27 May 2011

teille pyykkäri, meille kokki
Ollaan syöty kaksi päivää makaroonilaatikkoa, jotain pitäisi nyt tehdä. Olisi kalakeittovärkit, paitsi että kala puuttuu, sitä ei ollut lähikaupassa enkä millään viitsisi lähteä hakemaan sitä kauempaa. Olisi pakastin täynnä kikherneitä, mutten millään jaksaisi muussata niitä falafelpyöryköitä varten, en käsin enkä koneella.

Siinä ne ideat sitten olikin. Ei ehkä sittenkään kovin suuria aineksia siihen Alaston nainen keittiössä -kirjaan, josta siskon kanssa oli puhetta. Ei taida riittää kirjan aiheeksi kalasoppa, falafelpyörykät ja jauheliha-machovuoka. Tai sitten se kirja täytyy siirtää sieltä ruokakirjaosastolta jollekin ihan toiselle.

Pyykkiä pesisin kyllä mielelläni, olen pessyt tällä viikolla ainakin kymmenen koneellista. Jos sinä tuot meille ruokaa, voin tulle teille pyykkämään.

5 comments:

Ilona said...

Voi että, minäkin pyykkäisin nyt mielelläni, mutta ruoanlaitto ei oikein innosta. Tai siis ei kerta kaikkiaan keksi mitään (uutta) syötävää.

Äsken tein taas (ehkä sadannen kerran) tätä maailman helpointa ja nopeinta ja ihaninta pastaruokaa, johon mulla on aina ainekset kaapissa (juuri tällaisten keksimättömyyspäivien varalta):

Kattilaan purkillinen (ruoka)kermaa, purkillinen piparjuurituorejuustoa, luomukasvisliemikuution puolikas, mustapippuria ja pussillinen pakasteherneitä. Sitten vain kiehautetaan ja tarjotaan pastan ja parmesanin kanssa.

(Tästä tulee n. kaksi annosta.)

Katja said...

Nyt täälläkin alkaa ruokakeskustelu, jään kyttäämään jos löytyisi vinkkejä meillekin ;)

Ja tuohon edelliseen, sinulla on hirmu reipas tytär <3

Mirva said...

Ilona, minä pyykkäisin nyt niin paljon, etteivät pyykit ehdi kuivua kun jo haluaisin ripustaa lisää. Kenties jonkinlaista järjestyksen kaipuuta ja yritystä hallita? Tuo ruokasi kuulostaa niin herkulliselta, voisin joku päivä tehdä sitä itselleni lounaaksi kun muut meillä eivät sitä voisi syödä -- lapsi ei suostu syömään pastaa, eikä mies voi syödä laktoosia sisältäviä tuotteita...

Katja, hymyilytti kun molemmat oli kirjoittaneet samasta aiheesta melkein samaan aikaan. :) Ja kyllä, lapsi on reipas; sen hän totesi tänään itsekin neuvolassa, sanoi että "olin reipas" kun lähdettiin pistoksilta kotiin...

Riikka said...

Sama homma täällä joten en suostu kokiksi teille. Inspistä arkiruokiin kaivattaisiin. Ei hotsita. Pyykkiä on kiva pestä mutta olen laiska laittamaan puhtaita kaappeihin...

Mirva said...

Riikka, mulla on vähän sama juttu tuon pyykkäyksen kanssa. Vaippoja laitan kyllä laatikkoon mielelläni, mutta omat vaatteet tahtoo jäädä narulle...