4 January 2012

January things
Olkoot nämä vuoden värit, hehkuvat, hyvät, lämpöiset.

On ostoslista tammikuulle. On kamera (ehkä tämä, johon rakastuin reissun päällä kun kokeilemaan pääsin), pinkkejä kynttilöitä joulunpunaisten tilalle, harkkahousuja eräälle potalla käyvälle (ollaan tykätty kovasti näistä, mutta muitakin olisi kiva kokeilla), ja nyt kun lunta tulee ja tulee, lienee aika hankkia lopultakin talvikengät -- haaveilen kunnon lapikkaista.

Tein lupauksia, entä sinä? Eniten lupasin aikovani voida hyvin. Että aloitan vuoteni kehon puhdistuksella, ehkä vähän mielenkin. Päätin vakaasti aloittaa taas joogan vuosikausien tauon jälkeen, en vain tiedä mitä niistä, keho ei varmaan taivu enää astangaan enkä oikeastaan hikoilua kaipaakaan, valoisuutta mieleen ja rauhaa ja lempeyttä vain. Hatha, kundaliini, integral? En tiedä niistä mitään.

Hyvää alkanutta vuotta, tuokoon se teille mukanaan lämpimiä asioita ja iloa!

***

Let these be the colours of this year; colours of warmth, of goodness, of the inner glow.

I have a shopping list for January. A camera (this perhaps, I fell in love with it during our trip up north), pink candles to replace the red ones with, training pants for a certain someone who's finally become friends with the potty (we especially like these ones, but it'd be fun to try something else for a change, too), and now that the snow just keeps on coming I really am thinking about nothing else but winter boots -- I've been dreaming of real Lappish boots like these over here.

I made some resolutions, how about you? My main one was a promise to myself to feel good. To start the year off with a detox for both body and soul. I've been planning on taking up yoga again, but after years of not doing it I'm not sure what kind of yoga would be best for me right now. I'm looking for something peaceful & soft, something that would bring me joy and peace of mind.

I wish you all the happiest of years, may it be one of warmth and gladness!

9 comments:

Magia said...

Lupasin olla mukavampi tänä vuonna. :D Lähinnä lapsille...ja miehelle.

Itsekin ajattelin juuri ilmottautua yliopiston integral-jooga -kurssille. Sopii aikatauluihin (jos nyt ikinä pääsen tunnille klo8 aamulla, kun lapsetkin pitää viedä hoitoon ennen sitä), toisin kuin astanga, joka menee aina päällekkäin luentojen kanssa. :( Tylsää. Kundalinijoogaa olen joskus harjoittanut omatoimisesti, lähinnä meditoimalla. Hatha oli yhtä rentoutumista rentoutumisen perään. Sitä kokeilin mammaversiona kun odotin ensimmäistä. Ehkä vähän liian epäurheilullista/vähän voimaa vaativaa minulle. ;)

Ihanaa vuotta 2012 teille! :)

Satu said...

Oi hyvät värit ja ajatukset! Jooga! Mulla oli pilates, mutta aika ei riittänyt, vähän surettaa se. Minä lupasin pitää huolta, ihan ekaksi itsestäni, päästä raiteille taas. Hyvää vuotta, väriä ja rauhaa!

::The Beetle Shack:: said...

Beautiful colour and such emotive movement in those images!!

Oh yes, we made resoloutions here too- to be self sufficient as much as possible and good to the planet!

xo em

Mirva said...

Magia, minäkin lupasin olla mukavampi ympäristölle, ihmisillekin. :) Kiitos joogavinkeistä, hatha kuulostaa vähän turhan kevyeltä minullekin sen perusteella, mitä kerrot. Ehkä täytyy kokeilla integralia tai kundaliinia.

Satu, samaa lupailin minäkin, huolenpitoa itselleni. Se on se tärkein, ja silti sen niin helposti unohtaa, on se kumma. Koitetaan päästä raiteille, molemmat!

em, thank you for your comment! I also resolved to be good to the planet, or should I say considerably better... To be self-sufficient, what a beautiful goal, one I wish to achieve sometime in the future, too.

milla said...

En tehnyt lupauksia, mutta tämä vuosi tuntuu jotenkin erilaiselle :)

Oikein hyvää tätä vuotta sinulle ja perheellesi!

Katja said...

Valoisaa uutta vuotta, Mirva! Mistä löysit pinkkejä kynttilöitä? Minä etsin värillisiä pitkiä kynttilöitä, en jouluisia.

Minä lupasin itselleni säästää tänä vuonna enemmän sähköä ja olla murehtimatta. Eka on helpompi.

Jooga tekisi hyvää minullekin! En vuosikausiin ole harrastanut. Toisaalta kaipaisin jotakin reipasta ja rytmikästä, irrottavaa. (Itseni tuntien en aikataulutettuun harrasteeseen pysty.)

Mirva said...

milla, minusta taas tuntuu, ettei tämä vuosi oikein lähde "uutena" käyntiin! Tuo positiivinen erilaisuuden tunne, se hyvä tunne, on vielä tulematta. Mutta ehkä se vielä sieltä, ja toivottavasti teidän vuodestanne tulee ihanasti erilainen!

Katja, en ostanut kynttilöitä vielä, mutta jo ennen joulua katselin ainakin Taitoshopissa valtavaa kotimaisten kynttilöiden valikoimaa. Sellaiset kruunukynttilätyyppiset ostan kyllä aina Indiskasta, vaikkei se varmaan mikään ekoteko olekaan, käytössä vaan olen todennut ne hintaansa nähden todella laadukkaiksi.

Hyvä päätös tuo, olla murehtimatta! Mulla on vähän sama juttu noiden aikataulutettujen harrastusten kanssa, mutta ajattelin kokeilla heittäytyä nyt edes siihen joogaan, ja olla etukäteen murehtimatta miten sen kanssa käy.

Katja said...

Kiitos kynttilävinkistä, Mirva, ja murheetonta joogaheittäytymistä. :)

Mirva said...

Katja, kiitos! :)