29 February 2012

a few good things


Päätin etten valita tunnin pätkissä nukutuista öistä ja siitä, että näemme upeat auringonnousut ja -laskut vain ikkunasta. Tuntuu, että koko talvi on ollut yhtä flunssaa, ja että ne iskevät pahiten meistä juuri minulle. Pitäisi varmaan kuntoilla enemmän, mutta missä välissä. On viime päiviin mahtunut hyviäkin:

* Sunnuntaina söin yllätyksekseni parhaimman Suomessa syömäni kasvisaterian paikassa, jossa sitä vähiten osasin odottaa. Käykää tekin joskus täällä yllättymässä; jos olette yhtä herkkiksiä kuin minä, sulkekaa silmänne interiööriltä.

* Mikä kamala epäsuomalainen sana, tuo interiööri. En oikein välitä suomennoksesta, mutta päiviä on ilahduttanut ja kaunistanut Atlanta Bartlettin ja Dave Cooten uusi kirja Hillittyä kauneutta, joka löytyi kirjastosta. Luulen, että joudun ostamaan sen itselle, olisin halunnut lukea sen hiirenkorville heti.

* Äidin maatessa lapsi on tuijottanut lasten elokuvia vähän enemmän kuin tarpeeksi. Hän rakastui Kaunottareen ja kulkuriin, ja tahtoo nyt olla koko ajan Kaunotar. Siinä on se hyvä puoli -- viikkokausia kestäneeseen pantterileikkiin verrattuna siis -- että mitä ilmeisemmin "kaikki koirat kakkaavat". Ja vielä potalle!

* Odottaminen on ihanaa, jos on jotain ihanaa odotettavaa. Tylsyyden ollessa huipussaan tilasin kasan lankoja täältä, ja sopivasti postiluukusta kolahti tämä lupaavan näköinen kirjakin. Puikot heilumaan -- heti kun kipeät niskalihakset sen kestävät!

Toivottavasti helmikuun viimeinen oli juuri sitä mitä toivoitkin!

***

I decided not to complain about these nights, slept at an hour's intervals, and the fact that we've only been enjoying the beautiful dawns and dusks of late looking out through our windows. It seems like this whole winter's been one non-stop flu, which I end up getting the worst of. Maybe I should exercise more, though I don't know when. But so many good things, too, in the past few days:

* I was taken by surprise when I had the best vegetarian meal I've ever had in Finland in this rather meaty looking place. If you ever come to this country, do go there and be pleasantly surprised!

* I've been browsing through Atlanta Bartlett's and Dave Coote's latest book, going ooh and aah. I absolutely love her style of interior decoration, and I think I just might have to buy this book, too.

* While I've been too knackered to do much of anything, she's been watching more children's movies than I think is healthy. She fell in love with The Lady and the Tramp, and wants to be Lady all the time now. It's such an improvement on the being-a-panther phase that's been going on for weeks now, as, apparently, "all dogs poop," and in the potty, too!

* Waiting for something lovely is so lovely. On a very bored moment I went ahead and bought some new yarn here. This book also came in the mail, and looks very promising. So it's casting-on time -- whenever the neck pains and the headaches get better!

Hope the last of February treated you good!

6 comments:

Magia said...

Kiitos kasvisruokavinkistä. Kävin kurkkaamassa menun. Ehkä hyvä paikka viedä lihansyöjävieraita syömään. ;) Mitä siellä söit?

Merruli said...

Vähän jo pelkäsinkin, että taisit tulla lopulta kipeäksi kunnolla, höh. Toivottavasti pian olisitte kaikki terveinä ja loppukevättalven taudit kiertäisi teidät kaukaa. Vielä ei ainakaan meillä lensuoireita. Aika oiva leikki tuo Kaunotar, kun siinä on tuollaisia pottailuun vaikuttavia sivujuonteita.

Mirva said...

Ole hyvä vain! Siis yllätyin kyllä todella, söin Jorvikin ruhtinaan kasvisherkun, joka kyllä listallakin kuulosti hyvältä, mutta maistui vielä paremmalta!

Mirva said...

Kyllä, nyt tulin todella kipeäksi, ihan tämmöistä tautia ei ole ollut koko talvena. Kuume hellittää pikku hiljaa, mutta lihassäryt, kurkkukipu ja päänsärky jatkuvat... Toivottavasti ei tosiaankaan tule teille!

En muista puhuinko täällä siitä meidän pottatakapakista, kun lapsi ilmoitti, ettei voi mennä potalle koska pantterit eivät niin tee... Mutta mitä ilmeisemmin koirille potat käyvät oikein hyvin! :)

Anna said...

Voi kurjaa, että olet koko ajan kipeänä. Liikkuminen tekee varmaan hyvää, mutta itse olen viime vuosina vannonut D-vitamiinin nimeen tautien ehkäisyssä. Pari talvea sairastin jatkuvasti ja sitten rupesin syömään lisänä vähintään 20 mikrogrammaa talvikautena päivässä. Vegaaniliiton ravitsemusterapeutti käyttää itse tuota määrää, sillä Kanadassa ja Amerikassa näille leveysasteille suositetaan tuota määrää. Siellä on tutkimus kuulemma pidemmällä. Nyt emme ole kahteen talveen juurikaan sairastaneet.

Tein muuten tuosta tilaamastasi kirjasta vähän aikaa sitten tomtentakin, bloggaan kunhan ehdin. Kirja ei ehkä ole ihan mun suosikkeja, mutta tuo takki on.

Mirva said...

Itse asiassa mietin Anna itsekin tässä taannoin tuota d-vitamiinia. Kiitos muistutuksesta ja lisäinfosta! Meillä lapsi saa reumalääkärin suosituksesta huomattavasti isomman määrän d-vitamiinia kuin neuvola suosittaa, eikä ole kyllä kärsinyt näistä flunssista yhtä kovasti kuin minä.

Minäkin katselin samaista takkia ja arvelin tehdä sen, kiva olisi kuulla sinun prosessistasi ja nähdä, millainen takista tuli!