8 June 2011


Teemme pieniä matkoja tässä kaupungissa, puistoihin, jäätelökioskeille, taloille, rannoille, semmoisille joissa emme ole ennen käyneet. On kesä, on lämpö, ei tarvitse nyt mennä merta edemmäs kalaan, olemme vielä turisteja omassa kaupungissamme. Emme edes tiedä kaikkia jonne voisimme mennä, parhaat paikat löytyvät paikallisten puheista, sen tietää jokainen joskus matkustellut, missä ovat ne tämän kaupungin parhaat, me kysymme. Tiedätkö sinä?

Kirjastosta lainaan mielikuvitusmatkoja Eurooppaan; Rivieralle, Pariisiin, pienelle saarelle jossakin merellä, historialliseen Englantiin. Ensimmäisenä lähden Frances Mayesin mukana Toscanaan, ostan hänen kanssaan sieltä kesäkodin kunnostettavaksi, päivittelen italialaista elämäntyyliä, en ymmärrä miten ei ole tullut vielä käytyä, siellä on aivan ihanaa.

En jaksa laittaa ruokaa tällä helteellä, yritän huijata lapsen syömään pussiruokaa sanomalla sitä italialaisten herkuksi, ei mene läpi, mutta suomalaiset tomaatit maistuvat. 
Ajattelen että olen kuin Kirsi Kunnas, minäkin haluaisin kirjoittaa vain puista, maata niiden varjossa ja juurtua.

8 comments:

Joana said...

Viisas nainen tuo Kunnas! Valloittavia kuvasarjoja ja retkiä alkukesän tunnelmissa. Ihana valo!

Merruli said...

Monta parasta olettekin jo löytäneet, mutta viime lauantaina mietin, että Ahlmanin tila/koulu (www.ahlman.fi)voisi kiinnostaa teitä, jos ette siis ole vielä tutustuneet.Ihan lähelle pääsee kaupungin bussilla, Tilapuodista saa lähiruokatuotteita ja eläimiä on näin kesällä ulkosalla vaikka mitä, esim. vasikoita, lampaita ja hevosia.

Mirva said...

Joana, kiitos. :) Olin muuten aivan ihastunut Kunnaksesta, kun kävin kuuntelemassa Tampereen runoviikon tapahtumassa häntä, Eeva Kilpeä ja Vilja-Tuulia Huotarista. Mahtavan oloisia tyyppejä kaikki, mutta Kunnas kyllä omalla läsnäolollaan ja olemuksellaan loi jotenkin lämminhenkisen tunnelman koko tapahtumaan!

Merruli, kiitos vinkistä, kuulostaa tosi kivalta! Ehkä voitaisiin ensi viikolla mennäkin joku päivä tuonne, autokin olisi käytössä. Näillä lämmöillä bussit ei oikein houkuttele...

Ilona said...

Ihan vain tiedoksi, että tuo Ahlman on ihan minun naapurissani, että poiketkaa sitten tässäkin tai ottakaa minut mukaan. :)

leena said...

Pienet matkat lähelle ovat hyviä minustakin. En oikein kauas haluakaan lähteä, ainakaan kesällä.

Pidän tuosta Kunnaksen ajatuksesta kovin.

Mirva said...

Ilona, täytyy katsoa ensi viikon kelejä, että mennäänkö nyt vai myöhemmin kesällä! Ilman muuta kysellään sinua mukaan! :)

leena, pieniä matkoja riittäisi tässä maassa vaikka kuinka paljon, en jotenkin osaa edes kaivata enää kauemmas. Kunnas on viisas nainen!

Anna said...

En tiedä onko se oikein kesäpaikka, mutta Pispalan yleinen sauna oli musta todella hieno. Jotain ihan erilaista.

Mirva said...

Anna, tuolla saunassa pitäisi kyllä käydä, kun vain löytyisi sopivaa saunaseuraa! Luulen, että se on elämys kesät talvet.