16 February 2011

the easy freezy days of winter

Keitettiin eilen iso kattilallinen lapsen lempparia, makkarasoppaa, että saadaan keskittyä seuraavat päivät siihen oleelliseen: olemiseen.

Minä nukun yöni pitkästä aikaa hyvin Matthieu Ricardin ansiosta. Luen kirjaa eteenpäin pikkuhiljaa, teen yhden tai kaksi meditaatioharjoitusta sängyssä maaten. Ohi ovat illat, jolloin pyörin pimeässä tuskastuneena, unta odottaen ja toisten uniääniä kuunnellen.

Miten sinä olet, miten nukahdat?

12 comments:

Riikka said...

Taidan tarvita tuota kirjaa, minä en nuku. Ainakaan hyvin. Mutta oleminen on viime päivinä ollut meillä hyvin hidasta ja raukeaa.

violet said...

yksi niistä asioista joista olen kaikista kiitollisin on se että nukun hyvin.
Ehkä (nyt kun se on mahdollista, kun ei ole vaikka pieniä herättäviä lapsia) rutiini ja rytmi on se juttu joka on kaiken takana.

Menen sänkyyn normaalisti n. slo 21.30-22.00 Haluaisin lukea, yleensä aloitankin mutta nukahdan yleensä melkein heti. aamulla herään 6.30 arkena ja viikonloppuna ilman kelloa puolisen tuntia myöhemmin.Virkeänä.

Näin siis normaalioloissa.

Jos katson vaikka jonkun ohjelman tv:ssä ja menenkin sänkyyn vaikka 23.30 niin asiat mutkistuvat.

Joskus harvoin herään yöllä johonkin. En saa millään uudelleen unta. Voi mennä pari tuntia.

unisukka said...

Minä keitin juuri 5 litraa kanasoppaa, jotta saan laiskotella huomenna :)

Nukahdan ja nukun hyvin. Illalla imetän vauvan ja mietin käsityöideoita. Vauvakin syö monta kertaa yössä, mutta saan yleensä heti uudestaan unen päästä kiinni, joten en valita. Joskus tosin joku idea innostaa niin kovin, että se häiritsee nukahtamista ja nukkumista..

Magia said...

Kotiäitivuosina itsellänikin oli välillä nukkumisongelmia. Nyt olen siitä "onnellisessa" asemassa, että olen niin tajuttoman väsynyt, että nukahdan illalla saman tien sänkyyn mentyäni, ja välillä jo sohvallekin ennen yhtätoista. Ei paljon tarvita uniteetä tai muutakaan.
Clipperin sleep easy (vai oliko se well) -teetä suosittelen iltajuomaksi. :)

Merja said...

Kivat sinisävyt kudonnassa.

Minä nukahdan aina parin minuutin sisällä. Olen siinä aika hyvä. Yötkin nukun sikeästi ellei joku lapsista herätä... ja sitähän sattuu..

Anna said...

Kaunis neule. Aloitin minäkin tänään vähän tuon sinistä. Kai se on keväinen tai kesäinen väri, taivaansininen.
Minä nukun nykyään pääasiassa hyvin niinä hetkinä kun saan nukkua. Olen kai niin väsynyt, ettei normaalit uniongelmat ole voimissaan.

Mirva said...

Riikka, suosittelen! Hidas ja raukea kuulostaisi mukavalta, jollen olettaisi sen osittain johtuvan sairastelusta...

Piilomaja, luulen että joku tollainen meditaatiokirja tai vastaava voisi auttaa keskellä yötäkin. Mulla ei auta edes rutiinit, ainoa aika jolloin muistan kaatuneeni sänkyyn ja nukahtaneeni saman tien on silloin kun olin raskaana ja vielä töissä.

unisukka, meillä syödään huomenna makkarakeittoa kolmatta päivää. :) Kateeksi käy unenlahjat, mutta tuon innostumisen tunnistan kyllä itsessänikin, silloin ei tule uni millään. Tai kääntöpuolena, jos jokin asia stressaa, se vie unet heti.

Magia, tuota teetä täytyy kokeilla. Minä en yleensä nukahda vaikka olisin ihan rättiväsynyt, mutta ehkä joku unitee voisi tosiaan auttaa.

Merja, voi kun minuakin olisi siunattu sinun unenlahjoilla! Minä herään joka risahdukseen, nyt viime aikoina olen jotenkin oppinut nukkumaan vaikka pientä ääntelyä viereisestä sängystä kuuluisikin...

Anna, hyvä että saat nukuttua aina tilaisuuden tullen hyvin. Mulla siitä unettomuudesta tulee helposti kierre, tai siitä unen odottelusta. Että eikö se nyt jo tule... Kyllä, sininen on minusta ehdottomasti kevään ja kesän väri, siksi semmoista lapselle puikoilla onkin.

Katja said...

Onnea hyvin nukkumisesta!

Minä menen myöhään nukkumaan ja aamulla nukkuisin pitkään. Niin on ollut aina. Iän myötä olen tullut herkemmäksi, uni häiriintyy hyvin pienistä ulkoisista asioista, olen tavallaan koko ajan valppaana. Kuun asento vaikuttaa myös.

Parhaan unen saan perjantaisin, kun mieltä ei paina mikään, kun on käynyt saunassa tai lämpimässä kylvyssä ennen nukkumaanmenoa tai joku on harjannut hiuksia/hieronut niskoja. Just vaihdetut, tuuletetut petivaatteet auttavat myös. Aika lailla sellaista pinsettimäistä preparointia koen tämän omalla kohdallani olevan.

Mirva said...

Katja, sinun unitottumuksesi kuulostavat ihan minun unitottumuksiltani. Tuo kirja on kyllä auttanut kovasti nukahtamiseen, juuri mikään muu ei sitä edesauta. Ihaninta olisi kun saisi valvoa yöllä niin pitkään että uni tulisi ihan itsestään, ja nukkua aamulla niin pitkään kun nukuttaa. Ehkä vielä joskus. (Eläkkeellä?)

Riikka said...

Palaan vielä tähän kun uni on mulle niin hankala asia nyt kun lapset on pieniä ja vaje on jatkuva. Eläkkeellä varmaan sitten tulee jotain muita ongelmia, ainakin olen ymmärtänyt että monet naiset varsinkin saa uniongelmia vaihdevuosi-iässä:/ Että sitä odotellessa...;) Mun unitottumukset on myös kuten Katjalla, aika lohduttavaa täältä lukea miten monella asiat unien suhteen on yhtä vaikeita kuin itsellä. Ennen lapsia nukuin kyllä aika sikeästi ja ihmettelin mitä se unettomuus on. Äitiys tän on tehnyt. Odotan oikein että lapset olisi yhtä isoja kuin vaikka violetilla, että ne ei herättelisi.

Sort of Pink said...

Kauniita kuvia täällä! Löysin juuri blogiisi ja taidanpa jäädä seurailemaan =)

Mirva said...

Riikka, mulla tuo unenlaatu ja nukkuminen kyllä parantui heti kun lapsi alkoi nukkua edes osan öistä illasta aamuun. Nukahtaminen on mulle se vaikea juttu, vatvon vuosienkin takaisia asioita päässäni eikä ajatusketju pysähdy. Siihen tuo mainitsemani kirja auttoi. Toivottavasti teilläkin aletaan pian nukkua kokonaisia öitä, huomaan itsekin miten olen kuin toinen ihminen niinä päivinä, jolloin öisin on valvottu.

Sort of Pink, kiitos! Mukava kun löysit tänne, tervetuloa toistekin! :)