15 April 2013

tapettisuru ja vähän maanantaikin /// wallpaper sadness and Monday, too

Viikonloppuna revin tapetteja niin että pölisi. Ulkona paistoi aurinko ja entisen makuuhuoneemme / tulevan olohuoneemme kaksi päällimmäistä tapettikerrosta (yläkuvassa) irtosi kevyesti muutaman metrin pätkissä kerrallaan, ne kolme alempaa olivat vähän tiukemmassa. Ihania kerroksia, tuota tulevan makuuhuoneemme (alakuvassa) tapettia rakastan, vaan pois lähtevä on sekin. Tulee suru, haluaisin säilyttää, mutta seiniin tulee vähän lisäeristystä ja lattiatkin puretaan auki lattialämmitystä varten, joten mentävä on.

(Veli sanoi kuulemma, että siihenpä se Mirvan ekointoilu loppui kun alkoi oma remontti, kaikkiko pois vaan. En ollut paikalla perustelemassa, mutta alkoi kalvaa.)

Ajattelen uusia tapetteja, sellaisia talon henkeen sopivia, että ostan semmoiset jemmaan jo ensi talvena kun olemme molemmat (!) töissä ja siihen on (toivottavasti) varaa. Ajattelen tapetteja mieluummin kuin noita taivaan kyyneleitä, tai niitä 15-vuotiaan hitaasti paljastuvia, jotka aiheutin tänään vähän tahtomattani töissä. Tuli siitäkin semmoinen maanantaisuru tapettisurun rinnalle.

***

The lovely old wallpapers in the photos will -- unfortunately -- have to go. In our future living room (the first photo) there are five layers of them, so it's a lot of work for something you wouldn't even want to let go off if you didn't have to. I'm going through some wallpaper-related sadness here, in addition to feeling real low for the tears I didn't mean to cause at work today but which came anyway. Making somebody cry is the saddest thing to do on a Monday morning.

4 comments:

Merruli said...

Sekin on lopulta ekoilua, että korjaa kuitenkin vanhaa, eikä rakenna ökyuutta. Tuo tapetti on upea, mutta varmasti lopulta löydät yhtä hyvän tai paremmankin. Takuulla sinulla on jo ideoita miten saat vanhaa tapettia edes taulun verran näkyviin. Vau, sanon minä ja onnittelen työtilanteen ratkeamisesta!!
Minä toivon, että jokainen tippa taivaalta on tuplasti sulanutta maassa, mutta silti tässä vaiheessa harmaus tuntuu takapakilta.
Meillä on meneillään totaalikaaos, jonka keskellä voin vain unelmoida kevätsiivouksesta ja selkeyttämisestä. Remontti on silloin ihan mukavaa kun se on omaehtoista, täällä meillä tämä nyt ei tällä kertaa ole.

Mirva said...

Noin minäkin oikeasti tuosta ekoilusta ajattelen, olisin vain halunnut olla paikalla perustelemassa veljelleni näitä ratkaisuja... Lattiathan puretaan ja avataan itseasiassa siksi, että lattialämmitys toimii parhaiten valitsemamme ekologisen lämmitysjärjestelmän kanssa, joten kyllä näitä asioita on harkittu. Ja tapetteja myös, vaikka aluksi olinkin sitä mieltä, että seinät maalataan. Kyllä tapetit vaan kuuluvat tuon talon henkeen!

Toivottavasti sinunkin työtilanne ratkeaa pian, oli iso helpotus ettei enää tarvitse miettiä ensi syksyä.

Tsemppiä kaaoksen hallintaan ja remontin keskelle, toivottavasti se on pian ohi!

Liivia said...

Kaunis tapetti tosiaan! Ja yläkuvan vihreä näyttää samalta kuin mikä me kaivettiin esiin olohuoneessa, eri sävyinen vaan.
Me siis kaivettiin vanhat tapetit esiin. Ja sillain ne saavat jäädä, koska tykätään. Joku esitti jotain lisäeristeistä meilläkin, mutta sanoin ehdottoman ein. Jos näin on pärjätty tässä talossa ennenkin, miksei me nyt. Mutta kukin tekee tietysti omat ratkaisunsa.
Ja samalta näyttää lattiakin, kuin mitä meillä ylhäällä oli. Se vain hiottiin ja maalattiin. Tuli ihana!
Tsemppiä remppaan!

Mirva said...

Tuo vihreä tapetti on niin monen kerroksen välissä, että sitä ei saisi esiin vaikka haluaisikin, se on liimaantunut muihin kerroksiin. Olisi ihana jos vanhat tapetit voisi jättää, mutta niihin on pinttynyt ikävä savun/tupakan haju, joten hirveästi niiden poistaminen ei sikäli harmita...

Meillä tuo eristäminen ja lattialämmityksen laittaminen aiheuttaa sen, että paljon vanhaa joudutaan purkamaan. Talossa asuneena tiedän, että niille asioille on pakko tehdä jotain, jollei halua olla kylmissään joka talvi + maksaa lisäksi älyttömiä sähkölaskuja toimimattomasta lämmitysjärjestelmästä. Lattiat olisi paikoin pitänyt purkaa muutenkin, koska lattialaattaa on liimattu asbestiliimalla joka näin vuosien saatossa on muuttunut melko myrkylliseksi... Nuo laudat haluaisin säilyttää, siis ottaa pois lattialämmityksen asentamisen ajaksi ja laittaa takaisin, mutta sen verran tiukassa ovat (hyvin huolellisesti naulattu!) ettei me olla varmoja, saadaanko niitä kaikkia irti siististi. Yritetään silti!