11 April 2012

finland in spring
1. Parhalahti, Pyhäjoki
2. On the road somewhere in Ostrobothnia
3. Seinäjoki
4. Kalajoki
5. My dream house & garden
6. Ilmajoki
7. Jalasjärvi

Paras tapa viihtyä koko kuuden tunnin ajomatkan on kamera kädessä. Kuvasin ihan kaiken. (Vähän enemmän autokuvia löytyy täältä, ja on siellä muitakin.)

Unelmaloma olisi oikeastaan sellainen, että olisi rajattomasti aikaa, alla ilmastoitu auto, ei suunnitelmia ja ympärillä Suomen kesä. Täällä olisi ihan rajattomasti nähtävää, jos voisi aina pysähtyä siellä missä näyttää kiinnostavalta ja kauniilta.

***

The best way to entertain oneself (and sometimes even the people with you) on a six-hour car drive is taking photos of everything you see. (You can find some more out-of-the-car-window photos here.)

My dream holiday: no plans, lots of time, a car with air-conditioning. Driving around Finland in summer, stopping wherever it looks beautiful and inspiring.

9 comments:

Homsantuu said...

Minäkin voisin lähteä tuollaiselle lomalle. Ihan turhaa lähteä maan rajojen ulkopuolelle, kun täälläkin on niin paljon nähtävää.

Kyllä muuten näyttää keväältä kuvissasi, meillä lunta vielä riittää...

frost said...

Olen täysin samaa mieltä! Viime kesänä aika vierähti autossa Oulusta Jyväskylään kummallisen vaihtuvia sääilmiöitä ja maisemia kuvaten. Oli mielettömiä ukkos- ja sadekuuroja ja täysin kuivaa ja pilvetöntä. Ja upeita maisemia!

Katja said...

Oikeassa olet! Mulla ei itseasiassa ole juuri koskaan ollut kauheaa intoa lähteä ulkomaille, mutta kotimaan haluaisin koluta läpi :)

Kauniita ovat kuvasi jälleen :)

Katja said...

Niin ja hei, tunnistan tuon talon Seinäjoelta, vietin siellä opiskeluvuodet :)

Mirva said...

Homsantuu, tuo lumen määrä kyllä väheni etelää kohti kovasti, Raahessa sitä oli vielä paljon! Samaa mieltä olen kanssasi, täällä olisi niin paljon nähtävää että tuntuu välillä hullulta ajatukselta tuo ulkomaille matkustaminen (niin junttimaista kuin tätä onkin sanoa)...

frost, Suomi tosiaan on maantieteellisesti niin suuri maa, että noin "lyhyellä" matkallakin (siis tämän maan mittakaavassa lyhyellä) ehtii nähdä jo vaikka mitä, ja aivan erilaisia ympäristöjä!

Katja, mulla on välillä suurikin into ja hinku kauas pois, mutta onneksi sitten muistuu taas mieleen se, miten paljon täälläkin olisi nähtävää -- tarvittais vain se loma! Tuo talo oli ihan mahtavan näköinen!

Retrohiiri said...

Tuo kuvan 5 vanha koulu on muuten myynnissä...
http://www.opkk.fi/crometapp/portal/op/realties/common/public/search/item/item.jsp?list_id=13345960022080&itemcmd=move0&portal=op&.pkg=13345959865140&.pkg=13345959962340&.pkg=13345959864250&.pkg=13345959864270

Mirva said...

Retrohiiri, sattuipas! Oih ja voih! Voi että kun pystyttäisiin muuttamaan tuonne kohti Suomea, se näyttää täydelliseltä -- piha, talo, kaikki. Toivottavasti sille löytyy rakastava omistaja, semmoinen joka rakastaisi sitä yhtä paljon kuin me.

un arc-en-ciel dans le lavabo said...

thank you for (sharing) the trip. i like very much what we saw of Finland (Tampere) in december 2010 & in general.
i love road trips and never get bored ;) but you're right about photos, that's a good tip !

Mirva said...

Valerie, I love road trips too! Finland really is pretty in the winter, and I like Tampere too, it's where we're living right now, though we're heading somewhere different in about a month.