19 October 2011

the view out

Yhtä päättämätön sää kuin mekin. Ei ollut mitään menoa eikä mitään tiettyä tekemistä, eikä niitä kyllä keksittykään. Eli täydellinen päivä vain hengailla kotona tekemättä mitään erityistä.

Tajusin, että meillä on koko syksyn soineet ikivanhat suosikkilevyt. Tänään kuunneltiin Kashmiria, Mew'ta, Coldplayn Viva La Vida, Charlotte Gainsbourgia ja Liekkiä. Kyllähän nämä kuuntelua kestäisivät, mutta olisi kiva ihastua johonkin aivan uuteen, päästä sisään uuden kymmenluvun musiikkiin. Mistä sinä tykkäät juuri nyt?

***

Even the weather today seemed unable to make its mind. We had nothing special to do, and nowhere special to go, and we couldn't come up with anything special either, so it was the perfect day for staying in and doing nothing in particular.

PS. I realized that my autumn soundtrack is incredibly outdated. Today we've been listening to Kashmir's No Balance Place, Mew's ... And the Glass Handed Kites, Coldplay's Viva La Vida, Charlotte Gainsbourg, and a Finnish alternative band called Liekki. I do enjoy my classics, but it would be nice to fall in love with something new for a change. What are you listening to right now?

12 comments:

himalainen said...

Minä olen ihan huono musiikin kanssa, välillä luulen, etten kuule oikein kunnolla tai en osaa kuunnella. En tiedä. Välillä sitten kyllä kuin vahingossa kuulen ja sitten kuuntelen sitä yhtä ja samaa aivan hurjan paljon ja sitten taas unohdan. Niin, että en siis osaa vinkata mitään :)

Mutta teidän koti on niin kaunis, sitä tulin sanomaan, ihania lämpimiä kuvia teiltä ja sitten myös kortti, se ilahdutti, sielunmaisemani myös :) Tänään satuin näkemaan satoja joutsenia vähän samanlaisella pellolla kuin kortissasi. Se oli niin hieno näky, rauhallisen odottava.

Merruli said...

Täällä meillä tiskijukkia on jo kovin monta, joten äänimaisema on useimmiten jonkun muun valitsema. Nyt tyttäret ovat löytäneet radiosta Energyn ja muut vastaavat, joten alkaa tämän päivän hitit olla hyvin jo hallussa (vaihtelua toki sekin Titi-Nallelle)
Itsekseni kuuntelen mm. Anna Järvistä, Hello Saferidea, Gotan projectia ja toisaalta Jukka Poikaa, iänikuisten Bo Kaspers Orkester-levyjen ohella. Toisaalta Spotifyn uusista tulee vahinkokuunneltua monia itselle aivan outoja tuttavuuksia. Spotify on itsellä monipuolistanut musiikinkuuntelua huomattavasti.

Anonymous said...

Olen kuunnellut viime päivinä pelkästään SMG:n Manner-levyä, Rubikin uusinta ja Magenta Skycodea.

Spotify on monipuolistanut omaakin kuunteluani, mutta samalla huomaan, että kuuntelu jää kevyemmäksi kuin oikeita levyjä kuunnellessa. Ei tule syventyneeksi, kun tarjontaa on niin mahdottoman paljon.

Brinja said...

Beautiful pictures, with beautiful light. Thanks for your sweet comment on my blog :-) Have a great day!

-b

Anna said...

Here it has rained, so long ago that he did not remember what it was that or see rain..is a good way to spend the day, there is no reason to find more things to do. Beautiful pictures

Mirva said...

himalainen, minulle käy ihan samalla tavoin, kuuntelen aina uuden ihastuksen melkein loppuun, mutta on kiva kyllä syventyäkin uuden tuttavuuden äärelle. Voi, muistan tuon joutsenajan, keväisin ja syksyisin, yhtäkkiä pelto täynnä joutsenia joita piti käydä katsomassa tämän tästä. Te onnekkaat!

