1 March 2012

väärän Mäkkäsen päivä
Mäkkänen, lapsen uniriepu, on kaukana valkoisesta alkuperäisväristään ja haisee pahalle. Siihen on pyyhitty suut ja räät, ihan varmaan sillä on luututtu lattiatkin. Silti: auta armias, jos sen laittaa pesukoneeseen. Siitä, kuten pesukoneessa jo käyneestä vara-Mäkkäsestäkin, tulee Väärä Mäkkänen. Nukkumaan mennessä lapsi huutaa sängystä:

Haluan Oikean Mäkkäsen. Minä en voi koskea tähän Väärään Mäkkäseen!

Minusta tuntuu että minullakin on väärä Mäkkänen. Kaipaan jotain pehmeämpää, kotoisampaa. Jotain muutosta, en oikein tiedä mitä, enkä oikein tiedä mistä se kaipuu kertoo, ehkä se on vain tämä kevät. Mutta semmoista yksinkertaisempaa, kevyempää, vähäisempää. Kirjoitan listan:

d-vitamiini, ei vehnäjauhoja, avantoon ehtii vielä, kävelykengät, metsä, joogalahjakortti!, kalapuikot pois, muista lakritsitee, kudo töitä loppuun ennen uusia, Tomtentakki, lue!

En oikein ole varma onko lista tyhmä vai hyvä, mutta jatkan sitä. En vielä tiedä miten tämän listamaiseen muotoon muotoilisi, sanoisi sillä tavalla lyhyesti ja kauniisti, mutta ehkä väärän Mäkkäsenkin kanssa on vain opeteltava elämään, pehmiteltävä se ajan saatossa omaan muotoon, karistettava siitä kaikki turha pois.

10 comments:

Virpi said...

Kiva lista! Sullahan on ainakin metsä ja avanto lähellä. Tai jos haluat niin samassa paketissa, kävele metsän läpi sinne rauhallisemmalle (?) avannolle. Lakritsitee on hyvää.

Anna said...

Pistänkin mietintään oman listani. Joitakin samoja asioita sille pääsee. Lupaan myös pian laittaa kuvia tomtenista ja kertoa sen tekovaiheista. Toivottavasti d-vitamiini auttaa. Olen myös lukenut siitä ja vähän ihmettelen, ettei ne suositukset ole suurempia täällä.

Homsantuu said...

Minun veljelläni oli pienenä äidin vanha yöpaita riepuna. Usein juuri sellainen kuin kuvailit: pahalle haiseva, räkäinen, likainen. Poika haki märän rätin pyykkitelineeltä, kun joku ilkeämielinen meni sen pesemään. Miksihän aina kirjoitan näitä omia mieleen putkahtavia juttuja toisten kommenttibokseihin? Hölmöä. Mutta tulipa mieleen.

Otan sinusta mallia ja teen listan.

maijja said...

Kiinnostavaa; itsekin eilen huomasin käden kuin itsestään kaivavan paperin ja kirjoittavan otsikoksi "mitä haluan nyt 1.3.2012". Listalla tyhmiä ja hyviä juttuja. "venyä, kiittää kaikesta, tehdä asioita jonkun kanssa, maksaa spotifyn,..."

Toivottavasti tästä tulee oikeiden mäkkästen kuu ja kevät!

Mirva said...

Kyllä, metsä ja avanto löytyy, kun vielä löytyisi nuhattomuus ja aikaakin! Rauhallisemmasta avannosta en ole tainnut kuullakaan, mutta Rauhaniemestä tykkään kyllä!

Mirva said...

Listoja on kyllä niin kiva tehdä! Jo pelkästään toiveiden ja ajatusten listaamisesta paperille tulee hyvempi mieli, semmoinen että on tehnyt jotakin.

Mirva said...

Minusta nuo jokaisen omat jutut on kommentoinnin ihan parasta antia! Meilläkin on muuten kauhuissaan haettu märkää rättiä pesun jäljiltä telineeltä -- siitä myös tuo nimi, Mäkkänen (siis lapsen johdos märästä rätistä).

Mirva said...

Jotenkin tämä varmaan siis liittyy kevääseen, niin moni tuntuu nyt tekevän listoja. Minä olen muuten siitä onnekkaassa tilanteessa, ettei tarvi maksaa Spotifyta kun kuuntelen sitä veljeni tunnuksilla! :)

Toivotaan todellakin Oikeiden Mäkkästen kuuta!

Virpi said...

niin siis Kaupinojalla on toinen sauna ja kun viimeks tiistaina kävin tossa Rauhanniemessä se oli aivan täyteen ammuttu ja semmosta nuorempaa, bikiniväkeä. Kaupinojalla on lisäksi omat suihkuttelupuolet naisille ja miehille, ei tarvi kopissa olla. Voin kyllä lähtee sun seuraksi sillä avantokaveri puuttuu tällä hetkellä, mutta ymmärrän jos tykkäät olla omassa rauhassa. Ja mä en oikein voi mennä avantoonkaan kun on massussa matkustaja. Mutta jalkoja kyllä liotin viimeksikin.

Mirva said...

Ai, en tiennytkään että toinen on niin lähellä! Mielellään kyllä sitä kanssasi katsastamaan lähtisin, jos vain onnistutaan löytämään sopiva aika! Laitatko minulle vaikka sähköpostia (mirvakangas9 at gmail piste com), niin katsotaan josko joku yhteinen aika löydettäisiin sitten kun tämä flunssani vähän helpottaa.