7 February 2012

nurturing our creative spirits

Joinakin iltoina vannon, mielessäni vain, en ääneen, etten enää koskaan piirrä yhtäkään kettua tai koiraa, rakenna lego-kirahvia, muovaile pantteria tai suostu edes puhumaan kaloista. Mutta sitten, seuraavana aamuna, hän sanoo: äiti, askarrellaan! ja esittää pienen tanssinsa, ja sitten me askarrellaan ja se on oikeastaan aina ihan hauskaa. En muista terapeuttisempaa projektia kuin tuo Pikku kakkosesta bongattu akvaario-idea -- paitsi ehkä nuo jämälankapipot puikoilla, yksi itselle, yksi pienelle taiteilijalle.

***

Some evenings I swear, to myself only, not to her, that I will never ever draw another dog or a fox, build a duplo giraffe, make a panther out of play-doh, or even talk about fish. But come next morning and my sweet little girl saying Mommy, let's get crafting!, doing her cute little dance, and there we go again -- and it always turns out to be fun. I can't remember a project more soothing and therapeutic than our little aquarium, modelled on one she saw on tv -- well, except perhaps for the leftover knittings I've got going; a spring time hat for me and for her.

13 comments:

Anna said...

Tuollaiset akvaariot on ihania! Mä olen tehnyt moisen jo päiväkodissa. Olen sitten itsekin teetettänyt niitä lapsilla.

Ihanan keväiset värit jämälanka pipossa.

Olina said...

Ja minä taas miltei joka ilta vannon, että huomenna jaksan kyllä askarrella, ihan totta, mutta mutta... Piirtäminen on se, mihin meidän taiteellisuus jää. (Huono-äiti-kompleksi iskee.) Onneksi on kerho, jossa käymme viikottain, ja josta sitten löytyy ne muovailuvahat, sudit, maalit, pensselit, muotit...

Mirva said...

Mietin tässä, että voisikohan omien askarteluideoideni puute johtuakin siitä, etten koskaan ollut päiväkodissa vaan perhepäivähoidossa? En muista, että olisin ennen kouluikää koskaan askarrellut mitään, joten tuskin ainakaan mitään kovin erikoista on siellä tehty...

Pipon värit on minustakin ihanat, mutta melko pelkistetyn tyylin ystävänä mietin edelleen, kun pipo on jo melkein valmis, että tuleekohan sitä koskaan käytettyä...

Mirva said...

No niin, nyt mulle tuli sitten se huono äiti -kompleksi, kun en ikinä saa aikaiseksi lähteä lapsen kanssa kerhoon vaikka hän sinne haluaisi kovasti mennä! :)

Olina said...

Voi ei!:D Joo, kompleksin saa mistä vaan... Minulle tuo kerho on sellaista lomaa, molemmat lapset tykkää olla siellä, ja minä saan istua kahvikupin kanssa kaksi tuntia tekemättä juuri mitään. Nyt kerhon vetäjä on pari kolme viikkoa sairaslomalla, ja ihmettelen jo, miten kulutamme torstain aamupäivän... Ehkä askartelemme itte! (Tai sit ei;))

frost said...

Oi että, ihana akvaario! Munkin pitäisi keksiä joku jämälankaprojekti..

himalainen said...

Muistan, että meillä myös oli yhdessä vaiheessa hurjia askarteluprojekteja kaikista laatikoista ja pahvinpaloista. Onneksi osa tuotoksista on säilytetty, noista tulee myöhemmin tärkeitä aarteita.

Kivan näköinen ja värinen neule tulossa!

Anna said...

Hi Mirva!! I like the hat what are you knitting! the colors are so nice!
have a lovely day!

Mirva said...

Hei, tee joku mun projekteista, mulla on mielessä liikaa, ei jämät riitä! :)

Mirva said...

Meillä on nyt semmoinen vaihe, ettei tyttöä oikein kiinnosta mikään muu kuin askartelu, joten töitä on enemmän kuin säilytystilaa! Mutta ehdottomasti tuommoiset erikoisemmat on säilytettävä, voin kuvitella miten mukava niitä on katsella sitten vuosien päästä ja muistella tätä aikaa.

Mirva said...

Thanks, Anna! I hope you have a great day, too!

Good night, Olivia said...

Hi Mirva,
You made me and the little one smile today. Your spotted dog looks like one we got at Ikea in the autumn. She loves it and calls it 'Pum'. Today we concluded that you have Pum's brother, or sister :)
We'll have to follow you!
Lilli, and Edda (in Norway)

Mirva said...

Hi Lilli & Edda, you're more than welcome to stop by again! Little A also got her Dalmatian from Ikea in the autumn, so I guess it is very likely he's Pum's brother, indeed :)