30 January 2012

yllätysjuhlat / a surprise party
Leivotaan isille synttärikakku, hän sanoi, ja niin me annoimme kaiken muun olla ja leivoimme. Minä mittasin sokerin lasiin, hän särki toiseen viisi munaa ja vähän kuoria, kaatoi sitten sokerit ja munat samaan kulhoon. Ja kun minä tein sitä taikinanteon epämieluisampaa osaa, eli vatkasin sähkövatkaimella munia ja sokeria vaahdoksi, mistä hän ei äänen vuoksi juuri innostu, hän piirsi isille kortin jossa oli isä, lapsi ja kaloja. Hänen maistellessaan taikinakulhonpohjallisia selitin, että kakun voisi tehdä valmiiksi vasta pohjan jäähdyttyä, päiväunien jälkeen. Niin, sitten isi ja joulupukki tulee, ja meillä on lahjoja! hän totesi ykskantaan. Ja vaikkei pukki tulisikaan, minä mietin mielessäni, nämä ovat takuuvarmasti yllättävimmät syntymäpäiväjuhlat jotka syyskuussa syntyneellä isillä on koskaan ollut.

Mukavaa maanantaita ja yllätyksellistä arkea!

***

Let's make daddy a birthday cake, she said, and so we forgot about everything else and started baking. As I took care of the less pleasant things of baking a cake, she drew a birthday card with a dad, a daughter and some fish in it. And as she took in spoonfuls of the dough I'd left for her (this her favorite part of baking a cake), I explained that we'd have to wait until after her nap to finish the cake. Yes, she said in a very cool manner as if she understood this perfectly, and then daddy and Santa will come, and we will have presents. And even if Santa doesn't come, I'd say this will be the most surprising surprise birthday party daddy has ever had, given his birthday is actually in September.

I hope Monday's been good to you, and wish you a week full of surprises!

14 comments:

Anna said...

Lovely girl!Have a nice week!

Homsantuu said...

Ihana, päivän paras! Oma tyttö äimistelee ja naureskelee, kun luin jutun hänelle ääneen.

frost said...

Oi kuinka ihanat yllätysjuhlat!

Olina said...

:D

Meilläkin odotetaan joulupukkia. Ja kesää.

Ilona said...

Oi. Hän on ihana, niin ihana. Ja te olette ihanat vanhemmat, tuollaisen luovuuden sallitte.

Se kaunis oranssi pussukka, jonka lähetit, palvelee kukkaronani. Toimii loistavasti!

Mirva said...

Thanks, you too!

Mirva said...

Hauskaa jos teilläkin oli hauskaa -- meilläkin oli! :)

Mirva said...

Todellinen yllätyshän tämä sankarille oli, mutta kovin oli tyytyväinen!

Mirva said...

Juu, meillä myös joulupukkia ja mummolaan menoa ja synttäreitä odotellaan kovasti melkein joka päivä. :)

Mirva said...

Hyvä että pussukka tuli käyttöön! Mietin niitä tehdessä, että tekeeköhän niillä kukaan mitään, mutta ainakin kynäkoteloita ja kännykkäpussukoita niistä on kukkarosi lisäksi tullut. Mutta pysyykö siellä tosiaan rahat sisällä?

Ilona said...

Koko on juuri sopiva korteille ja seteleille (harvoin kyllä kannan käteistä). (Katusoittajille annettavia) kolikoita varten on sellainen aivan pieni kolikkokukkaro, joka sekin mahtuu tuon varsinaisen kukkaron sisään. Yhdistelmä on mielestäni oiva.

himalainen said...

Varmaan muistatte tuon päivän aina, koko perhe. Ihana tyttönen.

Mirva said...

Hieno juttu! Ja hauska idea tuo kukkaro kukkarossa, voisin ottaa sen itsekin käyttöön... :)

Mirva said...

Ihan totta, muistamme varmasti. :)