15 April 2012

asioita joista
pidän:

Uusi roosanvärinen kevättakki. En olisi itse valinnut tuota väriä, ei, olisin katsonut kangasta ihastellen ja ottanut jonkun tylsän, ehkä tummansinisen tai mustan. Onneksi annoin Olinan valita, sanoin että haluan sen yllätyksenä, ja miten ihana yllätys. Täydellinen. Ensimmäinen mittatilaustakkini, vaan ei varmasti viimeinen: ensimmäinen takkini, joka istuu täydellisesti, jossa ei ole jo valmiiksi liian lyhyet hihat, ja joka on ihan minun näköinen. Kiitos sinulle, sinä taitava käsityöläinen, upeasta yllätyksestä, täydellisestä takista.

Yhtäkkiä kovasti suomalaisesta musiikista. Siitä, että tykkäämme lapsen kanssa samoista lauluista. Hoilataan yhdessä Chisun biisiä Vapaa ja yksin, miten mahtavat lyriikat, ajattelen minä, ja lapsi rakastaa sitä että siinä on joku sarvipäinen -- ehkä Bambin isä? Miehen työpaikalla kuulemma hoilataan yhdessä Jukka Poikaa, Älä nyt tyri raikaa kun tehdään jotain kieli keskellä suuta, keskittyneesti. Heh. Ja veljen bändiltä on tulossa tänä vuonna uusi levy, en jaksaisi odottaa.

Siitä, että lähikaupasta saa nykyään luomujauhelihaa. Ja että löysin kaupan, jossa tuntuu olevan ehtymätön valikoima kananmunia (en kyllä paljasta mikä!) ja sain leivottua herkullisen pavlovan sunnuntaiaamiaiseksi.

Ja tästä uudesta lastenkirppiksestä Tammelassa, voi miten mahtavaa että tuommoinen on, olen koko talven puhunut miehelle että semmoinen pitäisi olla keskustan tuntumassa, että jos olisi sen alan osaamista niin avaisin semmoisen itse. Ja nyt kun Peikonpesä on, lähden sieltä joka kerta toivoen että olisi vauva tulossa, siellä on niin suloisia vauvanvaatteita ja tarvikkeita. Ja paljon muuta myös, tulee kuulkaa kalliiksi pitää siellä pöytää kun joka kertaa lähtee kassit täynnä tavaraa kotiin... Käykäähän kurkistamassa jos olette kaupungissa!

***

Things I like lately:

My new soft pink spring jacket. Made according to my wishes and measurements by the wonderful, talented Olina, who also chose the beautiful fabrics. I gave the choice to her, because I would have chosen something boring like navy blue or black. It fits perfectly, looks oh-so-pretty, and I love it! Thank you, Olina!

My new chair, bought at an online auction after a long search for something like it, in front of the window. The perfect place for sitting, knitting and dreaming.

Finding a grocery store that seems to have an endless supply of organic eggs even now that every other store seems to have run out of eggs of any sort. (Because of the new EU legislation that forbids keeping the hens in tiny cages, lots of producers in Finland have had to shut down). And being able to make a Pavlova for our Sunday breakfast!

9 comments:

Olina said...

Kiitos Mirva sanoistasi! :) Kuten olen jo sanonutkin, takin teko oli ilo minulle, ja se, että se sinulle sinun päällä tuntuu omalta on paras kehu, mitä ompelija voi saada! Kiitos.

Minä tykkään tuosta Riutasta. Tulee muisto niistä päivistä, joina Varjo soi aktiivisesti stereoissa, vaikka samalla tuo kuulostaa ihan omaltaan. Jos muistat vinkata, kun levy tulee myyntiin, olen hurjan iloinen!

Mirva said...

Olina, minusta puolestaan on ilo pitää takkia, jonka kaikista maailman ihmisistä olet tehnyt juuri sinä! Ja niin kauniskin se on!

Haa, olen tartuttanut Riutan sinuunkin! Bändi siis on menossa studioon muistaakseni toukokuussa, joten omakustannevinyyliä (ja ehkä pari pakollista cd-levyäkin) pukkaa markkinoille varmaan loppukesästä. Myyntiin sitä tulee luultavasti ainakin Äksään. Koitan muistaa vinkata! :)

frost said...

Onnea uudelle takille! Näyttää kauniilta.
Ja voih, pavlovaa. NAM. Minulla on ollut tapana leipoa synttärikakuksi aina pavlovaa. Kohta koittaa taas se aika :)

Maria said...

Onnenhetkiä myös sinulle Olinan takin sisällä♥
Itse en tykkää käyttää enää mitään muuta kuin kirsikankukka takkini jonka hän ompeli minulle.
Hyvänmielen uutta viikkoa sinulle

Merruli said...

Voi miten kauniin kevättakin sait, takin jolla on tarina.
Kiitos tuosta kirppisvinkistä!

Sannuli said...

Oih, ihana takki ja muitakin kivan kuulloisia juttuja listallasi! Kananmunatkin ja pavlova <3

Itse törmäsin vasta viime viikolla tietoon siitä Tammelan kirppiksestä, ajattelin tällä viikolla yrittää ehtiä tehdä "täsmäiskun" sinne :) Tiedätkö minkälainen on se Kalevassa sijaitseva Mugula lastentarvike kirppis? Itse tein muutaman mukavan löydön eilisellä peräkonttikirppiksellä.

Mukavaa viikkoa!

Anna said...

I love your tote bag!!

Mirva said...

frost, tuo takki on todella kaunis. Osoitus tekijänsä taidosta, hyvästä mausta, kyvystä tehdä juuri sitä mitä toinen mielessään epämääräisesti toivoo. Meillä oli pääsiäisenä pavlovaa, ja viikonloppuna, ja teen kyllä huomennakin siskon porukalle jahka jaksan mennä erikoiskauppaan ostamaan lisää munia!

Maria, tiedätkö, se sinun takkisi olikin se lopullinen sysäys takin tilaamiseen, se näytti niin kauniilta! Olin pohtinut jo jonkin aikaa että kysyisin takeista Olinalta, ja kun näin sinun takkisi, päätin tehdä sen. Kiitos siis sysäyksestä!

Merruli, takissa on kyllä ehdottomasti sen kauneuden ja istuvuuden lisäksi upeinta sen tarina. Ajatus siitä, että eräs luki ajatukseni, ja ajatus hänestä ompelemassa sitä. Hyvä jos kirppisvinkkini tavoitti jonkun joka ei ollut siitä vielä kuullut!

Sannuli, kananmunat olivat semmoinen onnenlöytö! Hirveän kauanhan tuo Tammelan kirppis ei ole ollutkaan olemassa, olisiko avattu maaliskuussa. Facebook-ryhmään kannattaa liittyä, mainostavat usein kuvien kera jostain erityisemmistä, ja vastaavat mielellään kysymyksiin jos joku esim. kaipailee jotain tiettyä tavaraa! Tuolla Mugulassa ei ole vielä tullut käytyä, vaikka mielessä on ollut sekin...

Anna, I love it too! It was made by the lovely and talented Solen from the blog Laulurastas ja satakieli, and you can buy it from her shop Ne mussukat, here: http://nemussukat.blogspot.com/

Mea said...

Ihana takki!!

Pitäisi opetella itsekkin käyttämään värikkäämpiä vaatteita.Joskus käytinkin,mutta nykyään heitän useimmiten päälle vain jotain mustaa tai harmaata.