28 November 2012

the end of november
On niin pimeää että. Niin pimeää, että se vie unet. Pää lyö tyhjää, on puhuttava ääneen itsekseen että muistaa mitä oli tekemässä.

Kaikki odottaa lunta, maa, taivas, pimeys, me ihmiset. Lapsi odottaa joulua, koristelut on aloitettava samana viikonloppuna jolloin sana meillä ensimmäistä kertaa kotona mainitaan: Miksei meillä ole jo talo koristeltuna, hän kysyy kun kuulee vanhempien pikkujouluista.

Yhtenä iltapäivänä satunnaisia hiutaleita leijailee hiljalleen, kaikki tuijottavat ikkunoista, sataa lunta hetken, täytyy heti tarkistaa koska sataa kunnolla vaikkei oppitunnilla saa käyttää kännykkää. Kerrotaan, että ylihuomenna, viimeinkin.

Korjaan toisten virheitä 554 sivun edestä. Ajattelen, että annan kaikille hyvää palautetta, olkoon se minun viikon hyvä tekoni.

***

It's so dark. So dark I'm losing sleep over it. My head's empty, I have to talk to myself out loud to stay focused.

Everything's waiting for the snow, the earth, the sky, the darkness, the people. The little one's waiting for Christmas, decorating must begin the same day she hears the word mentioned for the first time at our home. Where are all our decorations, she wants to know the minute she hears us talk about Christmas parties.

One afternoon it starts to fall slowly, tiny floating snow flakes in the air, just for a little while, and we keep staring out the windows and need to check right away when there will be more, when the proper snow will come, even though using mobile phones is not allowed during lessons. The day after tomorrow, that's the current forecast.

I correct other people's mistakes, 554 pages of them. I'm thinking of giving everyone good feedback, letting that be my good deed of the week.

10 comments:

Riikka said...

Aivan ihastuttava kuvapari. Mulla taas pimeys vaikuttaa niin että unta riittäisi vuorokauden ympäri. Toivotaan että sitä valkeutta saataisiin pian!

Anonymous said...

Suomessa vallitseva pimeys tähän vuodenaikaan on yksi sellainen juttu jonka tavallaan olen unohtanut. Toki tiedän mitä se on mutta vuoden -97 jälkeen olen ollut Suomessa yhden kerran talvella joten siinä mielessä se on unohtunut. Ajattelen täälläkin että onpa nyt pimeää, mutta aurinko sentään laskee vasta 16.41 (nousee 8.20, katsoin juuri nämä tiedot netistä äsken!) eli vaikka olisi pilvistä niin on edes jotakin valoa.

Tänne en lunta toivo vaikka se kaunista olisikin koska senttikin sekoittaa kaiken ihan täysin...
Piilomajan Kati

coco said...

good for you mirva. everybody need positive feedback to grow.

i so love your first photo. even thought the rain, it is absolutely beautiful one.
yes, the christmas decoration! i was thinking about that today but didn't get there yet, maybe tomorrow i will do some.
glad to see your beautiful world again.

Solen said...

Minustakin tuo ensimmäinen kuva on kaunis, ei yhtään märkä ja pimeä marraskuu kuva.

Joulua minäkin fiilistelen, se alkaa jo lokakuussa, heti kun on kesästä päästy alan odottamaan joulua. Rakastan sitä! On ihana tuo lumilupaus, toivottavasti se pitää.

Anna said...

HI Mirva,
I suppose that everything is snowed, it must be beautiful.
is difficult for me to imagine the day without light here is very cold but the sunshine is shining, and it's very beautiful. shops have taken to the streets and there are the Christmas market , despite the cold is nice to be out.
I wish you a cosy weekend and gradually you get used to the new weather situation (but I'm not sure if someone can get used)
hugs

Mirva said...

Ja saatiinkin! Kyllä muakin väsyttää, aina muulloin paitsi yöllä...

Mirva said...

En muista että olisin vuosiin kärsinyt tästä pimeydestä niin paljon kuin tänä vuonna, kun lähdemme pimeällä ja palaamme pimeällä. Ne ainoat valoisat tunnit olen töissä, ehkä tämä kärsimys johtuu siitä.

Suomi on kai pikkuhiljaa menossa eurooppalaiseen suuntaan suhtautumisessa lumeen, huomasin nimittäin viime talvina Tampereella, että kaupunki oli totaalinen kaaos ensilumen jäljiltä ja vielä sen jälkeenkin!

Mirva said...

I absolutely believe that approaching children and youngster through positive feedback (even though you might have something negative to say, too) will give them more seeds for thought and chances to grow as people. I'm also thinking of digging out our decorations today, I'm sure they'll brighten up our days so much!

Mirva said...

Pitihän se! Minä taas en ole semmoinen joulunodottaja yleensä, mutta lapsi on tässä suhteessa aivan suurenmoinen! Onneksi, kyllähän se odotus itseäkin piristää!

Mirva said...

It is beautiful now that it's snowed! December sounds beautiful in your part of the world, I wish there was more light in here, too. Enjoy the markets, the sunshine, and even the refreshing cold!