15 February 2011

oh, the tulips!
Eilen rakkaat leipoivat kakun, minä ostin tulppaanit. Täyttäisin niillä nyt koko talon, toisin kevään niiden vienolla tuoksulla. Mietin miksi näitä varten pitäisi olla erityisiä päiviä, eikö jokaisena päivänä voisi olla ystävyyden ja tulppaanien juhla.

Tänään eräs sai elämänsä tähän asti suurimman uhmakohtauksen kun ei saanut itse terottaa puukyniä. Ollaan piirretty ja maalattu marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja juureksia, liimataan ne sitten pahville ja päällystetään, tehdään omat leikkiruoat.

Tiistai-iltaisin on naistensauna, tykkään siitä niin, istua ylälauteilla suuressa hämärässä saunassa, leppeässä löylyssä, kuunnella tämän talon eläkeläisrouvien tarinoita. Se että niin voi tehdä on minusta rikkautta.

Mitä sinun tiistaihisi kuuluu?

9 comments:

Merruli said...

Mukavan kuuloinen askartelupuuha teillä!
Muistan mammam kanssa kerrat naistensaunassa. Pienikin tyttö tunsi itsensä naiseksi kun pääsi rouvien kanssa saunomaan.

Huoh, tänään miehen viimeinen isyyslomapäivä.Olen jo ehtinyt tottua siihen että ruoka tulee pöytään ja lapset päätyvät eskariin ja kerhoon, kun minä keskityn pienimpään. Huomenna se arkikoitos sitten alkaa, onneksi parin viikon päästä on jo hiihtoloma.

Annika said...

Tuttuja tunnelmia, paitsi että meidän kuopus sai uhmakohtauksen keskellä yötä, huh.
Naistensauna kuulostaa kivalta, vaikken sellaisessa ole käynytkään. Saunon harvoin ja mieluiten yksin.
Täällä tiistai on pakkasta ja vilua täynnä. Polttopuut alkavat olla lopussa.
Mukavaa loppuviikkoa :)

Ilona said...

Ikävä vanhaan taloon ja tiistaisaunaan. Saunoin kyllä aika harvoin naisten vuorolla - siellä sai olla aina yksin - useammin menin miesten vuorolla miesten kanssa eikä haitannut, kun kaikki saunovat miehet olivat tuttuja.

Mietin viime viikolla, että olisin tuonut sulle tulppaaneja, mutta sitten sain jostain päähäni, etten ole nähnyt teillä juuri koskaan kukkia, etkä siis ehkä pitäisi niistä. Olisi näemmä vain pitänyt tuoda. :)

Anna said...

Mä kävin aina pienenä mummon kanssa lenkkisaunassa. Mistäköhän tuokin nimi tulee? Tykkäisin vieläkin, silloin tällöin käyn yleisissä saunoissa päästäkseni samaan tunnelmaan. Oletko muuten käynyt Pispalan yleisessä saunassa? Se oli minulle melkoinen elämys.

Mirva said...

Merruli: Voi että, on varmaan ollut ihanaa kun kotona on toinenkin jakamassa arjen työt ja ilot. Tarmoa ja ilonhetkiä päiviinne, pianhan se lomakin tosiaan jo on!

Annika: Meillä ei onneksi ole tänä vuonna polttopuuongelmia, mutta ikkunat on kyllä jäässä. Yölliset uhmakohtaukset on tuttuja täälläkin, toivottavasti selviätte ensi yön ilman niitä!

Ilona, tykkään kyllä kovasti leikkokukista, ja luonnonkukista myös. Meillä vaan on niitä aika harvoin, kun en raski ostaa nykyään -- ennen oli yleensä aina. Ruukkukukkia en saa pidettyä sisällä elossa, joten aika vähän vihreää meiltä löytyy.

Anna, enpä ole vielä käynyt Pispalan yleisessä saunassa, mutta olen kyllä kuullut siitä. Lenkkisaunaa minäkin ihmettelin, ja luulin aluksi etten voi mennä kun en ole käynyt lenkilläkään. :)

Kirjailijatar said...

Olen asunut täällä jo puoli vuotta, enkä ole vieläkään selvittänyt näitä saunahommia. Vaikka noin periaatteessa nautin saunomisesta, en ole mikään himosaunoja ja nyt on saunominen ollut tauolla.

Niina said...

Oi,minäkin olen ihan tulppaanien pauloissa! Ostin..hmm..no,joku päivä tässä kevään ensimmäiset ja olen kuvannut niitä joka päivä kuin hullu. Ovat niin kauniita.
Ja mieheltä sain krysanteemejä,kauniita nekin. Se on kyllä hanaa kun on paljon kukkia! Neilikoista haaveilen,vielä en ole raaskinut ostaa kunnon kimppua.

Parasta on kuitenkin kesällä kun saa poimia luonnosta ja omasta pihasta kukkia maljakkoon. Sitä odotellessa..:)

Riikka said...

On se ny kumma kun ei kyniä saa terottaa;) Minä itte nääs. Meillä on kohtauksia monta joka päivä, nyt vähän lievemmin kun on uhmaaja ollut kipeä. Mutta tänäänkin huuto oli taattu kun kiisseliä ei saanut heittää lattialle. Voimia sinne!

Ja ihania tulppaanikuvia:) Mielellään tullaan muuten teille piirteleen kunhan pienin on terve. Ja oon kade tosta saunahommasta.

Mirva said...

Kirjailijatar, en minäkään ole kova saunoja. Kun on oman perheen vuoro, mies ja lapsi hoitavat saunomisen, minä en läheskään aina edes käy. Mutta tuo naistensauna on aivan oma lukunsa -- pieni hengähdyshetki oman maailman ulkopuolella.

Niina, minä myös odottelen kukkien keräilyä lapsen kanssa. Ja haaveilen sillä välin että raskisin ostaa enemmän kaupasta, mutta kyllä se vaan on niin että nyt ei voi.

Riikka, meillä näitä kohtauksia tulee päivä päivältä enemmän. Just märistiin tunti kun pitää mennä päiväunille, vaikka itse ensin halusi mennä ja oli niiiin väsynyt. Tulkaa ihmeessä, niin pian kuin pääsette! (Leikki)seuraa kaivataan! :)