7 August 2011

ruuhka

Unohdin kameran uuteen kotiin. Ehkä se on ihan hyvä, nyt on tämmöiset ruuhkaviikot. Kuvat ovat tältä kesältä, aiemmin käyttämättä jääneitä, on ollut hyvä kesä mutta en malta odottaa syyskuuta jolloin pahin ruuhka hellittää, se on muutenkin lempikuukauteni.

Saan odottamatonta mielihyvää siitä, että hävitän tavaraa jätesäkkikaupalla. Kierrätettäväksi kelpaava kierrätykseen, muu roskiin. Matot pesulaan, en ehdi nyt itse, ja uuteen kotiin viisi lautasta, viisi lasia, neljä kahvikuppia, neljä kutakin: haarukka, veitsi, lusikka, kaksi kattilaa, yksi uunivuoka, sanoin miehelle että näillä pärjättäisiin kyllä ihan hyvin jos ei tule vieraita, mutta ei se taida siihen jäädä.

Aamun ajanvietteeksi karsin kirjahyllyjä, olisi yksi kirjahyllyllinen ylimääräisiä. En oikein tiedä mitä niille tekisin.

7 comments:

Maria/Sinisen linnan kirjasto said...

Järjestä kirja-arvonta - tai jos et halua postikuluja niin laita tänne lista ja lähetä kiinnostuneille haluamansa kirja postikuluja vastaan :). Helpommalla pääset tietenkin, jos vaan viet kirjat divariin tms. Linkitän arvonnan/kirjakierrätyksen mielellään kirjablogiini, jos päätät sellaisen järjestää.

Mekin muutimme jokin aika sitten ja karsimme todella paljon tavaraa, mutta jostain sitä on tullut lisää kun taas on nurkat täynnä, huoh!

Riikka said...

Tai sitten www.bookcrossing.com on hyvä tapa kierrättää kirjoja. Rekisteröinnissätietysti oma hommansa.

Solen said...

Tiedän tuon mielihyvän tunteen, kun saa tavaraa karsittua. Se on minusta kamalan puhdistavaa. Meille on siunaantunut ihan hillittömästi kaikkea, keräilijöitä kun molemmat olemme. Karsiminen on vaikeaa, kun ei mistään malttaisi luopua.
Meillä ei ikinä onnistuisi tuo viisi lautasta yms. Jos jotain keräilen, niin astioita. Tuntuu, että kyllä tuo yksi vielä mahtuu.
Miehellä se on kirjat. Niitä on ja paljon, eikä mistään voi tietenkään luopua :) Ei kovin kätevää muutossa.

Mirva said...

Maria, hyviä ideoita! Taidan tosiaan järjestää arvonnan ja lisäksi laittaa sivun jossa on kiinnostuneille tarjolla kirjoja halvalla/postareita vastaan.

Riikka, bookcrossing voisi olla yksi vaihtoehto, kiitos ehdotuksesta! Ehdottomasti voisin osan laittaa sinne.

Solen, en minäkään, astioiden keräilijänä, usko että astiamäärämme jää tuohon, mutta tajusin kyllä hyvin, että noillakin melkein pärjättäisiin... Joistakin tavaroista luopuminen on tosi vaikeaa ja harmittavaa, mutta toisia kyllä olen laittanut surutta menemään -- vanhoja vuodevaatteita, verhoja, pöytäliinoja ym.

Anna said...

Mullakin on tyhjennysviikot meneillään. Jollakin tavalla tosi vapauttavaa. Tosin kuisti on nyt täynnä tavaraa, joka on lähdössä kirpparille tai jonnekin. Kirjoja olen vienyt jo sellaisiin kirjankierrätys hyllyihin, joita meillä on yhdessä kahvilassa ja kirjastossa. En vain kehtaa viedä niihin enempää :)

Laitan sulle lähiaikoina s-postia siitä Tampereelle tulosta. Ajattelin, että samalla reissulla kun haetaan tapetit Toijalasta. Mutta katsotaan koska tapetit saa ja onko teillä silloin vielä ruuhka.

Voimia muuttoon!

Magia said...

Parasta muuttamisessa on tavarasta eroon pääseminen. :)
Ootko syntynyt syksyllä? Minunkin lempikuukausi on syyskuu. Olen tehnyt "tutkimusta" ( :D ), että monet syskyllä syntyneet tykkäävät syksystä, muuta taas ei niinkään.

Mirva said...

Anna, hyvä idea myös tuo kahviloihin vieminen! Ja kyllä, tyhjentäminen on vapauttavaa, vaikka luopuminen onkin joskus vaikeaa... Kyllä varmasti ehdimme näkemään vaikka muutto olisikin vielä kesken, jos vain haluat!

Magia, en, oon syntynyt joulukuussa. Mutta jotenkin syksy vaan on aina ollut mulle sitä parasta aikaa!