3 November 2011

November stories


Tuli marraskuu ja pehmeä, lempeä hämärä.
Päivät levittävät siipensä ja lentävät ohi.

Lapsen lempikoira on surullinen, se on sairas. Sitä täytyy hoitaa lukemalla satuja ja runoja, ollaan luettu Atwoodia, You Are Happy vuodelta 1974, sen kuvittelisi auttavan. Kun on kipeä, saa tehdä leirin mihin vaan.

Kaupungin kaunein asuma-alue on lyhyen kävelymatkan päässä. Tykkään käydä siellä hengittämässä rauhaa. Tykkään siitäkin, että sinne kiivetään portaita metsän tai puiston kautta. Voisin tehdä sinne ihan oman pesän.

Nähtiin äänekäs mopoauto.
"Äiti, se oli varmaan vauva-auto!"
(mietintätuokio, ja sitten kysymys)
"Missähän sen äiti ja isä on?"
(mietintätuokio, näkee bussin)
"Äiti kato, linjabussi! Se on sen isi!"

Odotan iltaa, järven pimeää vettä, lempeää usvaa vesien yllä, saunan meditatiivista lämpöä. Toivottavasti marraskuu on sinulle hyvä, ja sinullakin on jotakin mitä odottaa.

***

And so came November, bringing us a gentle, soft darkness.
The days spread their wings and just fly by.

A's favourite little dog is sad, it's fallen ill and needs constant care. Stories, we're sure, can make sickness go away, so we read fairytales and poems by Atwood, You Are Happy from 1974. Mud Poems for November will surely take sadness away. When you're ill you get to set up camp anywhere you like around here.

My favourite part of the city is a short walk away. I love to go there and breathe in the calm. I love climbing the stairs to get there, through the forest or the park. I'd love to make my own little nest there some day.

We saw one of those moped cars that are very popular here in Finland at the moment:
"Mommy, look! A baby car!"
(takes a moment to think, then asks)
"Where are his mommy and daddy?"
(a silent moment, then sees a bus)
"Look Mommy, a bus! That's his daddy!"

I'm waiting for the evening, the dark waters of the lake, a gentle mist covering the surface, the meditative heat of the sauna. Hope November is treating you good and you're looking forward to something, too.

7 comments:

Katja said...

Juuri eilen mietin miten ihanaa olisikaan päästä rauhassa saunaan. Kateudesta vihreänä seuraan naapurin rouvia, jotka kerran viikossa lenkkeilevät pitkän lenkin rantaan saunomaan ja uimaan, läpi talven, olipa pakkasta miten paljon tahansa!

Niina said...

Ihana keskustelu:) Samantyylisiä käydään täälläkin aika usein..lasten ajatusten kulku on niin hassua!

Ja mikä puumaja! Minulla ei ole koskaan ollut omaa puumajaa ja olen ollut aina kateellinen niille,joilla on ollut..tulipas nyt vain mieleeni:)

Marraskuussa on paljonkin mitä odottaa,eniten toivon kuitenkin leppoisaa yhdessäoloa ja lempeitä iltoja. Ja lämmintä ilmaa - en ole vielä valmis lumeen enkä talveen.

Anna said...

Lovely blue light! have a lovely dark november!

Anonymous said...

November is possibly my favorite month: I like the starkness but it isn't winter yet.

Mirva said...

Katja, olispa mahtava saada tosiaan lenkki vielä yhdistettyä tuohon saunareissuun, mutta ihan niin pitkää "vapaata" on kyllä varmaan turha edes anoa...

Niina, tuohon puumajaan haluaisin myös tehdä pesän -- ja ehdottomasti haluaisin semmoisen pihan, johon O voisi tehdä lapselle tuommoisen! Ihanan kuuloisia odotettavia sinulla, rauhallista yhdessäoloa minäkin kaipaisin. Talvea en ehkä, mutta kuura ja pienet aamupakkaset voisivat jo tulla.

Anna, thank you! Hope you have a good November, too!

Anon., I quite like November too, though October is definitely my favorite. To me, November is the calm before the storm (December, that is).

Olina said...

Jäin tuijottamaan tuota ensimmäistä kuvaa. Se on taianomainen.

Mirva said...

Olina, kiitos sanoistasi.