11 May 2013

tampereikävä


Kudoin lapselle muita ihania-jämälankapipon toissa talvena, tuli muuten hyvä mutta päässäpysymätön kevätpipo. Laatikosta löytyi jämälangan viimeiset jämät, joista tuli oikein hyvät korvaläpät ja onnistumisen elämys.

Mies lähti Tampereelle keikkaelämää viettävän veljeni tyhjään asuntoon lukemaan viimeiseen tenttiinsä, me lähdettiin lapsen kanssa nuhaviikonlopuksi mummolaan. Eilen aamulla mies joi kahvia ja luki lehteä, oltiin lähdössä töihin, minä pakkasin lapsen laukun ja sitten omani, oli kiire, pakkaamisessa en ole kovin hyvä.  Laukussani on kahdet housut muttei yhtään vyötä, kaksi mekkoa ja yksi hame muttei yksiäkään sukkahousuja, neljä hihatonta toppia muttei yhtään pitkähihaista. Olisi pitänyt olla lista.

Aina välillä iskee mieletön tampereikävä, se on sitä nostalgiaa, teen listoja paikoista joissa haluaisin käydä. Toukokuun lopussa on sinne kaksi lyhyttä reissua, en tiedä ehdinkö kaikkiin mutta haluaisin käydä näissä:

- Taidemuseo, Metso ja puistot siinä
- kirpparit säteellä Puutarhakatu-Satakunnankatu-Näsilinnan katu
- tämä näyttely TR1:ssä
- Ojakadun kaupat, Runo, Seinäruusu
- Tammelan tori, Lempi, Peikonpesä ja Gopal
- Rauhaniemi, onkohan uimakortti on vielä voimassa
- Cafe Europa

Jos aloittaa Aleksanterin kirkolta ja etenee määrätietoisesti. (Huomaatteko miten hyvin ruokatauot on huomioitu etenemissuunnitelmassa.) Pakkaa mukaan ainakin kameran ja rahapussin. Jotkut vaatteet ois kivat kans.

9 comments:

Niina said...

Toivottavasti matkasuunnitelmasi toteutuu:) Minä en ole vieläkään ehtinyt tuonne europaan,monta kertaa pitänyt mennä..ehkä tänä kesänä? Hmm.

Riikka said...

Oho, en tiennytkään tuollaisesta näyttelystä TR:ssä. Kiitos vinkistä. Mä olen viimeksi käynyt Europassa sun kanssasi, muistan tarkkaan mistä aiheista juteltiinkin. Ja että söin hyviä tapaksi ja marinoituja valkosipulinkynsiä ekaa kertaa.

Ilona said...

Mä voin tulla piipahtamaan kanssasi jossakin kohteessa. :)

Mirva said...

Niina, toivottavasti pääset käymään, se on kyllä kaupungin kivoin kahvila jos minulta kysytään!

Riikka, ole hyvä vaan! Mullakin taitaa olla viimeisin kerta se sinun kanssa käynti, ja myös marinoidut valkosipulinkynnet sekä keskustelut ovat hyvässä muistissa. Olisi kiva ottaa joskus uusiksi!

Ilona, olin vähän toivonutkin niin! Täytyy tosin tarkistaa ensin matkaseuralta, että onhan ok, että häivyn omille teilleni...

coco said...

totally different atmosphere you have in your photos provide me a peace of mind. i noticed that your daughter is growing.
thanks for continuing to be there.

Liivia said...

Pipo oli hieno-ihaili sitä jo aiemmin mutten tainnut saada sanotuksi-mutta nyt se on vielä hienompi. Pitäähän pipon päässä pusyä.
Hän on todella suloinen lapsi.

Täällä on vähän muuttunut. Ojakadulta on muuttanut ainakin Vintage-liike tuonne Hatanpään valtatien nurkille Koskikeskuksen eteen.
Runossa oltiin kerrankin ystävällisiä, kun pitkästä aikaa siellä kävin, mutta paikan sisustusta on minun mielestäni pilattu lisäämällä liikaa sitä ja tätä, esim maalattu kirkkailla kuvilla keskipylväs vai mikä lie. Rikkoo pahasti harmonian.

Lempi ruokakauppa lopetti, jos sitä tarkoitat. Eipäs! Tulikin uusi omistaja, enkä ole sen koommin käynyt, kun vanha omistaja oli tuttavani.
Onneksi Europe pysyy, vaikka sekin on mennyt harmillisesti ankeammaksi, kun taulut seiniltä hävisivät ja tilalla milloin mitäkin tilaan huonommin natsaavaa.

Peikonpesästä en tiedäkään mikä on. Kuten en Seinäruusuakaan.

Mirva said...

coco, thanks for continuing to stop by despite the language! I'm glad you find my photos peaceful.

Liivia, oho, onpa paljon muutoksia. Ajatella, että siitä on vain vuosi kun muutimme pois!

Vintagessa juuri ajattelin käydä, hyvä tietää että se on muuttanut. Johonkin lähelle Ruohonjuurta ja Taitoshopia ilmeisesti? Nekin on muuten kivoja paikkoja!

Tuo on muuten totta, että Runossa on usein huono palvelu. Hyvät kaakut ja ilmapiiri kyllä, paitsi muutosten jälkeen en ole siellä kyllä käynytkään... Ja kyllä, ruokakauppa-Lempiä tosiaan tarkoitin, liekö sekään sitten ennallaan.

Peikonpesä on lastenkirppis siinä Tammelan torin kupeessa, Seinäruusu puolestaan tapettikauppa...

Liivia said...

Sinne se Vintage juuri muutti, paitsi että Ruohonjuuri muutti pois, Hämeenkadulle ihan sillan pieleen, eikä minusta enää sekään ole sellainen symppis mikä ennen oli. Nyt jotenkin...hmmm enemmän järjestäytynyt persoonattomammaksi ja satsannut tiloihinsa "liikaa", mulle tuli uudesta paikasta vähän "muovinen" maku.
Mutta ehkä olen nyt ihan turhan kriittinen, ideologia on kuitenkin varmasti ennallaan, mutta jotain luotaantyöntävää uudessa paikassa nyt kuitenkin on.

Mirva said...

Liivia, täällä on ihan sama juttu ekokaupan kanssa, jotenkin liian kliininen ja päälleliimatun tuntuinen paikka... Toivottavasti sentään Runsaudensarvi on entisensä siellä Tampereella?! Siellä enemmän asioinkin kaupungissa asuessa kuin Ruohonjuuressa...