10 January 2012

jänniä juttuja / i wonder
Tuli talvi. Järvi jäätyi yhdessä yössä. Yhtenä iltana katselimme pimeydessä kiitävien moottoriveneiden keltaisia ja punaisia valoja, seuraavana aamuna järvi oli jäässä. Vuorokautta myöhemmin lehdessä varoiteltiin, ettei jäälle voi vielä mennä kävelemään. En ole varma ovatko ihmiset täällä tosiaan niin typeriä, vai onko kyse siitä, että media vain pitää ihmisiä niin typerinä.

***

Winter came. The lake froze over night. One evening we watched the yellow and red lights of boats speed by in the darkness, the next morning the surface of the lake was covered in ice. A day later, the local paper warned people not to walk on the thin ice just yet. I wonder if people here are actually that stupid, or if it's just a case of the media thinking that people really are that stupid.

9 comments:

Kirjailijatar said...

Voi miten kauniit utukuvat. Minäkin olen miettinyt samaa, että sinkoavatko ihmiset heti itsensä jäälle, kun joki/järvi/meri jäätyy. Ilmeisesti, koska pitää varoitella.

milla said...

Ehkä media varoittelee, ettei päästä sanomaan, ettei varoitettu. Amerikkalainen malli? Niin.. Kyllä monet kalastajat menevät jäälle heti ja en ymmärrä sitä ollenkaan.. miksi sinne pitää mennä henkensä kaupalla, mutta mikäpä heidät sieltä pitelisi.

Kauniit kuvat Mirva! Mietin tänään töistä ajellessa, että miten jotkut voi sanoa, että kunpa koko talvena ei tulisi lunta. Maisema oli niiiin kaunis!

Anonymous said...

Kyllä ne ihmiset oikeasti on niin typeriä...
Tykkään blogistasi!
Heidi

Anonymous said...

Sanoisin että sekä että. Siihen viimeiseen lauseeseen siis.

Merja said...

Huh miten kauniit kuvat!

Merruli said...

Kuvaupeutta!!
Valitettavasti niitä uskallikkoja löytyy ja toisaalta tietämättömiä, se onkin sitten eri asia tehoaako lehdistön varoitukset kumpaankaan joukkoon.

Anna said...

Beautiful winter landscape! keep warm!!

Riikka said...

Samaa ihmettelin minäkin. Kyllä ne jotkut on ihan hulluja jäälle mennessään, me aina ihmetellään kun meidän järvellä pilkkijät menee jäälle hirveän aikaisin. Ja tönöttää siellä vielä jäiden sulaessakin. Mutta sanoisin että se on tietoinen valinta eikä siihen mitään varoitteluja tarvittaisi. Menevät joka tapauksessa.

Mirva said...

Kirjailijatar, sitä minäkin tosiaan ihmettelin, mutta mielessä kävi myös, että ehkä media vain tosiaan pitää ihmisiä niin ajattelemattomina...

milla, oikeastaan tämä ajatus heräsi juurikin siitä, että en muista lukeneeni entisen, Oulun lähistöllä sijaitsevan kotipaikkakunnan lehdestä koskaan syksyn / alkutalven puolella varoitusta siitä, että on vielä liian heikot jäät. Keväällä kyllä varoiteltiin, että nyt ne ovat alkaneet jo paikoin sulaa, vaikkei sitä lumen alta aina huomaa... Mutta ehkäpä täällä "etelässä" on enemmän uhkarohkeita, mene ja tiedä. ;)

Heidi, se tuntuu jotenkin niin uskomattomalta, mutta ehkä näin tosiaan on! Ja kiitos, kiva kun löysit tänne ja innostuit kommentoimaankin!

piilomaja, mustakin vähän tuntuu, että näin on asiain laita. Jotenkin mun on vaikea kuvitella, että ihmiset täällä Tampereella olisivat yhtään sen tyhmempiä heikkojen jäiden suhteen kuin pohjoisessakaan, mutta mistäpä sitä tietää.

Merja, kiitos :)

Merruli, en tajua, miten Suomesta löytyy tietämättömiä tässä suhteessa! Ulkomailta tänne muuttaneet ovat tietysti asia erikseen, mutta en tiedä kuinka moni Suomea huonosti tunteva osaa kieltäkään niin hyvin, että lukisi Aamulehteä... Pikkukakkosessa ei muuten näköjään pyöri enää ne jokatalviset varokaa heikkoja jäitä -jutut, ehkä olis syytä?

Anna, thanks! :)

Riikka, ehkä täällä etelämmässä sitten vain ollaan uhkarohkeampia tämän suhteen, mutta omituiselta se tuntuu... Mutta samaa mieltä siitä, että tuo etusivun varoittelu taitaa olla vähän turhaa.