27 October 2011

i heart treMiehen viimeinen vapaa ennen kokopäiväisen työputken alkamista. Laiskailtiin aamu kotona, sitten käveltiin hissuksiin kaupunkiin ilman ihmeempiä päämääriä. Käytiin puistossa ja katselemassa lamppuja, ei löydetty hyviä (taaskaan).

Myöhemmin kyllä kotona löydettiin netistä auto ja ostettiin, valitettavasti ei tuommoista niin kuin kuvassa. On jotenkin uskomatonta, että asumme kävelymatkan päässä keskustasta, mutta meiltä ei pääse aamulla tarpeeksi ajoissa bussilla töihin, viikonloppuisin ei likimainkaan.

Silti: nyt kun ei enää asuta keskustassa, pidän tästä kaupungista jotenkin enemmän, kaikista sen kerroksista. Ennen Hämeenkadun liikenteen kuuli melkein kotipihalle, nyt pikku reissu keskustaan tuntuu eksoottiselta vaihtelulta ja kaupunki kodilta. Täällä on hyvä.

***

It was his last day off before seven days of full-time work, so we canceled everything and just took it easy. Sometime before noon we went for a walk, and ended up at a park in the centre of the city. We went looking for some lamps or alternative lighting solutions but didn't find anything we liked, yet again.

Instead we found a car online, later at home -- unfortunately not the one in the picture above. It seems unreal that we live within a walking distance of the city centre, yet first bus out of here leaves so late in the morning he can't get to work on time.

But I'm learning to love this city with all its layers in a new way now that we don't live in the centre anymore; at our old place we could hear the traffic of the main street but now a trip downtown is like a short break from everyday life. Slowly this city has begun to feel like home, it's so good to be here.

12 comments:

Liivia said...

Tuosta yhdestä ovesta pääsee siskoni luo:)

Ja meille ei pääse sunnuntaisin töistä kotiin, bussi lopettaa kulkemisen niin aikaisin. Pitää jäädä sunnuntaityöpäivän jälkeen kaupunkiin yöksi, ja se vasta nyppii. Aikataulusuunnittelijat unohtavat tyystin, että jotkut käyvät viikonloppuisinkin töissä ja jollain ei ole autoa ollenkaan.

Mirva said...

Liivia, tuo on kyllä upea talo!

Me ei hoksattu ajatellakaan ettei täältä rantatien toiselta puolelta pääsisi keskustaan (josta mies jatkaa vielä bussilla eteenpäin) aamuisin ajoissa, eikä viikonloppuisin edes kuudeksi. Tähän saakka mies on mennyt tunnin muita myöhemmin töihin arkena mutta enää se ei onnistu. Talven tullen pyöräily kaupunkiinkaan ei kauheasti houkuta, niin kuin tähän asti on pitänyt viikonloppuisin tehdä. Ei näitä bussiaikatauluja ole kyllä ainakaan työmatkalaisille suunniteltu...

Celia said...

Oma autottomuus tulee esille välillä tosi hämmentävissä tilanteissa.
Tänä syksynä minusta on usein tuntunut siltä, että lapsen päiväkoti on suunniteltu vain autoileville perheille. Oletetaan, että vanhemmilla on oma auto, jolla voi hakea lapsen ihan mistä vaan. Olen joutunut monet kerrat selittämään, että ei me päästä sinne ja sinne tapahtumaan, kun ei bussit kulje siihen ja siihen aikaan. Alkusyksystä oli ihana, kun saattoi kulkea pyörällä. Talvipyöräilystä tykkään kyllä, mutta lapsen kanssa se ei onnistu.

Kauniit kulmat kuvissa!

Anna said...

Kauniin syksyisiä kuvia. Turussa asuessani tuskailin myös tuota bussi ongelmaa. On muka toimiva joukkoliikenne, mutta sillä ei pääse kätevästi juuri minnekään eikä etenkään aikaisin tai myöhään. Tuntuu, että ainoastaan Helsingissä on suomessa jokseenkin toimiva joukkoliikenne.

Mirva said...

