25 August 2012

viikonloppuajatukset /// weekend thoughtsJos lähtisi ajamaan pohjoiseen, mihin tahansa rannikkokaupunkiin sadan tai kahden sadan kilometrin päässä, sattuisi keskelle suuria juhlia. Mutta meidän kaupunki, se hiljenee, ei vietä venetsialaisia vaan huvilakauden päättäjäisiä. Silloin mennään saareen, vietetään huvilalla juhlaviikonloppua oman perheen kesken, mikä tahansa tönö saaristossa kävisi. Koska meillä ei ole edes sellaista, huvilasta puhumattakaan, viikonloppumme on ihan tavallinen, ja minä tykkään juuri siitä. Viime talven jälkeen osaan arvostaa näitä viikonloppuja, tätä meidän yhteistä aikaa, uudella tavalla. Sitä, että näitä tavallisia viikonloppuja on kuukaudessa neljä, ja että ei tarvitse mennä minnekään. Vähän hyvää ruokaa, kiireettömyyttä, muutama lasi viiniä illalla, niistä on meidän venetsialaiset tehty.

En ennen edes syönyt aamiaista, mutta nykyään tarjoan itselleni herkkuja aamuisin, pidän pienet juhlat sillä tavalla joka päivä. Leivottiin lohtumuffinseja sairastajan kanssa yhtenä päivänä, niihin tuli mustikoita ja aprikoosia, tänä aamuna syötiin viimeiset. En tiedä mikä tuo kukka meidän ruokapöydässä on, myyjä ei tiennyt suomenkielistä nimeä eikä latina jäänyt mieleeni, mutta apua se kyllä tarvitsisi. Se meinaa nukahtaa, enkä tiedä miten sitä hoitaa.

Kyllästyttiin viimein nukkumaan lattialla (kirjoitin siitä joskus täällä), ja otettiin vierassänky omaksi. Vierasparat joutuvat nukkumaan lattialla, mutta me kyllä nukuttiin hyvin oikeassa sängyssä ensimmäistä kertaa vuoteen. Siirryttiin nukkumaan keltaiseen huoneeseen, olen aina halunnut auringonkeltaisen makuuhuoneen, se on hyvä ja iloinen. Lapsi nukkuu vielä meidän kanssa, mutta hänelle rakennetaan pesää toiseen kamariin, siitä tulee ihan hyvä paikka olla ja ehkä joskus vielä nukkua.

Olen käynyt läpi vanhoja kuvia, ajattelin ehkä tilata muutaman setin syksyisiä ja talvisia postikortteja, vaikea päättää kuinka monta ja mitä. Onko sinulla mielessä kuvistani joku tietty, mieleenjäänyt suosikki?

Levollista viikonloppua sinulle!

***

If you got into your car and started driving north, within the next hundred kilometres, in any little coastal town, you'd find yourself in the middle of a huge end-of-summer party, the Venetian fest. Our town, though, quiets down, everybody heads for their cottages in the archipelago, to spend the last weekend of the summer by the sea with their families -- any little shack on the shore will do. Seeing as we don't even have that, for us this is just another weekend. But I love it just like that: us three together, nowhere to go and nothing special to do. Some good, simple food, a little bit of music, a little bit of reading, just general slowness, maybe a few glasses of wine in the evening. That, for me, is heaven on earth.

I didn't used to eat breakfast at all, but these days I treat myself to something delicious every morning. It's like having a little feast right after you've woken up, and nothing kick-starts a day better. The other day we baked some blueberry & apricot muffins with my little one, we ate the last ones this morning. I wonder what to bake next.

We got bored of sleeping on the floor (more about that here), so we turned our guest-/daybed into our own bed. Poor guests will be forced to sleep on the floor now, but boy was it good to sleep in a bed for the first time in a year. We moved into the yellow room, I've always wished for a sunny, yellow bedroom and now we have that. The little one's still sleeping in our room, too, but we started building her a little nest of her own, it's turning out quite pretty, and it will be a good place for her to sleep in some day.

I've been going through my old photos, thinking I'd have a couple of sets of autumny and wintery postcards made, but there's so many pictures to choose from. Do you remember any particular photo of mine that you'd like to receive in the mail some day?

Have a good, slow weekend, you!

14 comments:

milla said...

Tavalliset viikonloput/vapaat ja se, ettei ole pakko mennä minnekään on hyvä. Tosi hyvä. Hyvin usein valitsen sen vaihtoehdon. Olisinko vielä enemmän koti-ihminen, jos olisi lapsia vai kävisikö siinä päinvastoin. Joskus vaan mietin.

