31 October 2011

october was goodMiten tämä vuosi aaltoilee. Ja silti on tultu lokakuun loppuun niin pian, noustu huhti-toukokuun aallonpohjalta harjalle, lokakuu on ollut hyvä ja nopea. En ehkä olisi edes tiennyt huomisesta, marraskuusta, ellen olisi lukenut tätä, olin aikonut tehdä myös listan mutten löydä nyt sanoja niin pitkään kuin siitä tulisi. Ollaan tuotu vihreä talvea varten sisään, olen varma että vihreys auttaa, ihan kaikkeen, niin kuin vesikin. Ollaan valmistauduttu uimaan jäissä, käyty tuossa järvessä joka näkyy ruokapöydästä kerran viikossa hyytävän kylmässä kylvyssä, oltu raukeita ja onnellisia sen jälkeen. Ollaan tehty kotona mukavia, kohta syöty kaikki talvea varten säilötyt marjat, ollaan aloitettu uusia asioita, innostuttu. Lokakuu oli meille hyvä. Jokohan marraskuu toisi kuurat tullessaan?

***

This year has been filled with sorrow and happiness. April was the cruellest month, but October was good to us. I wanted to make a list of all the goodness, all the happy things that have happened in the past thirty days, but I don't have enough words for it now. We've brought in some green for the dark and cold winter, I'm sure it will help, some green will cure anything, just like water. This month has been one of preparing for ice-swimming, swimming once a week in the freezing cold lake that we see from our kitchen table when we look out, coming home relaxed and happy. It's been a month of chores that we've loved, we have already eaten most of the berries meant for winter from our freezer, we have started new things that have grown on us and made us eager for more. October was good, but please, November, can you bring me frosty mornings?

6 comments:

NJJ said...

tuo ensimmäinen kuva on kuin UNI <3 takana elämäni onnellisin lokakuu ^__^

leena said...

Kaunista, kuvissa on ihanaa valoa ja tekstikin jotenkin valoisa! Meillä on niin hämärä päivä tänään, että ihan väsyttää. Lokakuu oli kyllä hyvä.

Haaveilen avantouinnista, mutta en uskalla.

Courtney said...

Your photos are exquisite! Happy November, I hope it is full of lots of love and joy.

Anabelle said...

Hello Mirva,

Very nice pictures and a lovely blog!

Have a great day :)

Hippokampustaja said...

Meilläkin oli hyvä lokakuu. Iloitaan siitä!

Mirva said...

NJJ, toivottavasti myös marraskuusi on mitä parhain!

leena, mukava kuulla että valo kuulsi läpi! Minäkin vasta haaveilen avannosta, mutta tänä vuonna päätin myös alkaa valmistautua siihen näin hyvissä ajoin, jotta oikeasti päätyisin sinne talvellakin -- aiemmin en ole uskaltanut...

Courtney, thank you! I hope your November is one of happiness & love, too!

Anabelle, hi there! Thanks for stopping by, I hope to see you again! Wishing you a November full of light & love!

Hippokampustaja, tehdään niin! Kyllä hyvästä pitää iloita, täysin sydämin!