25 March 2011
Olen miettinyt viime aikoina paljon sitä, mitä minä tarvitsen jotta tuntisin elämän olevan hyvä. Se ei ole oikeastaan paljon, ja ne ovat pieniä asioita.

Eräs entistä lyhyempitukkainen on saanut olla kameran edessä kyllästymiseen asti sen jälkeen kun hiukset leikattiin ja pikku peikkotytöstä tuli suloinen pikku neiti. Hän on se tärkein -- viikon päästä hän on ollut sitä jo kahden kokonaisen vuoden ajan.

Mikä sinun arjestasi tekee elämisen arvoista?
Mistä jokapäiväisistä asioista tulet onnelliseksi?

9 comments:

Joana said...

Minä olen viime vuosina aika useinkin pysähtynyt ajattelemaan, että kaikki on niin hyvin. Onnen tunne koostuu usein hyvin pienistäkin asioista, kuten sinäkin sanoit: leppoisasta sunnuntaista, aamun kirkkaudesta, takkatulen rätinästä, puhelinsoitosta... Ja lapset tuovat tietenkin tullessaan niin paljon hyvää ja tekevät elämästä merkityksellistä ja tärkeää.

Tänään olen erityisen onnellinen vapaasta viikonlopusta.

Iloa ja valoa teidänkin viikonvaihteeseen!

Ilona said...

Minä tulen onnelliseksi siitä, että pään sisällä kaikki on taas hyvin, että se psykoottisuusmörkö, tai miksi sitä nyt haluaa kutsua, meni pois.

Mörönkin kanssa minä pystyin näkemään ne asiat, jotka elämässäni ovat hyvin, mutta nyt ilman sitä mörköä minä pystyn myös tuntemaan niiden asioiden tuottaman ilon. Onnellisuus on tunne, se ei synny vain näkemällä.

Katja said...

Näitä on paljon. Aika on tärkeää. Se että sitä on, sellaista väljyyttä ajatella ja olla ja ottaa syliin tai olla sylissä, rakastaminen. Hiljaiset hetket. Keskustelut, tunne että joku ymmärtää. Lapset, mies, koti, kaikki rakkaat ja muut rihmastot. Tuulessa kuivunut pyykki. Puhtauden tuoksu. Kosketus, hymyt. Kahvin tuoksu. Lämmin leipä. Kylmä vesi juomalasissa. Lisääntynyt valo. Kevään aavistukset, sulava lumi, kirkas taivas. Elämän perusasiat, kaikenlainen arkinen kauneus.

Näitä on hyvä miettiä. Hyvää viikonloppua, Mirva. <3

Magia said...

Onnellisin on hetki, kun illalla nukutan lapsia, pötköttelen alasängyllä pienemmän vieressä ja isompi sanoo yläsängyltä "Äiti on ihana", johon pienempi vastaa "Äiti on ihana", johon saan itse vastata, että molemmat rakkaat on ihania ja tärkeimpiä maailmassa. <3

piilomaja said...

Haluan kiittää ensimmäisestä valokuvasta.

himalainen said...

Ihanat utukuvat.

On niin paljon onnellista arjessa. Nämä rakkaat ihmiset tässä, kohtalaisen hyvä terveys, kiitollisuus siitä, kotona olevat asiat, kahvikuppi, mahdollisuus elää välillä hitaita aamuja, puhtaat lakanat, kevätvalo juuri nyt.

ryppymekko said...

Nuo kaikki kolme pikkuruista,heitä rakastaa niin pohjattomasti,niin,no kyllä sinä tiedät ;)
Mies.Ystävä.Kumppani.
Ja ne kaikki muut rakkaat.

Joku jättää pienen hyvän jäljen sinuun.Se,kun yhtä-äkkiä juttelet itsellesi aivan tuntemattoman ihmisen kanssa, tuo tuokio, hetki.
Oli se mitä vain,tyhjänpäiväistä höpinää vaikka, mutta ilolla toisen kanssa jaettua.Rakennettu nopea silta välille,että tervehditään, tuntemattomat.
Ne ovat aika voimaannuttavia hetkiä.Täällä me kohdataan, jätämme jälkemme toiseen,vaikka pienenkin.

Se,kun koppa on vireessä.Naisellinen kierron kanssa ei tahdo aina olla niin,ainakaan minulla.

Iloa tähän päivään,tulevaan!

ryppymekko said...

Ps,Saatoin osittain pujahtaa vähän asian viereen,kaikki eivät olleet ehkä niitä Jokapäiväisimpiä onnellisuustekijöitä,mutta onnellisuustekijöitä kumminkin:)

Mirva said...

Ihania asioita paljon, teillä kaikilla. Kiitos kun jaoitte ne kaikkien kanssa. Lähetän onnea, iloa ja valoa teidän sunnuntaihinne ja alkavaan arkeen, olen kiitollinen siitä kun te olette.