Tavallinen ja arki sanat yhdistetään kamalan usein johonkin negatiiviseen, minusta niissä on paljon hyvää.

Muistin venetsialaiset vielä pari päivää sitten, nyt olin jo ehtinyt unohtaa. Aiempina vuosina vastarannalta on laitettu kynttilöitä järvelle. Minä taidan ottaa lasin viiniä ja saunoa oikein pitkään. Ihan tavallista ja hyvää :)

milla said...

Ai niin! Korteista piti sanoa, että jos meinaat korttejasi myydä niin muista huikata, ellen tajua itse :) En osaa sanoa, mikä olisi lempparini. Pidän niin monista kuvistasi.

frost said...

The trees today -postauksen eka kuva on kaunis! Mutta monissa on niin upea tunnelma, että on vaikea sanoa.
Tavallinen, vapaa viikonloppu kuulostaa ihanalta. Minä olen nauttinut tästä yhdestä viikonlopun vapaapäivästä. Pitäisi siivota, mutta paljon mieluummin puuhan jotain muuta, annan luovuudelle tilaa sotkun keskellä..

Ilona said...

Kuvista se, jossa tyttö on merenrannassa villapaita päällä. Muistatko, kun sanoin silloin, että siitä saisi mahtavan postikortin? Että siinä on tämä kylmä kesä pähkinänkuoressa (ja ehkä siksi se sopisi myös syyssettiin).

Joulukaktuksena minä tunnen tuollaisen kukan, mutta en tiedä, onko se sen oikea nimi.

coco said...

i was looking for decent book to read this morning. arriving here made my eyes wide open. i sat here, read this post while sipping coffee. your words flows like a soothing music, into my mind smoothly like reading a novel.

in a way you appreciate little things in daily life, it is beautiful. i am loving this piece, mirva.

i can see you are making happy days in new place which makes me happy. small package i sent you will be there soon.
i am off to work soon on this sunday....hate working every weekend but i keep your novel like story in mind, it put me in a peaceful mind. thanks mirva and your little girl's photo always gives me smile.
have a sweet happy sunday!Anonymous said...

HALuan vaan tähän kiittää että Pinterestisi kautta tuli kutomisinto takaisin! Päädyin nimittäin näkemään juuri minunlaisiani neuleita...

Homsantuu said...

Minulle on jäänyt mieleen se jäinen kuva, jossa joku polkee pyörällä jäällä. Siinä on jotain taikaa :)

Mirva said...

Kuulostaa ihanalta! Eilen illalla tuli kyllä mieleen, että olisi ollut ihana olla miehen vanhempien mökillä, katsella tulia järven vastarannalla. Mutta ihan hyvä venetsialaisilta meillä oli täälläkin, ja olo on levänneen raukea kun on ollut vain.

Mirva said...

Heh, vastaan näköjään ihan jokaiseen kommenttiin erikseen. Jos ja kun saan tilattua kortteja, niin varmaan siitä täälläkin kerron, mutta enpä kyllä tiedä ovatko ne niin laadukkaita, että ihan rahaa kehtaisin niistä ottaa...

Mirva said...

Kiitos kuvavinkistä! Täytyypä ottaa tuo kuva listalle, se sopiikin yhteen niistä väriteemoista joita ajattelin..

Minä siivoan nykyään arkena (tiara päässä, tietysti, hohtoa arkeen) että saisi viikonloppuna olla vaan :)

Mirva said...

Tuo mainitsemasi kuva tosiaan jo olikin listalla, ajattelin itsekin että syksyisestä käy. Siitä sinun kommentistasi silloin tämä korttien teettäminen itse asiassa mieleen tulikin! :)

Joulukaktuksen nimellä löytyikin kaipaamiani hoito-ohjeita, kun googletin. Kiitos vinkistä, ilmeisesti olen uuvuttanut kukkani kastelemalla sitä liikaa, nyt pitäisi olla kai sen lepoaika :)

Mirva said...

Dear coco, thank you for this lovely comment! I'm glad these little stories of mine brightened up your morning, your posts often have the same kind of peaceful, appreciative and calming effect on me. Hope your Sunday was beautiful and happy despite work!

Mirva said...

Oi että, onpa kiva kuulla että niistä on ollut inspiraatioksi muillekin! Hauskaa kutomista!

Mirva said...

Kiitos vinkistä, enpä muistanutkaan koko kuvaa, mutta nyt kun mainitsit siitä, niin aika moni siitä tosiaan taisi innostua! Toivottavasti se on tallessa myös tällä kotikoneella eikä vain mummolassa...