7 February 2011

lääkärin määräyksestä ja omasta

 Rokotettiin nallet ja nuket. Hoidettiin, parannettiin pipit Myy-laastareilla, ne loppui kesken. Lääkärin "määräyksestä" lapsi sai joululahjaksi oman lääkärilaukkunsa (kirpparilta, 2e), ja voi että se on mieluinen. Sydän sanoo pumpumpum, keuhkot hiihii. Erilailla kuin minun vanhassa Teemu-kirjassa, siitä otettiin mallia että miten. Vielä on pari kuukautta aikaa harjoitella ennen kaksivuotisneuvolaa.

Leivottiin kaksi päivää leipää. Porkkanaleipää, sämpylöitä, skonsseja. Leipää koko viikoksi, pakastinlokero täyteen. Kun kaupasta ostettu paketti loppui, loppui vatsakivutkin.
Itsetehty on parasta.

5 comments:

Jonna said...

Minä leivoin eilen hirmuisen määrän sämpylöitä iltapuhteena. Että ne onkin hyviä!
Ja kaupasta ostin kilon köntsän hiivaa, ei tartte heti ostaa lisää. Pakastin kyllä siis suuren osan siitä. Pitäisi tehdä jotain juurellista hiivatonta leipääkin ja katsoa, mitä maha siitä sanoo. Liika hiiva ei tee ainakaan allekirjoittaneelle hyvää.

Solen said...

Minulla on ollut tuo sama kirja :)

itsetehty on tosiaan parasta, siinä olen samaa mieltä. ostin vertailun vuoksi kesällä luomuomenan ja tavallisen, niin luomuomena kesti kauemmin kuin se johon oli ruiskutettu myrkkyjä. Mitäpä tästä opimme? Myrkyt on turhia ja vannotaan itsetehtyyn ja luomuun!

Mirva said...

Jonna: Ohhhoh, meillekin pitäis varmaan ostaa se kilo hiivaa, ettei aina ois lopussa. Minä mietin että mitä niissä kaupan leivissä oli, että vatsani ei kestänyt. En keksi mitään muuta kuin lisä- ja säilöntäaineet.

Solen, totta, ja sen lisäksi että luomu usein, yllättävää kyllä, säilyy paremmin, se myös maistuu paremmalta!

Riikka said...

Oottepa te ahkeria leipojia. Leipomiset ynnä muut yhdessä puuhastelut on kyllä parasta tekemistä lasten kanssa. Mä en osaa oikein leikkiä joten yritän keksiä tuollaisia yhdessä touhuttavia juttuja.

Mulla ei vatsa oikein kestä itseleivottuakaan leipää. Kai se on se hiiva:( Tai sit vehnä.

Meillä on toi sama lääkärisetti, kans kirppikseltä! Muistaakseni maksoin siitä kyllä tuplahinnan, siis 4e;)

Mirva said...

Riikka, yhdessä leipominen on kivaa. Siksi me varmaan leivotaan niin usein. Ja siksi, että silloin tietää mitä syö.

Jos mietit tuota vehnää, niin ne mun ohjeet mitä täällä on ollut, on yleensä semmoisia, että meillä niitä samoja on tehty myös gluteenittomista jauhoista. (Jauhosekoituksista joita saa kaupasta, sekä tattarijauhosta, mutta jälkimmäistä kannattaa laittaa vaan osa ohjeiden jauhomäärästä.) Niillähän vois kokeilla, niin tietäis onko kyse vilja-allergiasta?

Tuo lääkärisetti on meillä nyt niin pop, että se pitää kaivaa esille joka päivä. :)