Merruli, meillä ei ole tällä hetkellä radiota ollenkaan, siksi kai olenkin niin pihalla. Mulla on ostoslistalla yks semmoinen tietty, enkä nyt hyväksy mitään väliaikaisia rumiluksia. :) Spotifyltakin tulee kuunneltua lähinnä vanhoja tuttavuuksia uusien etsimisen sijasta (olen vähän huono etsimään), joten kaikenlaiset vinkit ilahduttavat. Kiitos sinun antamistasi, Jukka Poika, Bo Kasper ja Anna Järvinen ovatkin tuttuja, mutta noista toisista en ole kuullutkaan!

Hanna, onko Manner siis uusi levy? Hmm, täytyypäs mennä kipin kapin Spotifyhin! Kiitos myös muista vinkeistä! Mä en oikein ikinä saa etsittyä Spotifysta mitään muuta kuin vanhoja tuttavuuksia, mutta totta on että jotenkin tietokoneen (Spotify, erilaiset playerit koneella) soittolistoja kuunnellessa ei tule syvennyttyä musiikin äärelle samalla tavalla kuin silloin, kun osti uuden levyn.

Brinja, thank you for your comment! Hope your having a wonderful day, too!

Anna, here it seems to rain almost everyday now, in the autumn. Especially now that we live near a lake, somehow that seems to mean that it rains even more. I don't mind, I like it.

Olina said...

Mies toi päivänä eräänä Musen levyn tullessaan. Se soi, tykätään kaikki, pienintä myöten. (Yritin vastustella, koko bändi on kaikille nyt niin hittikamaa, mutta minkäs teet.)

Mirva said...

Olina, en tiennytkään, että Muselta on tullut kokoelma, näin pihalla minä olen! En ole koskaan ollut mikään hurja Muse-entusiasti, mutta hyvältä se kyllä aina kuulostaa. On soinut meillä siitä asti, kun luin kommenttisi -- kiitos vinkistä siis!

Anonymous said...

Se on itseni kohdalla varma että etsimällä en löydä mieluista itselleni uutta musiikkia.
Sen on löydettävä minut, muuten siitä ei ole mihinkään.
Minun on havahduttava höristämään korvia, ottamaan selvää että mikäs onkaan tämä radiossa soiva tai muualla kuultu...

Kyllä mää sulle vaan sitä Elbowta kauppaan.
Aloita joko uusimmasta (Build the rocket boys)
tai The seldom seen kid - albumista.

Mirva said...

piilomaja, mulla on tavallaan vähän sama juttu, että harvoin ihastun semmoisiin suositeltuihin. Mutta nyt kun meillä ei ole radiota ja harvoin käyn semmoisissa paikoissa, missä kuulisin musiikkia, halusin kysellä vinkkejä, koska alkoi potuttaa jatkuva samojen (joskin ihanien) kuuntelu. Ennen olin sen verran musiikki-intoilija, että vähän enemmänkin seurasin mitä sillä rintamalla tapahtuu, harmittaa kun se on jäänyt... Kiitos vinkistä, täytyy testata!

milla said...

Minä kuuntelen nyt vaan naislaulajia. En tiedä mistä se johtuu, mutta nyt ei miesääni mahdu kuunneltavien joukkoon.
Kokeileppas löytyykö näistä jotain uutta :)
Anna Ternheim (http://www.youtube.com/watch?v=EB_BO_33JAw), Ane Brun, Linnea Ollson, Laura Marling, Agnes Obel.

Musiikin suosittelu on hankalaa. Joskus ystävät tietävät mistä pidän ja sanovatkin suositusten mukana, että tästä sinä pidät varmasti :)
Me emme tunne niin hyvin, että voisin sanoa sinulle niin, mutta kokeile! :)

Mirva said...

milla, kiitos vinkeistä! Anna Ternheim olikin jo tuttu, mutta muut olivat uusia tuttavuuksia ja varsin tunnelmallista syysmusaa.