsee eroon valehtelemalla.

virkattu lintu said...

Mukavia asioita tässä listassa. Kiva että virkkauksen opettelu lähti noin hyvin käyntiin. Kun osaa nuo perussilmukat onkin jo pitkällä.

En tiedä olenko tänään vielä oppinut mitään :) No, päivä on vasta alussa.

Mirva said...

piilomaja, monopoliasema mahdollistaa törkeät hinnat.

Tuikkis, minä haluaisin muistaa ne nimet, että osaisin joskus sitten tehdä ohjeestakin. Muistin juuri, että sehän on kiinteä silmukka.

Anna, kyllä tämä virkkaus tästä lähtee. Ajattele, eilen tähän aikaan en osannut edes pitää koukkua kädessä!

Ilona said...

Hihi, kiinteitähän ne kolmannet, niin kuin muistitkin. :)

Minä olen oppinut tänään sen, että aurinko voi herättää minutkin.

Niina said...

Olipa kivoja asioita listassa! Paljon olet ehtinyt oppimaan kyllä yhdessä päivässä:)
Minunkin pitäisi opetella virkkaamaan,mutta tarvisin myös jonkun tähän viereeni näyttämään,sillä tavalla oppisin parhaiten.
Mutta hmm..mitäköhän olen oppinut tänään..en varmaan yhtikäs mitään. En ainakaan keksi nyt,pää toimii vähän hitaalla:)

Mirva said...

Ilona, hienon asian olet oppinut!

Niina, eilinen oli oikea oppimisen päivä, ja virkkaaminen tosiaan kävi kuin leikiten kun oli osaava ihminen vieressä opettamassa. Mutta tänään täälläkin on vaan humissut päässä iltapäivästä. :(

Magia said...

Opin tänään ehkä jotain sosiaalitieteiden teorioista, ainakin sen, että pelitoveri hämmentyy jos risti-nollaa peaa ihan väärin, ja pyrkii normalisoimaan toiminnan. :D (Vaikka nukuinkin, ihan oikeasti, puolet luennosta.)

Tuo virkkauskirja on hyvä, itsekin sen avulla opettelin virkkaamaan viime vuonna. :)

Mirva said...

Voi Magia, sinun kommentti oli jäänyt huomaamatta! Pitäisi selvästi tilata nämä kommentit sähköpostiin. :)

Sosiaalitieteiden teoriat kuulostavat mielenkiintoisilta. Mitä opiskelet?

Onneksi mulla oli myös opettaja virkkauksessa, tuon kirjan avulla en olisi onnistunut saamaan mitään aikaan!