17 June 2013

tulikin mummolakesä

Voisin muuttaa tänne mummolaan kesäksi. Teen päivät pitkät käsitöitä ja luen kirjoja, kun eräs viilettää pitkin pihoja uusien ystävien kanssa, puikahtaa välillä syömään ja vaihtamaan sotkeentuneita vaatteita. Pukee aamuisin pyjaman kanssa päälle mitä sattuu ja hipsii takapihalle toiveikkaana että saa oikeita oravaystäviäkin kunhan houkuttelee niitä pistaasin kuorilla. "Muurahainen, mene pois, sinä olet keskisyömätiellä. Tämä on minun elämäni ensimmäinen kerta, kun ruokin oravia!"

Ajatella, pikkuiseni on jo niin iso, että minusta tulee välillä tarpeeton. Ei ihan kokonaan kuitenkaan, onneksi; täytyyhän jonkun kirjoittaa nämä asiat muistiin.

9 comments:

Maria said...

Ihanaa kesää sinulle ja armahaisellesi!
lämpimästi
maria

Satu said...

Kaunis punainen seinä ja houkutteleva kirja...

Muistiinkirjoittajan rooli on niin tärkeä.

Anna said...

so beautiful, I would like to relax there!

Bristol Parenting Cafe said...

Beautiful as always!

Susu said...

Minun pikkuiseni eivät ole vielä ihan noin isoja, mutta huomaan jo nyt pystyväni lukemaan kirjaa leikkipuistossa monta sivua kerrallaan. Välillä tosin on hyvä havahtua kirjamaailmasta ja huomata kuinka mahtavia oivalluksia jälkikasvu tekeekään joka hetki.

Mirva said...

Maria, kiitos! Samoin sinulle <3

Satu, totta, lasta kiinnostavat jo nyt kaikenlaiset anekdootit siitä, mitä hän teki vauvana tai silloin kun oli pienempi. On hyvä kirjata näitä ylös.

Anna & C, thank you!

Susu, ei meilläkään ihan tämmöistä kaupungissa ole, mummolassa vaan sattuu löytymään paljon samanikäisiä naapureista ja on suojaisat pihapiirit. Kaupungissa omalta kerrostalopihalta tullaan suu täynnä hiekkaa kun isommat ovat vakuuttaneet, että kyllä hiekkaa voi syödä :/ Leikkipuistossa kyllä meilläkin saa jo keskittyä kirjaan tai käsitöihin! :)

Katja said...

Tuota loma on parhaimmillaan: pukea aamulla päälle mitä sattuu - tai unohtaa pukemisen kokonaan. Minä olen kuljeskellut pihassa viileinä päivinä pyjamahousuissa ja topissa, helteisinä nirunaruyömekoissa, tavannut naapureitakin. Iltapesun yhteydessä vasta havahtunut, että yövaatteet ovat valmiina päällä. Ihanaa ja vapauttavaa eikä tule järjettömiä röykkiöitä pyykkiä. Syksyllä ollaan sitten taas kurinalaisia, kaihotaan paljasvarvaskävelyitä ja sen sellaista. Kivaa mummolaa teille!

Mirva said...

Katja, totta, juuri tällaista loman pitää olla! Ihanaa, että olet onnistunut vaihtamaan niin totaalisen vapaalle sinäkin! :)

milla said...

Kuulostaa ihan parhaalle lomalle :) Toivoisin, että itsekin tulisi kirjattua mahdollisimman paljon ylös vauvan/lapsen olemisesta, tekemisestä, oppimisesta. Nimenomaan niitä pieniä arjen asioita, ei välttämättä niitä koska ja kuinka varhain oppi mitäkin..