2 May 2012

lainausmerkittömät sitaatit ja muita puutetila-asioita
Jostain syystä yksi kuudesta uudesta pikkukissasta on paketin avaamisesta asti ollut se pahankurinen. Ei sitä pahankurista niiden muiden eläinten joukkoon! lapsi huutaa kun illalla yhdessä kerätään leluja pois.

Listaan puutetila-asioita. Asunto löytämättä: se hyväluinen ei ollutkaan hyväluinen paikan päällä. Kasvohoitokortti käyttämättä ja hoitolassa luukulla lappu: lopetettu. Joogalahjakortti käyttämättä, uimakortissakin vielä kertoja jäljellä. Mies kysyy: haittaako jos teen äitienpäivänä koulujuttuja, vai oliko sulla jotain erityistä mielessä. Minusta se ei kuulosta kysymykseltä, ei ainakaan kovin hyvältä.

Lapsi sanoo: Sinä olet minun paras ja ainut äiti.
Ja laittaa suihkussa päähäni salaattikulhon sadehatuksi.

Kylvyn jälkeen kuivaan hiukset tuulessa. Olipa kerran, kauan kauan sitten, sellainen päivä että kirjoitin runon, ajattelin että Pentti Saarikoski istuu vieressäni ja hymyilee:

Istuin portailla
rakastin puita.


Tätä tarkoittaa avoin suhtautuminen
vain ja ainoastaan
mäntyihin.

7 comments:

Riikka said...

Elämänmakuista. Harmittaa sun puolesta tuo hoitolalahjakortti, ja kokemusta on täälläkin vanhentuneista jumppa- ja tanssituntikorteista.

Mirva said...

Riikka, puutetila-asialistaan pitäisi myös lisätä: unohtunut ottaa kuva käyttämättömästä urheilulaitteesta Riikalle. Nyt kun muistin sen, toivon muistavani asian myös huomenna!

Katja said...

Kuulostaapa tutulle.. Me löysimme tänään kaksi vuotta sitten saadun s-ryhmän lahjakortin :D Onneksi se ei ole vielä vanhentunut. Ja yhtäkään lahjaksi saatua elokuvalippua en ole koskaan käyttänyt, toisaalta siksi, että en pidä elokuvissa käymisestä ja toisaalta siksi, että en ole saanut aikaiseksi. Noloa.

Ilona said...

Oi että, viimeinen kappaleesi ja sitä seuraava runo. Oi että! Kaunista, puhdasta, aitoa, ylevää (sellaisella hyvällä, oikealla tavalla ylevää).

Katja said...

Ihana lapsi ja voi miestä. Mutta kuvissa on lempeä ja lämmin kajo!

Minulla on 15 vuotta sitten saatu hierontalahjakortti yhä käyttämättä. Kaverin olen antanut käyttää pari kertaa. Mieheni mukaan kortti on yhä voimassa. Aika poikkeuksellista minusta enkä taida uskoa.

Täällä tiedossa hääpäivä just ennen äitienpäivää. Sain jo nyt etukäteen kodinkoneen, jonka mies on aina halunnut itselleen. Niin onnellisena esitteli sitä minulle. :D

Mirva said...

Katja, mua oikeasti harmittaa nämä mun kortit. Olisin niin mielelläni käyttänyt ne, jos vain olisi ollut siihen aikaa, mutta sitä vain ei ole järjestynyt mitenkään. :/

Ilona, kiitos! :) Toit hymyn huulille!

Katja, mies tarkisti lausuntoaan seuraavana päivänä, kenties oli aistittavissa jotain erilaista ilmassa täällä meillä? :)

Voi noita miehiä! Minä olen tehnyt hyvin selväksi, etten halua kodinkoneita lahjaksi koskaan, toivottavasti se on mennyt perille. Hellyyttävältä kyllä kuulostaa sinun miehesi. Ja onnea hääpäivän johdosta!

Riikka said...

Ainiin se urheilulaite:D Itekin jo olin unohtanut....