Celia, täälläkin busseilla kulkeminen vaikeutuu kyllä kuuden jälkeen illalla. Keskustasta ei meille pääse arkisin enää puoli yhdentoista jälkeen bussilla, joten mitään myöhäisillan elokuvia tai teatteria ei voi lähteä katsomaan ellei sitten jaksa kävellä tai pyöräillä takaisin. Kyllähän se nyt vielä onnistuu, mutta talvipyöräily ei ainakaan viime talvena tässä kaupungissa käynyt päinsä siitä yksinkertaisesta syystä, että tiet aurataan niin huonosti/harvoin. Naapuri sanoi juuri, että täällä kuulemma vielä huonommin kuin keskustassa.

Kurja tuo teidän päiväkotijuttukin. Järjestyisikö sieltä kimppakyytejä?

Anna, tosiaan, yhdessäkään kaupungissa jossa olen asunut, ei ole ollut kaikkiin tarpeisiin vastaavaa joukkoliikennettä. Helsinki on tosin kokematta, ehkä siis täytyy muuttaa sinne jos haluaa elää autotta! :)

Anonymous said...

sinä hearttaat tretta, mutta entä jos ei haluais tehdä niin ainakaan keskellä yötä? eli kerros, paikallinen, jookos, jos laskeutus aikataulullisesti paikalliselle kentälle sunnuntaina 20.55 ja vimonen bussi rannikolle lähtis 21.30, niin onko tossa mitään mahdollisuutta joutaa? nimim. yhden yön aikoinaan treella ulkosalla viettäny eikä toista kyl kehtais

toiselta nimimmiltään -äS

Mirva said...

Nyt en kyllä -äS oo varma, veikkaisin että ei ehdi. Jos kyse on nyt tämän viikon sunnuntaista, niin tervetuloa vaan meille!

Hippokampustaja said...

Löysinhän minä tämän uuden blogisi, vaikka jouduinkin melkein suurennuslasin kanssa etsimään...

Anonymous said...

Jos tuossa on Puistolinna niin äitini syntyi siellä. Tai sairaalassa kyllä mutta asuivat tuossa silloin. Oli ihan juuri valmistunut.

Liivia said...

Jaan Celian kommentin täysin. Valitsimme lapsen harrastuksenkin siten, että meiltä pystyy sinne kävelemään. Mutta jostain syystä harrastusta tympii vissiin ne seinät, kun koko ajan pitää pitää soittotreenit jossain toisaalla, johon ei pääse bussilla eikä enää kävellenkään. Joudun jatkuvasti sanomaan, ettei meidän lapsi voi tulla, kun sinne ei vaan pääse. Ja kaikki se vaikuttaa tietysti negatiivisesti lapseen ja tämän edistymiseenkin soittamisessa.
Ja mitä kimppakyyteihin tulee, niin niitä ei kehtaa joka kerta tiedustella-sen vaistoaa, että vastapalveluksen jää velkaa. Ja vastapalvelus olisi juuri vastavuoroinen kyyditys.

Mirva said...

Hippokampustaja, kiva että löysit! Linkki oli kyllä siellä vanhassakin... :)

piilomaja, en kyllä yhtään tiedä talojen nimiä, sen vain että ovat hyvin kauniita.

Liivia, tuossa Celian tapauksessa ajattelinkin just sitä, että eikö päiväkoti voisi / olisi vähän velvollinenkin järjestämään kimppakyytejä jos toimintaa järjestetään paikassa johon ei ilman autoa pääse. Tiedän tosiaan kokemuksesta, että kimppakyytejä kysellessä esim. harrastusten yhteydessä jää aina semmoinen olo, että on jotain velkaa, vähintään maksun kyydistä.

Mutta tuo teidän tapaus kyllä kuulostaa tosi raivostuttavalta, itse varmaan ottaisin jo yhteyttä soittotuntien järjestäjään ja sanoisin etten halua maksaa semmoisesta mihin ei pysty osallistumaan vastoin aiempaa luuloaan.

Anonymous said...

ei oo Mirva tästä viikosta kyse. yrittelen selvittää, joutaisko 18-20 pvä hilpaisemaan liettuassa. Aika tiukaltapa toi aikataulu kyllä näyttää
-äS