20 July 2012

enjoying the silence


Tykkään hiljaisista paikoista, kirkoista, museoista, maaseudusta. Mutta kun kotona on hiljaista, aivan hiljaista ja rauhaisaa, tuntuu että jokin on varmaan vinossa vaikkei olekaan. Mies meni töihin pelastamaan maailmaa, vein lapsen poroineen lomalle mummolaan, sain äidiltä Ahvenanmaantuliaisina glögiä. Monia jouluisia asioita yhdessä lauseessa, vaikka on heinäkuu.

Olin ehkä etukäteen saattanut suunnitella liian paljon asioita joista nauttisin sitten kun olisin yksin kotona. Olen käynyt kylvyssä, juonut kaksi kuppia kahvia ja pessyt (mutten ripustanut) koneellisen pyykkiä. Eikö se ole kahteen mennessä ihan hyvä. Saatan ehkä myös lakata kynnet ja kutoa ja syödä jääkaapista jotakin minkä voi lämmittää mikrossa, mikro on hyvä olla. Olin ajatellut että pyöräilisin kaupunkiin, mutta toisaalta myös että lukisin Woolfia. Liikaa suunnitelmia, miten sitä ei osaa olla suunnittelematta, että osaisikin olla vaan ja tehdä mitä milläkin minuutilla mieleen juolahtaa.

Huomiseksi sentään on lukkoonlyöty, rakkaudella suunniteltu suunnitelma. Me lähdetään miehen kanssa pikku reissulle ihan kahdestaan. Se on ihanaa. Lempeää viikonloppua sinulle!

14 comments:

Anna said...

Kuulostaa hyvältä! Ihanaa viikonloppua teille!

Anonymous said...

Kyllä kuulostaa tosiaan hyvältä. Ja tuo että saa olla yksin, on luksusta. Alku menee ihmetellessä sitä hiljaisuutta ja joutenoloa. Mukavaa viikonloppua
toivottelee -kristiina-

Hanna H said...

Hiljaisuus on hyvä, kotonakin, jos sen kanssa osaa olla. Mukavaa viikonloppua myös, kiva että piipahdit blogissani :)

Oletko käynyt katsomassa Helenet?

coco said...

your plants are doing well, nice to see the vine clinging to the pole. enjoy the quiet days.

Mirva said...

Kiitos! Oli kyllä mukava viikonloppu, mutta yhtä ihanaa oli palata arkeen ja saada lapsi kotiin!

Mirva said...

Totta, vähän aikaa kesti tottua yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen, mutta sitten alkoikin melkein harmittaa että oli järjestetty viikonlopulle menoa, olis ollut ihana olla vaan ihan hiljaa!

Mirva said...

Juu, kävin Pohjanmaan museon näyttelyssä jossa oli Helenen ja hänen aikalaistensa töitä. Oli kaunis näyttely, tosin suurimmat ja kuuluisimmat Helenen teoksensa olivat joutuneet luovuttamaan Ateneumille juhlavuoden näyttelyn ajaksi...

Mirva said...

I've been wondering what to do with that vine, I think it needs a bigger pot and some sticks for support, but as you can see, it managed to find a way to support itself! That's something to love about nature and plants in general I think, their cleverness and will to find ways to grow!

coco said...

indeed, they really know how to find a way to survive and it always amazes me. this year, i have been enjoying their free will as much as possible, not to guide where to go so much. that way, i can enjoy more natural garden even in my balcony. when i go for a walk, whenever i find a wooden stick on the ground, i take it home and use them as a vine support. ^^
about the bigger pot, it can still grow ok in a small pot but sure, if you place it in a larger one, it will grow even more and probably do better. i hope the flower will be bloomed soon.
i thought i sent people for pink seed, but it may not be pink. sorry. it could be other surprise color(^^).
let's see what color would be.
i had blue one on the window this morning.

Anonymous said...

Olen iloinen puolestanne siitä kahdenkeskisestä reissusta.
Minulla oli onni olla kolme päivää Lontoossa kahden mieheni kanssa, se oli eka kerta noin kauan sen jälkeen kun lapset ovat syntyneet. Oho.

Mirva said...

For a quick fix I added a stick in the pot. There are no flowers yet, and I have to say that I too like to see what will become of plants 'on their own', without much interference... This one has given us so much joy and been such a source of wonder I don't really mind if it doesn't even bloom!

Mirva said...

Katselinkin pitkään ja hartaasti Lontoon kuviasi. Olisipa mahtava päästä käymään siellä pitkästä aikaa, niin upea, täyteläinen kaupunki!

Sannuli said...

Palaatko vielä? On jo ikävä :) Vaikka ei varsinkaan kesällä ole tullut kommentoitua, silti käyn säännöllisesti juttujasi ja kuviasi ihailemassa:) Toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin teillä.

Mirva said...

Hei, palaan kyllä! Aika vain kiitää jotenkin hurjasti, koko ajan on niin paljon, tosin onneksi hyvää vain. Mutta kokonaan en ole tätä toistakaan maailmaani unohtanut, juuri eilen mietin että olisipa mukava näyttää joitakin kuvia ja että koskakohan ehtisin taas kirjoittaa pienen kirjeen teille kaikille tänne! :)